רשת ה-BBC הבריטית התנצלה על כך שהשתמשה בצילומים של העיר טבריה בכתבה על "התנחלויות" ברמת הגולן.
הטעות המביכה, שנחשפה על ידי ארגון CAMERA (הוועדה לדיוק בדיווח וניתוח במזרח התיכון), מגיעה בזמן שרשת השידור הבריטית נמצאת תחת ביקורת נוקבת על כך שהשתמשה בבנו של בכיר בחמאס כקריין בסרט דוקומנטרי על עזה. זוהי ההטיה האחרונה בהיסטוריה האנטי-ישראלית הארוכה של ה-BBC.

הסרטון המקוון של BBC בערבית מחודש דצמבר על החשיבות האסטרטגית של רמת הגולן, השתמש בצילומי אוויר של העיר טבריה, השוכנת, כידוע, על חופה המערבי של הכנרת, שאינה ברמת הגולן. בזמן שמוקרנים צילומי אוויר של טבריה, הקריינות דיברה על התנחלויות ישראליות ברמת הגולן עם כתוביות המופיעות על המסך: "יש יותר מ-30 התנחלויות ישראליות בגולן".
"על ידי הגדרה של טבריה כ'התנחלות', תוך התייחסות קבועה ליישובים ערביים סמוכים – חלקם חדשים בהרבה – כ'כפרים' או 'עיירות', ה-BBC בערבית מתדלקת את הסטריאוטיפ האנטישמי שלפיו יהודי ישראל לעולם לא יוכלו להיות באמת ילידי הארץ", אמר דובר CAMERA. "באופן רחב יותר, לאור ההתמקדות ארוכת השנים והבלתי פרופורציונלית של BBC ב'התנחלויות' יהודיות, אפשר לצפות שעורכי ה-BBC בערבית לפחות ידעו איך הן נראות".

"פרשיית טבריה" מגיעה שבוע לאחר שה-BBC הודה ב"כשלים חמורים" בהפקת הסרט התיעודי על עזה, בעקבות הביקורת הבינלאומית שהגיעה לדרגים הגבוהים ביותר בממשלת בריטניה. ניתוח שפורסם בשנה שעברה מצא כי ה-BBC הפר את הנחיות העריכה שלו יותר מ-1,500 פעמים בתקופה של ארבעה חודשים אחרי 7 באוקטובר, בכך שצמצם או התעלם שוב ושוב את הטבח של חמאס והציג את ישראל כצד התוקפן.
התקציב השנתי של ה-BBC הוא כ-7.5 מיליארד דולר, רובו מגיע מדמי רישוי שנתיים שמשלמים תושבי הממלכה המאוחדת בסך 159 פאונד (יותר מ-200 דולר) למשק בית.