בית המשפט המחוזי בבאר-שבע קיבל את עמדת הפרקליטות והותיר על כנו עונש מאסר בפועל של שבעה חודשים שהושת על עיד אבו סבילה, צעיר בדואי בן 26, בגין ריבוי נישואין.
על פי העובדות בהכרעת בית המשפט, אבו סבילה, בן 26 מהפזורה הבדואית בנגב, הודה כי נשא אישה בעת שהיה נשוי לאישה אחרת, כשיש לו ממנה חמישה ילדים. משהועמד לדין, גירש אבו סבילה את אשתו השנייה וניתק איתה קשר, זאת כאשר כבר הייתה בהריון ממנו.
בית משפט השלום בבאר-שבע הרשיע את אבו סבילה בעבירה של ריבוי נישואין והטיל עליו עונש של שבעה חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בסך 5,000 שקלים. אבו סבילה ערער על פסק הדין וביקש בבית המשפט להתחשב בו ולא להשית עליו מאסר בפועל, שכן לטענתו, הוא בא מחברה המאפשרת לשאת שתי נשים, וכי הוא לא יכול לנהל מערכת יחסים מחוץ לנישואין מבלי להתחתן עם אישה נוספת.
בית המשפט המחוזי דחה את הערעור, והותיר עונש מאסר בפועל על כנו. בהחלטת כתבו השופטים כי "הפוליגמיה סותרת תפיסות יסוד בסיסיות של יחסים בין בני אדם ופוגעת בערכים חברתיים חשובים, הנוגעים לכבוד האדם, מעמד האישה, השוויון בין המינים וזכויות ילדים. תופעת הפוליגמיה רווחת בחברות אי שוויוניות, בהן מעמד האישה נמוך, בעוד חברות דמוקרטיות, הומניות, מתייחסות אליה במיאוס ובשאט נפש… האיסור הפלילי נחוץ בעיקר למניעת ריבוי נישואין בעדות ובחברות בהן הדבר מקובל כלגיטימי, שבהן גם מעמד האישה נמוך וקיים חוסר שוויון בולט בין המינים. ומטרתו לשנות את המצב החברתי, להגן על הנשים ולהשוות את זכויותיהן לזכויות הגבר".
בנוסף ציין בית המשפט כי "בחברה המוסלמית, הפוליגמיה עדיין נתפסת כדבר לגיטימי, היא קיימת בהיקף משמעותי, ונוכחת בכל הגילאים והמעמדות, ולא נראה שהיא תדעך מאליה בתהליך חברתי פנימי. במצב דברים זה, האיסור הפורמלי נחוץ ודרושה אכיפה רחבה וענישה מרתיעה. והטענה כי ריבוי נישואין הינו מעשה מקובל בחברה של הנאשם – כפי שהמערער טוען – לא רק שאינה מצדיקה הקלה בעונש, אלא שדווקא מצדיקה אכיפה וענישה משמעותית מרתיעה".
בסיום ביקש בא כוחו של אבו סבילה מבית המשפט לדחות את ביצוע העונש עד לתחילת אוקטובר, זאת בשל חג הקורבן והעובדה שחמשת ילדיו עומדים לצאת לחופש הגדול וזקוקים לו. לבסוף אושר עיכוב ביצוע של 30 יום בלבד.