כ-200 מועמדים ומועמדות לראשות וחברות מועצה ברשויות ברחבי הארץ התאגדו על מנת למנוע את קיום הבחירות לרשויות המקומיות המתוכננות להתקיים ב-30 בינואר, כפי שהחליט שר הפנים. המועמדים חברים בקבוצת וואטסאפ משותפת, שולחים מכתבים לשר הפנים ופועלים לדחיית הבחירות.
בקבוצת הוואטסאפ "מועמדים מתנגדים לבחירות בזמן מלחמה", נכתב: "קבוצה זו חוצה מפלגות ונועדה לשמור על אחדות עם ישראל במלחמת הקיום שלנו במדינת ישראל. אסור לפגוע בצה"ל, אסור לפגוע באחדות העם ואסור להתעסק בפוליטיקה בזמן שאנחנו בוכים על אחינו". לדבריהם, "חייבים לדחות את הבחירות המוניציפליות עד אחרי מלחמת חרבות ברזל".
אוה גור, חברת מועצת העיר רחובות מסיעת יש עתיד הלוקחת חלק במאבק לדחות את הבחירות, אמרה לאתר מקור ראשון כי "חלק נרחב מציבור המועמדים והמועמדות מגוייסים לשירות מלא בצה"ל כחלק מצו 8, הן בחזית והן בעורף. מעבר לכך, הציבור הישראלי דורש אחדות לאומית וחוסן נפשי ולא מעוניין לייצר לעצמו עוד מחלוקות פנימיות בעקבות קמפיין הבחירות".
"ההחלטה של שר הפנים ארבל מנותקת מהמציאות", התרעם דור חרלפ מסיעת הליכוד, המתמודד על ראשות העיר גבעת שמואל. "יכול להיות שחלק מזה נובע מכך שחלק מהמועמדים של ש"ס לא משרתים כלל במילואים, בזמן שמדובר על פגיעה אנושה במועמדים אחרים. אין שום יכולת לנהל קמפיין בזמן שעם ישראל עסוק במלחמה".
על השאלה איך משפיע תאריך הבחירות על ההתמודדות שלו, השיב חרלפ כי "מועמדים לרשימה שלי נמצאים במילואים, גם אני רק השתחררתי לפני שבוע. בתור קצין במילואים אני נמצא בכוננות להיות מוקפץ עוד פעם במהלך חודש דצמבר, אני לא רואה איך אני יכול לבצע קמפיין ולדבר לציבור בעת מלחמה".
במכתב ששלח לשר ארבל, ירון רוזנטל המתמודד לראשות מועצת גוש עציון כתב כי "אני פונה אליך מתוך יחסי החברות בינינו ומתוך ההערכה שאני רוכש לך, ודווקא משום כך אני חושב ש'יצאה שגגה מתחת ידיך' בהחלטתך לקיים את הבחירות לרשויות המקומיות בעיצומה של המלחמה".
רוזנטל טען כי בעת בחירות, המועמדים "אמורים לעסוק בחידוד עמדות ו'במחלוקות לשם שמיים', וזהו למעשה ביטוי מובהק לדמוקרטיה חיה ותוססת. לעניות דעתי, במצב מלחמה אסור להיכנס למחלוקות מיותרות, אלא פשוט צריך לעשות את מה שאנחנו מתקשים לעשות בישראל בשנים האחרונות: להתאחד". לדבריו, "קיום בחירות תוך כדי מלחמה פוגע באחדות ומחליש את רוחו וכוחו של העם".
המועמד לראשות מועצת גוש עציון התנגד למכתב שהוציא ארבל בו קרא לצה"ל לשחרר מהמלחמה מועמדים לרשויות: "הוא מפספס את הנקודה: המגויסים לא צריכים עזרה בשחרור מהמלחמה (רוב המועמדים כבר עברו את גיל החובה של המילואים), הם רק צריכים שהמדינה לא תפלה אותם לרעה. אנחנו מתנדבים כי אנחנו רוצים להיות חלק מהמאמץ המלחמתי, כדי להגן על המדינה שלנו, ורק מבקשים שהמדינה לא תפגע בעקרון ההתמודדות ההוגנת. מאחר ובימים הקרובים נעסוק בכיבוש חאן יונס, לא נראה לי שאצליח תוך כדי מאמץ מלחמתי לנהל קמפיין בחירות".
בזום שערכו במפלגת הציונות הדתית, טען סגן אלוף אהרון הינמן, סגן מפקד אוגדת איו"ש במילואים אשר מתמודד לחברות מועצת גבעת זאב מטעם המפלגה: "אני סגן אלוף במילואים, לא רואה כיצד אני יכול להתפנות למערכת בחירות כעת. בנוסף איך הלוחם בעומק עזה יקבל את התדרוך המדויק איזה אותיות בדיוק הוא צריך לכתוב. זו לא מערכה ארצית, ברשויות המקומיות יש אינספור סוגי אותיות".