ראש הממשלה בנימין נתניהו נמצא השבוע בוושינגטון כמנהיג הזר הראשון שנפגש עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. נתניהו מציג את הביקור כהוכחה ליחסים הקרובים שלו עם הנשיא האמריקני וכאישור לפעולותיה של ישראל לאורך 15 חודשי הלחימה במזרח התיכון. בפגישתם, טראמפ ככל הנראה יציע לשקם את עזה כחלק מהסכם אזורי עם סעודיה והאמירויות.
"נתניהו מנסה להשיג מסגרת שונה לשלב השני של ההסכם או לקבל ערבויות מטראמפ, שיוכל להציג לקואליציה בישראל לכך, שחמאס לא יכול להיות חלק מהשלטון החדש בעזה", אמר גורם ישראלי שביקש להישאר בעילום שם מאחר שאינו מוסמך לדון בכך עם התקשורת.
בנוסף, לא ברור אם שני המנהיגים יסכימו על האופן שבו יש להתמודד עם איראן. טהרן נחלשה משמעותית בשל חוסר היציבות האזורי, כאשר ישראל פגעה בבעלת הברית של איראן בלבנון – חיזבאללה. איראן גם איבדה את אחיזתה בסוריה, שם היא וחיזבאללה תמכו במשטרו של הנשיא בשאר אל-אסד. המורדים הסורים, שראו בתבוסת חיזבאללה הזדמנות, צעדו לעבר דמשק והפילו את ממשלת אסד.

"לא מדברים יותר על תקיפת איראן", אמר הגורם הישראלי. זמן קצר לאחר שאיראן שיגרה מטח טילים בליסטיים לעבר ישראל באוקטובר, הממשלה גיבשה תוכניות למתקפה משותפת אפשרית עם ארצות הברית על מתקני הגרעין של טהרן. אך הממשל החדש מתמקד במטרה אחרת באזור, מטרה שתדרוש את סיום הלחימה, אמר הגורם.
"טראמפ מעוניין בשיקום עזה באמצעות הסכם אזורי עם איחוד האמירויות והסעודים", אמר הגורם. "נתניהו לא יתנגד לטראמפ", הוסיף.
שאלה מרכזית היא עד כמה ילחץ צוות טראמפ על נתניהו להיצמד להסכם הפסקת האש בעזה, אשר יעסוק בהמשך בשאלה מי ינהל וישקם את הרצועה, אמרה גייל תשרי, מדענית פוליטית מהאוניברסיטה העברית. "זה דבר אחד להגיד לביבי, 'אתה צריך לסיים את המלחמה ולהחזיר את החטופים, בשלב כלשהו,' וזה דבר אחר להגיד, 'לא, אתה לא חוזר ללחימה,'" אמרה. "ויטקוף יצטרך להיות נוקשה עם נתניהו, כי סיום המלחמה יוביל לבחירות חדשות בישראל".

היא אמרה שנתניהו עשוי לבקש הארכה לשלב הראשון של ההסכם ולטעון שהמשך שלטון חמאס בעזה מקשה על התקדמות לשלבים הבאים של הפסקת האש.
ייתכן גם, לדבריה, שנתניהו יסכים לדרישות טראמפ, בהתחשב בלחץ שכבר הופעל עליו דרך שליח טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, שביקר באזור פעמיים בחודש שעבר. טראמפ גם ציין כי הוא מעוניין שישראל וסעודיה ינרמלו יחסים כחלק מעסקה רחבה במזרח התיכון. גורמים סעודים אמרו שצעד כזה ידרוש מסלול ברור להקמת מדינה פלסטינית. "טראמפ חושב ששלום אזורי אפשרי", אמר הגורם הישראלי. "וביבי ירצה להיות מתואם איתו".