הבוקר (ה') נפתח עם השבת ארבעה חללים שנחטפו ונרצחו בשבעה באוקטובר. ארונות החללים הועברו לידי צה"ל ובשעות הקרובות המכון לרפואה משפטית באבו כביר יבדוק את שרידי החללים בניסיון להביא לזיהוי ודאי שלהם. בתוך כך, תיעדו פעילי צו 9 את משאיות הסיוע בדרכן אל הרצועה כמדי יום דרך מעברי הגבול.
"היום אנחנו מכילים ו'סופגים' את המשאיות הללו כיוון שאנחנו יודעים שזה חלק מעסקה, לכן אנחנו נושכים את הלשון כשהמשאיות מכניסות ציוד לעזה גם ביום הזה, למרות שקשה לנו מאוד לראות זאת", אומרת יעל סרביגו, ממובילות 'צו 9' ואחייניתו של ליאור רודאיף ז"ל, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ ניר יצחק שיצא להילחם בשבעה באוקטובר, נרצח וגופתו נחטפה לעזה. "אנחנו כמדינת ישראל מחויבים לסיוע הזה כחלק מעסקת החטופים. מדינת ישראל ידעה על מה היא חותמת בעסקה ואנחנו נמשיך להיות מחויבים לזה עד אחרון החטופים במידה וזה מה שיחזיר אותם הביתה. זו הסיבה ש'צו 9' לא נמצאים במעברי הגבול היום, כי צו 9 מברכים על כך שהסיוע ניתן במסגרת עסקה. זו חייבת להיות המשוואה – סיוע תמורת חטופים. כל עוד העסקה לא מתקיימת, אנחנו נחסום את המשאיות. עם זאת, הדרישה שלנו לממשלת ישראל לא השתנתה. על כל משאית סיוע הומניטרי שנכנסת לעזה צריכה להיות איזושהי ביקורת. ישראל צריכה לקחת אחריות ושליטה בסיוע זה. העובדה שהסיוע הזה ממשיך להגיע ישירות לידיים של ארגון הטרור חמאס הוא אבסורד ואנחנו חייבים שיהיה גוף אחר שיקבל וישלוט בסיוע".
רעות בן חיים, מייסדת "צו 9" מוסיפה "המשאיות נכנסו לעזה כיום וזה עדיין חלק מהעסקה, אבל בעוד כשבועיים, ב-2 במרץ, ברגע שתם החלק הזה בעסקה, אנחנו דורשים מהמנהיגים שלנו שלא תהיה משאית אחת ולא שק אחד של ציוד שעובר ונכנס לרצועה. אנחנו נהיה שם בשטח כדי לוודא שלא נכנס לעזה שום דבר שאין לו תמורה".