היחסים החדשים בין ישראל לאיחוד האמירויות הובילו אנשי עסקים משתי המדינות לבחון אפשרויות של שיתוף פעולה. אחת העסקאות המעניינות היא רכישת נמל חיפה על ידי חברות מאיחוד האמירויות.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הענקת סמכויות לראשי מועצות תמנע את הסגר הבא
– צה"ל תרגל תרחישי קיצון ביו"ש מחשש להסלמה
– לא ממלכתיים, מערכתיים: הבעייתיות של "שומרי הסף"
איש העסקים אילן אוזן, המתגורר במקום, סיפר כי חברות מאיחוד האמירויות מביעות עניין של ממש בתחום הספנות הישראלית כשנמל חיפה מהווה צומת דרכים ימי לאירופה. "אנחנו מנהלים קשרים עם חברות ישראליות לפרויקטים גדולים יותר בתחום הימי", הוא אומר. "הגדול שבהם הוא נמל חיפה, הנמל הזה יושב במיקום אסטרטגי ולכן העסקה כל כך אטרקטיבית".

אוזן גילה שהוא נמצא במגעים עם חברות מדובאי וישראל כדי להרכיב קבוצה שתשתתף במכרז לרכישת הנמל. ממידע שהגיע לידי מקור ראשון, אחת החברות מאיחוד האמירויות שהביעה התעניינות היא חברת הענק מדובאי Dpworld המתמחה בסחר גלובלי והפעלת נמלים ימיים. החברה נוסדה בשנת 1972 ומעסיקה 50 אלף עובדים ב-150 מרכזים ברחבי העולם. במקביל לגיוס חברות מקומיות בדובאי, אומר אוזן כי מתקיימים גם מגעים עם מספר חברות ישראליות המבקשות להיות חלק מהעסקה. "אני רואה בה פוטנציאל ענק דווקא בימים אלו".
בסוף ינואר האחרון קיבלה ועדת השרים לענייני הפרטה החלטה למכור את חברת נמל חיפה. בהחלטה נקבע כי יש למכור את כל אחזקות המדינה בחברה בדרך של מכירה פרטית, כמקשה אחת, לרוכש אסטרטגי. חברות המעוניינות להשתתף במכרז לרכישת חברת נמל חיפה צריכות להגיש את המסמכים הדרושים עד 29 באוקטובר לרשות החברות הישראליות שמנהלת את המכרז בשם מדינת ישראל. "אני בטוח שמדינת ישראל תשמח למסד את הקשרים החדשים עם איחוד האמירויות באמצעות העסקה בנמל חיפה", אמר אוזן.
עוד מהשפעות ההסכם הוא הקו האווירי בין איחוד האמירויות לישראל, הצפוי להפוך לקו עמוס בחודשים הקרובים. חברת ישראייר תפעיל טיסות ישירות לאבו דאבי ולדובאי כבר בעוד חודש, ואליה תצטרף חברת אל על. מהצד האמירתי חברת התעופה הלאומית של אבו דאבי, "איתיחד איירוויז" וחברת "אמירטס", הנמצאות בבעלות ממשלתית, צפויות להפעיל אף הן קווי טיסה לישראל. שתי החברות יחד מחזיקות בצי של 370 מטוסים ונחשבות לחברות יוקרה הזוכות בפרסים בינלאומיים מידי שנה.

אוזן המתגורר באיחוד האמירויות ב-20 השנים האחרונות, גילה למקור ראשון על יוזמה לקדם לא רק קווים אוויריים, אלא גם קווים ימיים מאיחוד האמירויות לישראל וחזרה.
עד עתה, המונח משט שלום היה שם נרדף למשטים של ארגוני שמאל ואנרכיסטיים מכל העולם שניסו "לשבור את המצור על עזה", ולהגיע לרצועה תוך כדי עימות עם חיילי צה"ל. הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות, שצפוי להיחתם בארה"ב בעוד יומיים (ג'), מוביל למשט שלום מסוג אחר. אוזן נמצא בהכנות אחרונות להשקת המשט, שכולו הבעת תמיכה ביחסים החדשים בין ישראל ומדינות המפרץ. ההפלגה עתידה לצאת מנמל אילת לאיחוד האמירויות ובחזרה, ולדבריו תמחיש את הדף החדש שנפתח בין שתי המדינות, ואת שבירת הגבולות שהיו קיימים ביניהן עד כה.
"הכוונה היא להשיט ספינה עם אזרחים ישראלים מנמל אילת לדובאי בספינת השלום. היא תגיע לאיחוד האמירויות ותחזור חזרה לישראל עם אזרחים מאיחוד האמירויות שיקיימו ביקור תגמול. ההכנות נמצאות בשלבים האחרונים, ובקרוב אגיע לישראל כדי לסגור את פרטי ההפלגה".
אוזן המחזיק גם באזרחות איטלקית, התחיל את עסקיו באיחוד האמירויות בשיתוף עם משקיעים מאיטליה. הוא ציין כי חברת הספנות האיטלקית הענקית MSC, שמפעילה קווי שיט לכל העולם – בין היתר לדובאי, אבו דאבי וקטאר – הביעה עניין בהפלגת השלום.