הבית // יחידת דיור באזור הישן של גבעת־שמואל.
שורשים// אסתר אמונה גדלה ביישוב פסגות שבבנימין, השמינית מתשעת ילדי המשפחה (אחד מהם באומנה). "אבא שלי, אברהם וולפסון, הוא רב בישיבת ההסדר במעלה־אדומים. אמא, נעמי וולפסון, עובדת בתחום הטיפול והנפש – זוגיות, אינטימיות ומה שביניהם, וגם מכשירה מטפלים בתחום".
חך ושפה//"כשנולדתי גילו שהחך והשפה שלי אינם סגורים עד הסוף, ונדרשו לי כמה וכמה ניתוחים בשנות חיי הראשונות. בהמשך ביקרתי הרבה אצל קלינאיות תקשורת, והתמודדתי עם אתגרים רפואיים וחברתיים".
מדרש ומאפה// היא למדה בבית הספר היסודי בפסגות, ואחר כך בחטיבת ביניים בעפרה ובאולפנה לאמנויות של רשת צביה בירושלים. לאחר שירות לאומי למדה קונדיטוריה בבית הספר "דן גורמה" בתל־אביב, ועשתה סטאז' במלון המלך דוד. בהמשך פנתה ללימודים במדרשה בצפת, ובמקביל החלה ללמוד לתואר ראשון ("זה התחיל כתואר במדעי המזון במכללת תל־חי שבצפון, והסתיים ב־2022 כתואר בניהול וכימיה באוניברסיטה הפתוחה"). בתקופת הלימודים לתואר היא עבדה כשכירה בקונדיטוריות מובילות כמו "הלחם של תומר", "לחמים", "חלום יעקב" ועוד, "ושם צברתי המון ידע וניסיון".
פנאי// היא אוהבת לעשות כושר, "הרבה ספורט, בעיקר אימונים פונקציונליים". לצד זאת היא אופה במטבח גם כתחביב, ומבלה הרבה עם חברים. "אני אוהבת לארח אצלי בדירה לארוחות ערב במהלך השבוע, וגם לסעודות שבת משותפות עם עוד רווקים שגרים פה בעיר. לאחרונה גם התחלתי לארח פעם בשבועיים שיעור פרשת שבוע לנשים, שמועבר על ידי אחת מרבניות חב"ד. ברוך השם, יש לי סלון גדול שמאפשר את כל זה".
בלי לדבר//"מאז שאני זוכרת את עצמי, אהבתי מאוד את המטבח. זו הייתה הדרך העיקרית שלי להתמודד עם האתגרים הרפואיים שליוו את חיי. באפייה זה רק אני, המתכון, הכלים וחומרי הגלם, וכך יכולתי להביא את עצמי לידי ביטוי בלי שאצטרך לדבר עם אף אחד. הדיבור היה פעולה לא פשוטה בכלל עבורי כילדה. הרבה פעמים לא הבינו מה אני אומרת, ולכן העדפתי לעזור לאמא ולאחיות שלי בבישולים לשבת, ולהכין את העוגות".
כישרון// "כל החברים והחברות בבית הספר ובבני עקיבא תמיד ידעו שאם צריך עוגה ליום הולדת או קינוח טעים לארוחה משותפת – אני הכתובת. חברות היו מגיעות אליי כדי שנכין יחד פוקצ'ות, פיצות ועוגיות. נהניתי והתרגשתי בכל פעם מחדש, גם מהמחמאות על הכישרון, שתמיד הגיעו יחד עם הטעימות. יש לי הורים מדהימים שזרמו עם זה ועודדו אותי, כל עוד דאגתי להשאיר אחריי מטבח נקי, כמובן".
נטול חלב// לקראת סופי השבוע היא מתרכזת בהכנה ומכירה של מוצרי מאפה מקוריים, תחת המותג "מונקלה" שהקימה. היא מתמחה בקינוחים מפנקים ומתוקים שאינם מכילים חלב וחמאה, וגם לא תחליפים תעשייתיים שמבוססים על שומן מוקשה, כמו מרגרינה וקצפת צמחית. במקום כל אלה היא עושה שימוש בחומרי גלם טבעיים ככל האפשר, כמו חלב קוקוס טבעי, חמאת שקדים ועוד, "ולכן יש דברים שלא תמצאו אצלי, כמו עוגות מוס וראווה, עוגיות חמאה ומוצרים שמכילים שוקולד חלב". הבחירה בנישה הזו נבעה מהתסכול שלה מקינוחי פרווה. "בשלב מסוים החלטתי שדי, אני חייבת למצוא לזה פתרון. עשיתי כמה ניסיונות בעוגת שמרים שוקולד, עד שהגעתי לתוצאה שמצאה חן בעיניי והייתי שלמה איתה. כל מי שטעם אותה אמר וואו".
כשרות//יש לקוחות שמתעניינים בדוכן אך לא קונים משום שאין חותמת כשרות על המוצרים. "בכל פעם שזה קורה, קצת נצבט לי הלב. כל מי שמכיר אותי יודע שכנות ויושרה מול לקוחות, ובחיים בכלל, זה דבר חשוב מאוד בעיניי. אני יודעת כמה אני מקפידה על הכול, מטבילת כלים חדשים ושימוש בהם לפרווה בלבד, ועד הפרשת חלה, שימוש בקמח מנופה, אפייה בתנור פרווה וכן הלאה. ניסיתי לבדוק אופציה לתעודת כשרות, אך מכיוון שהייצור נעשה מהדירה שלי זה לא אפשרי".
ביחד ולבד//"בחרתי לגור כאן כי אני אדם חברותי מאוד. גם בירושלים גרים הרבה רווקים, אבל העדפתי את גבעת־שמואל כיוון שאני אוהבת את אזור המרכז, וגם מתוך הנחה שמגוון אפשרויות התעסוקה פה רחב יותר. במשך שש שנים גרתי עם שותפות ועברתי כמה דירות בעיר. באוגוסט האחרון הבנתי שאם אני רוצה לפתח את העסק שלי, הגיע הזמן לעבור לגור לבד. בכנות, זה היה צעד מפחיד, אבל ברוך השם צלחתי אותו ואני שמחה מאוד בבחירה הזו. יש לי פה הרבה חברים ואני אוהבת לארח, כך שיש איזון בריא וטוב בין לבד ובין חברה".
תפילות//"אין ספק שתקופת הרווקות קצת מאתגרת. במבט לאחור על שנות הלימודים אני יכולה לומר שהזוגיות לא הייתה אז בראש סדר העדיפויות שלי, גם אם באותה תקופה חשבתי שכן. היום המצב שונה. זה חשוב לי ביותר, ויש לי גם זמן להקדיש לכך. נכון לכתיבת שורות אלו אני פנויה, ומשתדלת לקדם את המטרה הרצויה בפעולות אקטיביות, בהתפתחות אישית וכמובן בתפילות".