היום: ההכרעה על קבורת החייל הרוצח
אחרי שכשלו כל ניסיונות הפשרה בנוגע לקבורת המחבל היהודי, הודיע רה"מ שיעביר הטיפול בעניין לאנשי שירותי הדת במשרדו. מסתמן: החייל ייקבר היום בבית העלמין האזרחי בראשון לציון
-הפיגוע: חייל פתח באש באוטובוס ורצח ארבעה
-המחבל: עריק מצה''ל, חוזר בתשובה, פעיל כך
-ההרוגים: שתי אחיות, הנהג וחברו הטוב
-התגובות: "היגאל עמיר הבא כבר בשטח''
-המחלוקת: מי אחראי בצבא למחבל?
-המשפחה: "ביקשנו שיקחו לו את הנשק"
קודם לכן הציעו נציגי משרד הביטחון לעיריית ראשון-לציון לממן חלקת קבר פרטית בתחומי העיר, בה ייקבר המחבל היהודי בטקס אזרחי, ללא כל סממן צבאי. ואולם בעירייה התנגדו ליוזמה. "לא נהפוך את ראשון-לציון לאתר עלייה לרגל של אנשי כהנא", אמר גורם בכיר בעירייה, "קיימת התנגדות של תושבים בשכונות הסמוכות לבית העלמין ואנחנו צריכים לדאוג לאינטרס של התושבים ולא של המחבלים".
במהלך הפגישה שוחח ניצן בטלפון עם ראש הממשלה, אריאל שרון. ראש הממשלה ניסה לשכנע את ניצן לאפשר את הקבורה בעיר, אך ניצן נותר בסירובו. שרון הודיע לניצן כי יעביר את הנושא לטיפולם של הגורמים המקצועיים במשרד ראש הממשלה, האמונים על שירותי הדת מאז פורק משרד הדתות.
אמש אמר שר הביטחון, שאול מופז, בתוכנית ''פגוש את העיתונות''בערוץ 2, כי החליט שלא לקיים קבורה צבאית לנתן-זאדה מתוך "שיקולים ערכיים ומוסריים" שהנחו אותו. ''מדינת ישראל, במציאות שבה אנו חיים, לא יכולה להרשות לקבור רוצח על יד חללי מערכות ישראל. אנחנו עושים מאמצים כדי שייקבר קבורה אזרחית במקום מגוריו''.
לא ברור מה יקבלו בני המשפחה אם יסכימו לוותר על דרישתה לקיים טקס קבורה צבאי מלא לבנם. ההערכה היא כי משפחת המחבל תדרוש לקבל פיצויים ולהכיר בה כמשפחה שכולה. הבוקר תעלה הסוגיה בדיון שיתקיים באגף כוח אדם של צה"ל עם בכירים בפרקליטות הצבאית, שם יוחלט האם להכיר במשפחת החייל עדן נתן-זאדה כמשפחה שכולה. המלצת ראש אכ"א אלעזר שטרן בנושא תובא לשולחנו של הרמטכ"ל.
סאגת הקבורה של המחבל היהודי התחילה כבר ביום חמישי, כאשר מפקד זרוע היבשה, האלוף יפתח רון-טל, אמר כי לדעתו יש לקבור את נתן-זאדה מחוץ לגדר. מאוחר יותר הודיע שר הביטחון, שאול מופז, כי לא יאפשר קיום של טקס לווייה צבאי לחייל.
לאחר שמופז פרסם את החלטתו ביקשה משפחתו של נתן-זאדה לקבור אותו בטקס אזרחי בבית העלמין של ראשון לציון, שם מתגוררים הוריו. זמן קצר לפני המועד המתוכנן סירב ראש העיר, מאיר ניצן, לקיים את ההלוייה בשטחי העיר. ניצן הסתמך על העובדה שבתעודת הזהות של המחבל הוא רשום כתושב כפר-תפוח, ולכן עליו להיקבר שם. הקומנדקר הצבאי עזב את שטח בית העלמין ועליו הארון, בדרכו למכון לרפואה משפטית באבו-כביר.
בכך לא הסתיימה השתלשלות האירועים, אלוף פיקוד המרכז, האלוף יאיר נוה, הנחה את המטה הכללי להוציא פקודה, לפיה יש לאסור את קבורתו של נתן-זאדה בשטחי יהודה ושומרון. קצין בכיר בפיקוד מרכז הסביר כי הנחיית האלוף באה כדי למנוע פרובוקציות ואירועים שיחממו את גזרת השומרון, על רקע חשש כי פעילי ימין קיצוני יפארו את שמו של המחבל בהלווייה חגיגית.
ארגון זק"א ניסה לסייע, לפני כניסת השבת, בקבורתו של הרוצח בבית העלמין בבאר-יעקב. אבל ניסיון זה כשל גם הוא, לאחר שבמועצה הבהירו כי במקום נקברים רק תושבי המועצה. גם מזכירות ההתנחלות תפוח הודיעה כי אינה מסכימה לקבור את החייל בשטחה, מכיוון שלא התגורר ביישוב.
אביו של המחבל, יצחק נתן-זאדה, זעם על כך שבשום מקום לא מוכנים לקבור את בנו. "אני רוצה לקחת את הגופה של הבן שלי לחצר של מופז ולקבור אותה שם", אמר, "נראה איך הוא יחיה עם גופה בחצר שלו. זו התנהגות של חלאות".
לטענת המשפחה, הודיע להם הצבא כי עליהם לדאוג למקום קבורה חלופי לבנם: "לא מספיק שהם הפקירו את הבן שלי במשך חודש וחצי, עכשיו הם גם לא מוכנים לקבור אותו", הוסיף האב, "אפילו את המחבלים המתאבדים הפלשתינים קוברים".
ביום שישי הגישה משפחת נתן-זאדה תלונה במשטרה נגד מופז על ביזוי כבוד המת, בכך שמנע את קבורתו של בנם בחלקה צבאית, למרות שהיה חייל, וכי על פי חוות דעת שקיבל מיועץ, אותו שכרה המשפחה, מחויב צה"ל לקבור את בנו בבית קברות צבאי. המשפחה הודיעה כי תעתור מחר לבג''ץ בדרישה לחייב את משרד הביטחון לקבור את בנם בחלקה צבאית.
בהכנת הידיעה השתתף מנחם רהט