קטאר שוקלת יחסים עם ישראל
שר החוץ הקטארי הצהיר כי ארצו תשקול לכונן יחסים דיפלומטיים, עוד לפני שתוקם מדינה פלשתינית
כמו כן, המליץ השר הקטארי לשלום להיפגש עם שר החוץ הפלשתיני בכינוס של ה-G8 בוושינגטון. למרות דיבורים על מגעים לתיאום פגישה בין ראש הממשלה, אריאל שרון, לאמיר הקטארי, ככל הנראה כרגע לא תתקיים פגישה כזו.
לפני כשבוע, הודיע נשיא עיראק ג'לאל טלבאני, כי גם הוא לא פוסל יחסים עם ישראל. "כשהפלשתינים יגיעו להסכם עם ישראל, הדבר יאפשר יחסים בין הממשלה העיראקית לישראל", אמר טלבאני בנאום שנשא במרכז סבן למזרח התיכון. לצידו של הנשיא העיראקי ישבו המארח, איש העסקים הישראלי חיים סבן, ושגריר ארה"ב בישראל לשעבר, מרטין אינדיק.
טלבאני הוסיף: "ברגע שישראל תקבל את ההצעה שאומצה בפסגה הערבית בביירות על-ידי המלך עבדאללה לנרמל את היחסים עם מדינות ערב, למחרת עיראק תכונן יחסים עם ישראל".
פגישה היסטורית
בתחילת החודש התקיימה פגישה היסטורית של השר שלום עם עמיתו הפקיסטני, קורשיד קסורי. זו היתה הפגישה הראשונה בדרג רם בין נציג ישראלי לנציג פקיסטני.
הפגישה יצאה לפועל בעקבות פנייה של נשיא פקיסטן, פרבז מושארף, שביקש מראש ממשלת טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, לסייע בתיאום הפגישה.
לאחר הפגישה הודה שלום למושארף על צעדו האמיץ, והביע תקווה כי התחממות היחסים עם פקיסטן תאפשר לתרום לתהליך השלום עם הפלשתינים. למרות זאת, הקפיד שלום לצנן את ההתלהבות
ואמר כי היום שבו תיתפח שגרירות ישראל באיסלאמבאד עדיין רחוק. גם שר החוץ הפקיסטני הבהיר כי מוקדם לדבר על כינון יחסים דיפלומטיים.
בעקבות הפגישה המשיך נשיא פקיסטן להצהיר על האפשרות ליחסים. בראיון לסוכנות הידיעות אי-פי אמר מושארף: "העמדה שלנו ברורה. אנחנו רוצים שתהיה התקדמות בפתרון הבעיה הפלשתינית, וכשתהיה התקדמות פקיסטן תשקול מחדש את צעדיה הדיפלומטים". במקביל שיבח את שרון על ביצוע ההתנתקות.
עדכון אחרון : 15/9/2005 20:30