בעודנו נמצאים בלב שבוע השני ללחימה ולאחר שהקרבות ביישובי העוטף כבר הסתיימו, אחד המוקדים של המדינה כרגע הוא המאבק על דעת הקהל העולמי, בעיקר ברשתות החברתיות. מדיווחים רבים של אזרחים, עולה כי ישראל טרם פעלה בצורה אקטיבית נגד גולשים התומכים בפעולות הטרור והטבח של ארגון הטרור החמאס. האם המצב טוב יותר מחוץ לגבולות ישראל?
במסגרת מכתב שהופץ אתמול (ראשון) וכותרתו היא: "מאמצינו המתמשכים להגנה על קהילת 'טיקטוק' במהלך מלחמת ישראל בחמאס", "טיקטוק" התייחסו לראשונה למצב, אך לצערנו בצורה רפה בלבד: מבלי לציין כי חמאס הוא ארגון טרור רצחני, ללא הבהרה לגבי האם ננקטו פעולות נגד תומכי חמאס, כל זאת בזמן שהם משתמשים בטרמינולוגיה ניטרלית.
להלן קטע מהמכתב המדובר: "טיקטוק מתנגדת לטרור. אנו בשוק ומזועזעים ממעשי הטרור הנוראיים בישראל בשבוע שעבר, ומביעים צער גדול על האירועים האחרונים, וכאב עמוק כלפי כל מי שנפגע. עם פרוץ המלחמה, גייסנו מיד משאבים וכוח אדם משמעותיים כדי לעזור ולשמור על בטיחות הקהילה שלנו ומהימנות הפלטפורמה שלנו. אנו מחויבים לספק שקיפות, בזמן שאנו משקיעים בשמירה על מרחב בטוח ומכיל לקהילה הגלובלית שלנו. בעוד שמלחמה מתנהלת בין ישראל לחמאס, אנו שמים לנגד עינינו את השמירה על זכויות האדם, התמיכה בחופש הביטוי ובטיחות הפלטפורמה שלנו".

כמתבקש, ב-"טיקטוק" מציינים מספר צעדים שביצעו, במטרה לשמור על משתמשי האפליקציה, בהם השקת חמ"ל המאגד אנשי מפתח בצוות הבטיחות הגלובלי שלהם, פיתוח ושדרוג מערכות הזיהוי האוטומטיות שלהם בזמן אמת שיסייעו להם לזהות ולהסיר באופן אוטומטי תוכן גרפי ואלים "מבלי שחברי הקהילה שלנו ייחשפו אליו".
כמו כן, ב-"טיקטוק" הוסיפו בודקי תוכן דוברי ערבית ועברית אשר סוקרים תוכן הקשור למלחמה, ובמקביל ממשיכים לאכוף את הכללים שנקבעו נגד אלימות, שנאה ומידע שגוי ומזיק, על ידי הסרת תוכן וחשבונות מפרים. "כך לדוגמה, אנו מסירים תוכן שתומך בהתקפות הטרור האלימות, או לועג לקורבנות שנפגעו מהאלימות. במקרים בהם מתפרסם תוכן המציג אדם שנלקח בשבי, אנו עושים כל שביכולתנו להגן על כבודו ולהסיר במהירות המרבית את התוכן שמפר את הכללים שלנו. לא נסבול כל ניסיון להסית לאלימות, לטרור או להפצת אידיאולוגיות שנאה. יש לנו מדיניות של אפס סובלנות לתוכן המשבח ארגוני טרור או ארגונים המקדמים אידיאולוגיות שנאה. ארגונים אלו אינם מורשים להיכנס לפלטפורמה שלנו. אנו גם חוסמים 'האשטאגים', המסיתים לאלימות או מפרים את הכללים שלנו בדרך אחרת."
יתר על כן, ב-"טיקטוק" הוסיפו הגבלות נוספות על היכולת לעלות לשידור חי ברשת החברתית, זאת בהתחשב בסיכון המוגבר בהקשר של מצב בני הערובה והחשש מפני חשיפת הקהל לתכנים זוועתיים.
"מאז אירועי הטרור האכזריים ב-7 באוקטובר, אנו ממשיך לפעול כדי להסיר תוכן שמפר את כללי הקהילה שלנו", ציינו נציגי הרשת החברתית, והוסיפו כי, "עד כה הוסרו יותר מ-500 אלף סרטונים ונסגרו 8,000 שידורים חיים באזור ישראל, הגדה ועזה לאחר שהפרו את כללי הקהילה שלנו". יש להדגיש כי לא צוין האם מדובר בתכנים של ישראלים, או של ערבים תומכי חמאס.
"בתקופות של משבר, מידע מוטעה יכול להחמיר את המצב. זו הסיבה שאנו פועלים לאתר ולהסיר מידע שגוי שעלול להזיק, אנו גם מסירים מדיה סינתטית שעברה עריכה, חיתוך או חיבור קטעים שונים באופן שעלול להטעות את הקהילה שלנו לגבי אירועים שהתרחשו בעולם האמתי", הוסיפו ב-"טיקטוק". "כדי לעזור לנו לאכוף את מדיניות זו באופן מדויק, אנו משתפים פעולה עם ארגונים המתמחים בבדיקת עובדות, אשר מוסמכים על ידי רשת בדיקת העובדות הבין-לאומית, מספקים תמיכה ביותר מ-50 שפות, כולל ערבית ועברית. בודקי עובדות אלו מסייעים לבודקי התוכן שלנו ליישם באופן מדויק את מדיניות שלנו בנוגע למידע מטעה".
"על מנת לפעול בזהירות המרבית, בזמן שסרטון נמצא בתהליך בדיקת עובדות, אנחנו הופכים אותו לכזה שאינו כשיר להופיע ב-'פיד הפור-יו'. במקרה בו בדיקת העובדות אינה מעלה מסקנה חד משמעית, אנו מתייגים את התוכן כלא מאומת, לא מאפשרים לו להופיע ב-'פיד הפור-יו' וכך מעלים את המודעות בקרב אנשים כי כדאי להם לשקול שנית האם ברצונם לשתף אותו".