עד כה, 12 חברי כנסת מתוך 32 חברי הליכוד נכנסו בזה אחר זה ללשכת יו"ר המפלגה בנימין נתניהו, במסגרת חלוקת תיקי הממשלה. היום (ה') יימשך סבב השיחות כשבשלב זה נתניהו "רק שומע ומקשיב לחברי הכנסת", כך נמסר מהמפלגה. המטרה המרכזית היא להרכיב את הפאזל של שרי הממשלה תוך כדי פירוק הגרעין המלוכד של כמה חברי ליכוד, שמאיים על אחדות המפלגה.
נתניהו נדרש להכריע בזהות יו"ר הכנסת שייבחר ביום שני הבא בבחירות חשאיות בתוך המפלגה, ולאחר מכן יאושר גם במליאת הכנסת. השם המסתמן כרגע לתפקיד הוא דודי אמסלם. מוקדם יותר היום אמר אמסלם בוועידת השלטון המקומי כי "לא אמרתי או משפטים או כלום; אמרתי או משפטים או יו״ר הכנסת או כלום".
אמסלם נעדר מהפגישה אתמול עם נתניהו, על אף שהוא ממוקם גבוה במפלגה ועל אף שסדר הנכנסים ללשכה היה לפי סדר הצבתם ברשימה. הסיבה לכך יכולה להיות שאמסלם כבר סגור בתפקיד או בגלל שהוא עדיין כועס; אמסלם משתייך לבלוק חברי הליכוד שכועס על נתניהו, ובו נמצאים גם ישראל כץ שנפגש אתמול עם נתניהו לראשונה לאחר פרסום ההקלטות המביכות בהן דיבר נגדו. גם ח"כ דוד ביטן זועם על נתניהו, ברקע התנהלותו בפריימריז של המפלגה.
גורמים בליכוד טוענים כי מדובר באסטרטגיה ברורה של נתניהו לטובת הרגעת הרוחות, ולשימוש בשיטת הפרד ומשול; הענקת תפקידים לבכירי הליכוד על אף התרעמותם נגדו, תמורת שקט במהלך הקדנציה. זה גם אולי אחד המסרים שנלמדו מפרישת גדעון סער מהמפלגה; לא להשאיר בכירים ללא תפקיד כשהם ממורמרים ומאוכזבים. הפעם השיחות מתבצעות עם כולם, במטרה לשמוע את רחשי הלב ולנסות להגיע להבנות.
לליכוד נשמרים קרוב לעשרים תיקים ועוד סגנים וראשי וועדות לכל מי שרק יחפוץ בכך, גם ללא שיוויון מעמדי במפלגה. חלוקת התפקידים אמורה להתקיים רק בשבוע הבא, אולם הח"כים מנסים כבר עכשיו לקבל התרשמות כללית מנתניהו, לאן פניהם.
עד כה מסתמן כי יואב גלנט יכהן כשר הביטחון, יריב לוין כשר המשפטים, אלי כהן כשר התחבורה ומירי רגב כשרת החינוך. בנוסף, מיקי זוהר יכהן כשר התרבות, חיים כץ כשר התיירות, ישראל כץ כשר הכלכלה והתשתיות. למשרד התקשורת מיועד יואב קיש, למשרד האנרגיה אבי דיכטר, למשרד החקלאות עמיחי שקלי, ניר ברקת מיועד לשר המודיעין ועידית סילמן אולי לשרת התפוצות.