שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורניצ'וק, הגיע היום (ד') לשיחה אליה זומן באגף אירואסיה במשרד החוץ.
בשיחה עם סמנכ"ל האגף סימונה הלפרין וראש חטיבת ארבל אמיר ויסברוד, הובעה מורת הרוח של ישראל מהצבעת אוקראינה ביום שישי האחרון בוועדה הרביעית של האו"ם בעד קידום חקירה בינלאומית, תחת בית הדין הבינלאומי לצדק היושב בהאג. הוועדה נוגעת בשאלה האם נוכחותה של ישראל ביהודה, שומרון, רמת הגולן, בקעת הירדן ומזרח ירושלים נחשבת מבחינה משפטית לסיפוח בפועל.
ממשרד החוץ נמסר כי הובהר היום לשגריר כי התנהלות זו "אינה משקפת יחסים בין מדינות ידידות בעלות ערכים משותפים, במיוחד לאור תמיכתה של ישראל באוקראינה במגוון החלטות חשובות באו"ם ובסיוע הומניטרי נרחב". עוד נאמר לשגריר כי היה מצופה שאוקראינה תפגין יחס דומה כלפי ישראל בזירה הבינלאומית. הצד הישראלי הביע תקוותו לשינוי עמדת אוקראינה בהצבעת העצרת הכללית הצפויה באותו נושא בחודש הבא.
משגרירות אוקראינה בישראל, נמסר לאחר הפגישה כי השגריר קורניצ'וק הביע בפני אנשי משרד החוץ את "זעמו של הצד האוקראיני", בכל הנוגע לנהלי כניסה ומניעת כניסה של אוקראינים לשטח ישראל. הוא אמר כי בהתחשב בכך שאוקראינה וישראל אינן מבקשות אשרות כניסה זו מאזרחיה של זו, וכן לאור העובדה כי אזרחים ישראלים נכנסים באופן חופשי לאוקראינה, המכשולים שמציבה ישראל נתפסים על ידי קייב כצעד "לא ידידותי". בנוסף, השגריר הביע אכזבה מעמדת ישראל, שנציגה באו"ם נמנע אתמול במהלך ההצבעה בעצרת הכללית על תשלומי השילומים הרוסים לאוקראינה.
בהחלטה אתמול בה נמנעה ישראל, נכתב כי רוסיה חייבת לשאת בהשלכות המשפטיות של כל המעשים הבלתי חוקיים הבינלאומיים שלה, לרבות פיצוי על כל נזק שנגרם בשל מעשים אלה.
אתמול פרסמנו כי ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, אמר בראיון שנתן לפודקאסט call me back כי אחד הנושאים הראשונים אותם הוא מבקש לבחון כשייכנס מחדש לתפקיד ראש הממשלה, הוא יחסה של ישראל לאוקראינה. נתניהו אמר כי הוא מסתכל על הטרגדיה שם, "וחושב מה אנחנו אמורים לעשות או לא לעשות. זה אחד הדברים הראשונים שאבחן עם כניסתי לתפקיד ואחליט כיצד לנהל זאת. זו טרגדיה נוראית, ואם יש משהו שאוכל לעשות כדי לסיים את זה – אעשה זאת".
ביום ראשון, נמסר מלשכת ראש הממשלה יאיר לפיד כי הוא קיים מספר פגישות ושיחות ביטחוניות מדיניות בעקבות ההחלטה בוועדה הרביעית של האו"ם ביום שישי, ובסופן הנחה על הכנת "ארגז כלים ביטחוני מדיני", בתגובה למהלך של הפלסטינים באו"ם.