המפלגות הערביות – הרשימה המשותפת ורע"מ – טרם קיבלו החלטה על מי ימליצו, אם בכלל, לראשות הממשלה לקראת ההמלצות בבית הנשיא מחר (ב').
ברשימה המשותפת לא יתמכו בממשלה בראשות נפתלי בנט או בנימין נתניהו, וברע"מ עדיין מתלבטים האם להעניק את תמיכתם לאחד הצדדים. אך מהצהרתו של יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' כי לא יהיה מוכן להיות שותף לממשלה בתמיכת רע"מ, ההתלבטות לא נראית רלוונטית מאוד.
בסרטון שפורסם באתר מקור ראשון, הבהיר מנסור עבאס בפני חברי רע"מ כי הוא משרת את העם הפלסטיני ומטרתו להיות חלק מהאומה האסלאמית הערבית. עוד אמר בסרטון כי יבחן את מקבלי ההחלטות בישראל, האם יהיו מוכנים להעניק לו אזרחות מלאה כולל הכרה בזהות, בלאומיות ובלאומנות של המגזר הערבי. במילים אחרות – ביקש הכרה בזהותם ובלאומיותם הפלסטינית.
נאומו של מנסור עבאס ביום חמישי, בו ביקש להושיט יד לשותפות עם החברה בישראל, סומן כהצלחה של ממש במרבית ערוצי התקשורת. אך דבריו הרגיזו לא רק את מפלגות הימין שהשוו בין דבריו בעברית לאלה בערבית, אלא גם רבים במגזר הערבי, ואפילו ממפלגת רע"מ עצמה, שנרתעו מהמונח "ערביי ישראל" בו נקט עבאס בנאום, ומהקו הפשרני מדי לטעמם שבו הלך.
אברהים חיג'אזי, ראש הלשכה המדינית של התנועה האסלאמית, הכחיש את הדיווחים על מחלוקות פנימיות בתוך התנועה בעקבות הנאום. עוד הוסיף ואמר שהוא מודע לניסיונות של מפלגות יריבות להפיץ שמועות שיפגעו במפלגה שמקבלת את התמיכה הגדולה ביותר בחברה הערבית, כפי שהתבטא בבחירות. "רע"מ היא היחידה שהצליחה להציב את הדרישות של החברה הערבית והנושאים הבוערים לה על סדר היום התקשורתי של המדינה כולה. אנחנו קוראים לכולם להקשיב לדופק של הרחוב הערבי ולא להיגרר לפלגנות. ערכנו סקר שתוצאותיו יפורסמו בקרוב, שמאשר שרע"מ היא הקרובה ביותר לדרישות הרחוב הערבי".
מסעוד גנאים, שהיה בלב הסערה בעקבות נטישת קבוצת הווטסאפ של המפלגה מיד לאחר הנאום, הבהיר כי עזב בלי קשר לתוכן: "הקבוצה הזו הוקמה לארגון הבחירות ואחרי סיום העבודה עזבתי אותה כפי שעזבתי קבוצות אחרות שהשלימו את עבודתן".
המחלוקת בתוך רע"מ לגבי ההתייצבות מול הנשיא נעה בין אי המלצה על מועמד לראשות ממשלה לבין המלצה על נתניהו. הדבר תלוי בנתניהו – האם יבטיח לעבאס את מה שהוא רוצה לשמוע ויוכיח שיש לו ממשלה איתה יוכל לממש את ההבטחות. כרגע, נראה שזה לא קורה.