בית המשפט העליון קיבל היום (ה') פה אחד את ערעור הפרקליטות, והרשיע את אברהם לשם בעבירות של אינוס ומעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות, שביצע בילדה בת כ-4.5 מחוץ לבית הכנסת בירושלים, בערב שבת במרץ 2019.
מדובר במקרה בו לשם, תושב קצרין בן 26, הואשם על ידי הפרקליטות בביצוע עבירות של אינוס ומעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות. בית המשפט המחוזי מצא את עדותה של הילדה אמינה, ואף קבע, כפי שהתרשמה גם חוקרת הילדים, כי הילדה חוותה את הדברים שאותם תיארה בעדותה. למרות זאת, בית המשפט המחוזי בירושלים החליט להרשיע את לשם בעבירה של מעשה מגונה בלבד, לאחר שזיכה אותו מעבירת האינוס בה הואשם, וכן להרשיעו בעבירה של מעשה מגונה בפומבי, במקום במעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות.
המחלקה הפלילית בפרקליטות הגישה לבית המשפט העליון ערעור, במסגרתו ביקשה להרשיע את הנאשם בעבירות של אינוס ומעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות, שיוחסו לו בכתב האישום, ולהחזיר את התיק לבית המשפט המחוזי לצורך גזירת העונש מחדש.
בערעור טענה המדינה, בין היתר, כי בהינתן הקביעה שעדות הילדה בפני חוקרת הילדים נמצאה אמינה ובעדותה מסרה כי חוותה מעשה של אינוס, הרי שביהמ"ש המחוזי לא רשאי היה להניח לטובתו, מבלי שהנאשם טען זאת בעצמו, הסבר חלופי ובמיוחד כזה שאינו עולה בקנה אחד עם התיאור שמסרה הילדה. המדינה טענה, כי מעיון בחקירת הילדה שתועדה בווידאו, ומעיון בעדות חוקרת הילדים, לא היה בסיס לקביעה של בית המשפט המחוזי שמדבריה של הילדה ניתן להגיע ליותר ממסקנה אפשרית אחת, אלא המסקנה היחידה שאליה ניתן היה להגיע היא שהנאשם אנס את הילדה. כמו כן, טענה המדינה כי הקביעה של בית המשפט המחוזי פוגעת באופן משמעותי במשקל שניתן לייחס לעדויות של קטינים, ובמיוחד של ילדים רכים בשנים, שניתנות לפני חוקרי ילדים.
גם ביחס לעבירה של מעשה מגונה נטען, כי בית המשפט המחוזי טעה טעות משפטית בולטת כאשר הרשיע את הנאשם בעבירה הפחותה של מעשה מגונה בפומבי ולא בעבירה של מעשה מגונה בנסיבות מחמירות, שיוחסה לנאשם בכתב האישום.
השופטים מינץ, וילנר ושטיין קיבלו באופן מלא את עמדת הפרקליטות, דחו את ערעורו של הנאשם וכאמור הרשיעו בעבירות של אינוס ומעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות.
השופטת וילנר האף כתבה כי "בשולי הדברים, אך לא בשולי חשיבותם, אבקש לחזק את ידיהם של נ' הצעירה והוריה, על האומץ הרב שהיה דרוש להם כדי לצלוח את הליך החקירה ואת ההליך המשפטי הארוך… נ' הפגינה אומץ רב בהתמודדותה ובנכונותה לשתף פעולה עם ההליך המשפטי האמור. יש לקוות כי עם סיום ההליך, יוכלו נ' ובני משפחתה לשוב ולהפנות את כל מרצם פנימה, אל הליכים הממוקדים בהם ובטובתם".
בגזר הדין המקורי נפסקו עונש של 3.5 שנות מאסר בפועל, מאסר על-תנאי ופיצוי לילדה הנפגעת בסך 50,000 שקלים. כעת בית המשפט העליון כאמור קיבל את ערעור המדינה, התיק יחזור לבית המשפט המחוזי בירושלים למתן גזר הדין המעודכן.
"המשפחה מברכת על ההחלטה", נמסר בתגובה בשם הוריה של הילדה, "דינם של עברייני מין סדרתיים כמו אברהם לשם הוא מאחורי סורג ובריח לשנים ארוכות. וטוב עשו בית המשפט העליון בהחלטתו, והפרקליטות בבחירתה להגיש את הערעור, כי חשוב להקדיש למקרים אלו את תשומת הלב הראויה והעונשים המתאימים. מכאן מוטלת האחריות על בית המשפט המחוזי בירושלים לקצוב את העונש החמור הרלוונטי, לנטיעת תקווה בכל נפגעי עבירות המין, כי המערכת מסוגלת להגן עליהם ולהתחשב במצבם.
"אלו היו שנים ארוכות ומורכבות של יום יום קשה שאנחנו לא מאחלים לאף אחד. כמונו ישנן משפחות רבות וקורבנות רבים נוספים, וחשוב לנו לחזק את נפגעי עבירות מין למצוא את הכוחות להגיש תלונה – כי תלונה מונעת את הפגיעה הבאה, ויחד נעשה כל שביכולתנו למנוע את החוויות האלו מאחרים בעתיד".