ה"משקיף" דן פטרסון לבש מדים אזרחיים, נרשם לסיור של ארגון השמאל הקיצוני 'שוברים שתיקה' ותועד סוטר לילד מתנחל שהפריע לו. בעקבות הצילום, סולק הפעיל מהמשלחת השווייצרית של TIPH, והשגריר השווייצרי שלח מכתב התנצלות לראשי היישוב היהודי בחברון. גם שוברים שתיקה פרסמו הודעת גינוי, אך לא שכחו לתקוף בדרך את יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט.
TIPH הוא כוח בינלאומי אזרחי הפועל בחברון. חבריו נוכחים בעיר ללא נשק כשעל זרועם מתבלט סרט אדום, שבו המילה "משקיף" בשפות הערבית, עברית והאנגלית. נציגי הארגון באים ממדינות נורווגיה, איטליה, שוודיה, שווייץ וטורקיה. הם ממומנים על ידן ונמצאים בישראל מאז שנת 1994, לאחר שברוך גולדשטיין רצח 29 פלסטינים במערת המכפלה. ממשלת רבין שהייתה המומה מאותו אירוע קשה ומהתגובות אליו, הסכימה לייבא כוח בינלאומי זר שישקיף על הנעשה בחברון, ומאז TIPH נמצאים שם.

"הנוכחות הבינלאומית הזמנית בחברון" (TIPH – Temporary International Presence in the city of Hebron) עוסק בדיווח על הנעשה בחברון לישראל, לפלסטינים ולמדינות החברות בארגון. על פי המנדט של TIPH, נאסר עליהם להתערב במחלוקות בין הישראלים לפלסטינים אלא להשקיף על הנעשה. בפועל מדובר בארגון פרו-פלסטיני לחלוטין.
ב-TIPH רואים את עצמם כארגון שתפקידו "לחזק את תחושת הביטחון של הפלסטינים בחברון", כך לפי הגדרתם. הם מסייעים ותורמים לארגונים פלסטינים, למרות שבמשך השנים הפלסטינים עצמם פעלו נגד הכוח הבינלאומי באזור. מאתר האינטרנט של TIPH ניתן ללמוד על אירועים רבים שנעשים לטובת הפלסטינים כמו התנדבויות, תרומות, וצילומים רבים של אנשי הארגון עם ההנהגה הפלסטינית, אך כמעט ודבר לא נכתב בזכות הציבור היהודי. למעשה, מה שהוזכר באתר TIPH אודות היישוב היהודי בחברון הוא בעיקר לשלילה.
ישראל שקלה בעבר לבטל את נוכחות הארגון הבינלאומי בחברון בגלל המגמתיות בפועלו. בשנת 2010 נכתב דו"ח מסווג של משרד החוץ בו נטען כי פעילותו לא מאוזנת וכי הדו"חות שהוא מנפיק עוסקים בעיקר בביקורת נגד ישראל. שנה לאחר מכן דווח כי פעיל ארגון TIPH התעמת עם חייל צה"ל במחסום ואף הפילו לקרקע. עם זאת, ישראל איננה נוגעת במשקיפים הפרו-פלסטינים מחשש לתגובות בינלאומיות מסילוקם מחברון, ומהסתבכות מול אותן מדינות שמתקצבות את פעילותם.


"האוריינטציה של TIPH היא נגד המציאות של יהודים בחברון", מספר נועם ארנון מהיישוב היהודי בחברון, "כשהם מספרים על ההיסטוריה של המקום הזה הם כותבים שנהרגו פה 67 יהודים ב-1929 בלי הקשר ובלי לספר מה קרה. איתנו, המתיישבים, הם לא מעוניינים בקשר. היו כמה ניסיונות לארגן פגישות ובעבר הרחוק באנו למשרדים שלהם, אבל הערבים התחילו להפציץ את הבית באבנים וכוח צה"ל נאלץ להבריח אותנו משם. זה ארגון שנגוע בהגדרתו כעוין לישראל, כשזו ההגדרה אז כל ההסתכלות היא עוינת. אחת המדינות שיש לה פה משקיפים זו טורקיה. אז מי אתה חושב נשלח לכאן? אוהבי ישראל?"
עם זאת, גם הפלסטינים עצמם לא מתלהבים, בלשון המעטה, מהנוכחות של הארגון הבינלאומי, למרות התגייסותו למטרותיהם. בשנת 2002 רצחו פלסטינים שני משקיפים מ-TIPH. הרוצחים נתפסו, נשפטו ויושבים בכלא הישראלי. בשנת 2015 ברחו פעילי TIPH מחברון לאחר שברחבי העולם פורסמו קריקטורות בגנות הנביא מוחמד. מאות פלסטינים צבאו על משרדי הארגון, יידו אבנים, נפצו שמשות וזרקו בקבוקי תבערה וסילקו משם את אנשיו, אך אלה חזרו לעבודתם לאחר שהרוחות נרגעו. "אני חושב שהמסר הפלסטיני עבר היטב לאנשי TIPH", אומר ארנון, "הם מבינים את הרמז ומתנהגים בהתאם. הם לא רוצים שירצחו אותם גם היום".
דוגמה נוספת לקרבתו של TIPH לפלסטינים בחברון, ניתן לראות באירועם דתיים ותרבותיים. ראש עיריית חברון, תייסיר אבו-סנינה, היה אורח כבוד של הארגון הבינלאומי מספר פעמים. עברו הרצחני של אבו סנינה, שהורשע ברצח ששת תלמידי הישיבה בבית הדסה ב-1980, פחות הפריע כנראה למשקיפים.
ארנון אומר כי פועלם של אנשי TIPH עם 'שוברים שתיקה' מעיד על המגמות של הארגון הזר. לדבריו, צריך לדרוש מהארגון "לתת גם ליהודים מעמד של בני אדם. יש כאלו שאומרים שצריך לגרש את TIPH. אני חושב שהסיכוי לכך קטן אבל אפשר לפעול לכך שההגדרות של הארגון הזה ישונו והאוריינטציה שלו תהיה יותר הוגנת ושוויונית גם כלפי יהודים".