איחוד הרשימה המשותפת בבחירות ספטמבר, פלוס קמפיין הליכוד להצבת מצלמות בקלפיות, הוביל את הרחוב הערבי להצבעת מחאה שסופה 13 מנדטים, בדומה לשיא שנקבע בתוצאות בחירות 2015. מחר (ב'), מצפים במפלגה לקבוע שיא חדש שיעבור את ה-14 מנדטים, כך לפי גורם במפלגה. על פי סקרים פנימיים שהזמינה הרשימה המשותפת בימים האחרונים, צפויה לחול עלייה בשיעורי ההצבעה במגזר הערבי ולקבוע שיא חדש.
על פי בחירות אפריל 2019, אז נפרדה הרשימה המשותפת לשתי מפלגות, חלה ירידה בהשתתפות המצביעים במגזר כ"עונש" על אותה היפרדות, ואחוזי ההצבעה עמדו על 49 אחוז ועשרה מנדטים בלבד לשתי המפלגות, בחשבון הסופי. לאחר מכן, עם איחוד הרשימה מחדש, עלו בהתאם אחוזי ההצבעה ועמדו על 59 אחוזים ו-13 מנדטים. בפעם הקודמת ששיעורי ההצלחה של הרשימה המשותפת נסקו עמדו אחוזי ההצבעה במגזר על למעלה מ-63 אחוז וכאמור, 13 מנדטים.

הסוקר יוסף מקלדה, האחראי על ההצבעה במגזר הערבי עבור חדשות 13, אמר הבוקר כי הרשימה המשותפת צפויה לקבל בבחירות שייערכו מחר לא פחות מ-15 מנדטים. התנאי לקיום התוצאות כפול: האחד – שאכן תחול עלייה נוספת של בין שניים לארבעה אחוזים בשיעורי ההצבעה במגזר הערבי, והשני – שבמגזר הערבי יישארו שיעורי ההצבעה על כ-67 אחוזים בממוצע ולא יעלו, ואז המודד למנדט יעלה.
הסוקר שלמה פילבר, העומד בראש מכון הסקרים "דיירקט פולס", מצא בסקר שערך עבור מקור ראשון כי הרשימה המשותפת יכולה להתחזק במנדט נוסף, אך הוא יבוא על חשבון כחול לבן. לדבריו, "בספטמבר האחרון קיבלה המשותפת 470 אלף קולות שהיו שווים לה 13.09 מנדטים. כחול לבן קיבלה מהמגזר הערבי עוד 38 אלף קולות, ושאר המפלגות היהודיות נהנו מכ- 50 אלף קולות המגזר. בשורה התחתונה: 560 אלף ערבים ישראלים יצאו להצביע".
עוד מוסיף פילבר: "אם אחוז ההצבעה במגזר הערבי יעלה ל- 65 אחוז, הרשימה המשותפת צפויה לקבל 498 אלף קולות שהם 13.45 מנדטים. עם 70 אחוז הצבעה במגזר הערבי, מה שנראה לא ריאלי בשלב זה, היא כבר תקבל 536 אלף קולות שיובילו אותה ל-14.1 מנדטים. הקולות הנוספים מעבר למנדט ה-14 (כחצי מנדט נוסף), יגיעו ממפלגות כחול לבן, מרצ והעבודה, אבל לא יספיקו למנדט נוסף מעבר לכך. צריך לציין בהקשר הזה, כי אם אחוזי ההצבעה יעלו באופן רוחבי, גם המודד למנדט צפוי לעלות ולהגיע ל-37 אלף קולות".