משרד החוץ בירך אמש על הודעת משרד החוץ ההולנדי כי יפסיק את המימון לארגון הפלסטיני "ועדות העבודה החקלאיות", וקבע כי מדובר בהחלטה חשובה ונכונה. "ארגון ועדות החקלאות הוא בפועל חלק אורגני מארגון הטרור 'החזית העממית לשחרור פלסטין', כמו גם חמשת הארגונים הנוספים שישראל הכריזה עליהם כעל ארגוני טרור", נמסר.
משרד החוץ הודיע כי ישראל תמשיך את השיח עם הולנד ומדינות נוספות בנוגע לארגונים הללו, שהסיוע להם מהווה כעת הפרה של החוק הישראלי. ועם זאת, ממשרד החוץ נמסר גם כי ישראל מברכת על הודעת ההולנדים כי תמשיך את התמיכה בפרויקטים המסייעים לחברה האזרחית הפלסטינית באמצעות ארגוני סיוע לגיטימיים, "מטרה חשובה לה שותפה גם ישראל", כהגדרת משרד החוץ.

החקירה שהובילה להוצאתם מהחוק של שישה ארגונים פלסטיניים שהתחזו לארגוני חברה אזרחית, אך בפועל היו ספקי מימון וכוח אדם לחזית העממית, נפתחה בעקבות הפיגוע בו נרצחה רנה שנרב ז"ל. גם משפחת שנרב בירכה אמש על ההודעה ההולנדית. "אנחנו מודים לממשלת הולנד על קבלת ההחלטה הנכונה, ומצפים שעוד מדינות באירופה ובעולם יפסיקו את המימון לארגונים אלו", נמסר מהרב איתן שנרב, אביה של רנה.
על פי נתוני ארגון NGOmonitor, ממשלת הולנד סייעה לארגון הועדות החקלאיות בסכום של 11.3 מיליון דולר בשנים 2017-2021.
מאיגוד ועדות העבודה החקלאיות, נמסר כי הם "מזועזעים ועצובים" מההחלטה ההולנדית. "בהחלטה הגורלית הזו, ממשלת הולנד לא רק נטשה את האיגוד, אלא את החברה האזרחית הפלסטינית בכללותה", נמסר בהודעה שמפרטת מדוע לדעתם החקירה הישראלית הסתיימה בתוצאה שגויה, וההחלטה היא פוליטית. הפסקת המימון ההולנדי, כך נמסר "גרמה לנזק חמור לארגון, לפרויקטים ולמוטבים שלנו".