בתום דיון נוקב שופטי בג"ץ מחקו היום (ד') את עתירת הארגונים עדאלה והאגודה לזכויות האזרח שדרשו להקים תשתיות אינטרנט בכל הפזורה הבדואית בנגב לצורך חיבור התלמידים למערכת הלמידה מרחוק של משרד החינוך. השופטים המליצו לעותרים למחוק את העתירה בשל הודעת המדינה על הצעדים שנקטה ונוכח העובדה כי המצב הנוכחי איננו דחוף והתלמידים חוזרים לבתי הספר.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– ביטול ההסכמים: הפלסטינים התייאשו מאבו מאזן
– עונת החתונות בפתח: להתחתן נכון בימי קורונה
– בג"ץ הכריע: ריקוד הדגלים יתקיים בהשתתפות כ-700 איש
כפי שפורסם לראשונה במקור ראשון, דרישת העותרים עלולה הייתה להכשיר בפועל אלפי נקודות התיישבות בלתי חוקיות בחיבור תשתיות האינטרנט בעלות של מאות אלפי שקלים למדינה. תנועת רגבים, שהצטרפה לעתירה כידידת בית המשפט, טענה כפי שדווח במקור ראשון לפני כשבועיים כי יצירת התשתיות ביישובים עלולה לבטל החלטות ממשלה להעברת תושבי הפזורה אל יישובי הקבע. בתשובתה לבג"ץ המדינה מכירה במשמעות של הצבת התשתיות הללו.

העותרים, לטענת המדינה, לא הצליחו להוכיח כל עילה להקמת תשתית תקשורת ביישובים הלא מוכרים. "ניתנה לתושבי הפזורה הבחירה והאפשרות להעביר את מקום מושבם אל יישובי הקבע, ולא מדובר באוכלוסייה העומדת בפני שוקת שבורה, כפי שביקשה העתירה לצייר".
היום בדיון, נזף השופט ג'ורג' קרא בעותרים: "תכנית הלמידה מרחוק הושקה ב- 2013, ידעתם כי צריך בשביל זה אינטרנט. אלו סוגיות חשובות וכבדות, אך אנו אומרים לכם כי זה לא המקום ולא הזמן לברר זאת". קרא הגדיר את התנהלות העותרים כ"תפיסת טרמפ על גב הקורונה".
עו"ד בועז ארזי מתנועת רגבים, שהצטרפה לעתירה כידיד בית המשפט, חידד כי "לא מדובר רק על רכיבה על הגל בעניין החינוך. בניגוד לטענת העותרים על 37 כפרים לא מוכרים כביכול, צירפנו מפה המראה כי מדובר ביותר מ-2000 מקומות התיישבות, והעתירה מבקשת בעקיפין לייצר שינוי מדיניות. צריך להבין גם את המשמעויות של הקמת תשתיות חשמל ובזק בשטח של 750,000 דונם".

המרכז לשלטון מקומי בדק רשויות מקומיות, שלגביהן נטען בעתירה כי רק ב-30% מבתי התלמידים ישנו מחשב אישי, אך נתוני האמת הם זמינות של 75% מכלל התלמידים, וכי בתי ספר לא נפתחו באופן נקודתי, בהחלטת וועדי הורים, כפי שקרה בערים נוספות בארץ. "זה קרה גם ברמת גן וברחובות, ולא רק בלקיה ובדבוריה" אמרה עורכת הדין נועה בן אריה המייצגת את מרכז השלטון המקומי.
בסופו של דיון, החליטו השופטים למחוק את העתירות, תוך שמירה על זכויות כל הצדדים, וקבעו כי במקרה של בעיות נקודתיות, יש לפנות לרשות הממשלתית או המקומית הרלוונטית. השופטים קראו למדינה לבחון ולשפר את המענה לצרכים השונים שהשתקפו בעתירה, כדוגמת פתיחת ערוץ למידה של השידור הציבורי, במתכונת שהייתה בעבר בטלוויזיה החינוכית.