הפרלמנט המצרי הודיע על הצעת חוק לפיה מי שמעוניין באזרחות מצרית יוכל לקבל אחת כזאת בתמורה לתשלום של 10 אלפי דולרים. מטרת הצעת החוק, ביוזמת חבר הפרלמנט המצרי כמאל עאמר, היא לסייע למצרים במשבר הכלכלי שבו היא נמצאת ולקדם פיתוח כלכלי לשימור משאבי המדינה והשגת ביטחון לאומי.
במהלך מסיבת עיתונאים, שכינס לאחר שנפגש עם ועדת הביטחון, אמר עאמר כי הצעת החוק שלו כוללת מספר תנאים כדי ליישם את החוק. אחד מהם הוא שינוי החוק הקיים שמבדיל בין אזרחים זרים היום במצרים המחולק למספר קטגוריות. עוד שינוי מחייב הוא הרחבת זכויותיו של ראש המשלה להעניק אזרחות לכל זר שקונה נכס בבעלות המדינה או לחילופין משקיע כסף בהקמת פרויקטים המועילים למדינה. נתיב השקעה נוסף אפשרי הוא עידוד השקעות פיננסיות או הפקדה של סכום במטבע חוץ.

הצעת החוק מדברת עוד על הקמת ועדה מיוחדת במועצת השרים שתכלול נציגים מטעם רשויות הביטחון והכלכלה. הוועדה תבחן את הבקשות לאזרחות שיוגשו וזאת לאחר תשלום של עשרת אלפים דולר או שווה ערך בלירות מצריות. שלושה חודשים לאחר ההפקדה, הוועדה תיתן את תשובתה למבקש הבקשה בכפוף לשיקולי ביטחון לאומי. במקרה של אישור ראשוני של הבקשה, יגיע המבקש להתגורר מצרים לתקופה של חצי שנה למדינה להשלים את ההליכים וההצהרות הנדרשות.
אוכלוסיית מצרים מתקרבת ל-100 מיליון איש, מה שבהחלט מאתגר את הממשל. ההתפתחויות הפוליטיות ותהפוכות המשטרים מאז 2011, הובילו לבעיות ביטחוניות וירידה חדה בתיירות למצרים שהיוותה אחוז ניכר מהכנסות המדינה. כ-15 מיליון תיירים נכנסו למצרים לפני סיום משטרו של חוסני מובארק, הם הכניסו 13 מיליארד דולרים בהכנסות למדינה. היום המצב הולך ומשתפר אבל עדיין עומד על 7 מיליארד דולרים בלבד בהכנסות.
הנשיא המצרי עבד אלפתאח א-סיסי מפתח תוכניות ופרויקטים גדולים כדי להגדיל את מספר מקומות העבודה ולקדם את הכלכלה המצרית. המרדף הקבוע אחר משקיעים מתבצע במקביל להוצאות קבועות של גורמי הביטחון המצריים שתפקידם לייצר תחושת יציבות.