נפרדנו כך: למה הישראלים מתגרשים?
בניגוד לדעה הרווחת, בגידה היא רק באמצע הרשימה. בצמרת: סוף האהבה וקשיים כלכליים
בשנים האחרונות לא נעשה בישראל מחקר ממצה שבחן את הסיבות לגירושים. אחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בתחום דיני המשפחה הרים את הכפפה, ולאחרונה סיים ניתוח של 400 מקרים שבהם טיפל המשרד בשנים האחרונות.התפיסה הרווחת בציבור היא שרומנים מחוץ לנישואים מהווים את הגורם השכיח ביותר לפירוק התא המשפחתי, בפועל, עולה מהניתוח כי אין כך הדבר. רק כ־11.25% מקרב המתגרשים עשו זאת מהטעם הזה. מהניתוח עולה כי מעידה חד פעמית במרבית המקרים אינה מהווה בהכרח מבחינת בן הזוג הנבגד עילה מספקת לפירוק התא המשפחתי, וכי חלק גדול מהנבגדים מוכנים לסלוח ולהימנע מהמחיר הכבד של פירוק התא המשפחתי.

גירושין. מעידה חד-פעמית בדרך כלל נסלחת שאטרסטוק
כמעט כל זוג שלישי מתגרש על רקע קשיים כלכליים, כאשר יותר נשים מתגרשות על רקע "אלימות כלכלית". כשנבדק נושא אלימות במשפחה נמצא כי לא הרבה נשים מפרקות תא משפחתי בעטיה של אלימות. דווקא חלק גדול מהנשים המוכות, שאף נמלטו מהבית ועברו למקלטים לנשים מוכות, חוזרות לבני זוגן, ורק מקצתן נשברות ומחליטות בכל זאת "לפרק את החבילה".
ניתוח המקרים נעשה ביוזמת משרדו של יו"ר הפורום הארצי לדיני משפחה בלשכת עורכי הדין, עו"ד (ד"ר) רונן דליהו. תחת הכותרת "בגלל החמות" - נמצא שמעורבות המשפחה המורחבת של הבעל ו/או של האישה בזוגיות של הצדדים, והתערבות בניהול אורח חייהם היא בהחלט סיבה לגירושים. כך למשל, כאשר החמות, באופן שיטתי העירה לכלה על התנהלותה עם הנכדים ואופן חינוכם, נוצר עימות חריף שמביא לסכסוכים מרים גם בין בני הזוג עצמם.
תחת הכותרת "משבר אישי" נמצא כי כשאחד מבני הזוג "מגלה את עצמו" או שמרגיש שמיצה את הקשר הזוגי לאחר מספר שנות נישואים, זה מגיע, בדרך כלל, לדברי דליהו, ב"גילים עגולים" כמו 40 או 50, אז הדבר נובע בהמשך למשימות חיים משמעותית שהסתיימו, מיצוי קריירה וכו'.
קרין בוזלי לוי, מתכננת פיננסית ומנכ"לית משותפת ב"נטו משווקים פיננסיים", מרחיבה בעניין האלימות הכלכלית: "אני פוגשת לא מעט נשים שיום בהיר אחד ירד להם האסימון כי הן למעשה חוות אלימות כלכלית, אך מבחינתן היה מאוחר מדי. אמנם הן הביעו עניין להשיב לעצמן את השליטה ואת הזכויות בנכסיהן אך במקום שבן הזוג יגלה הבנה – זה הוביל פעמים רבות לגירושים. הבעל נקלע למצב בו הוא חש שבת הזוג שוברת את הכלים".
לדבריה, "יש לעשות הסכם ממון, שבו תוגדר באופן מסודר צורת ההתנהלות הכלכלית העתידית".