"שוויץ של המזרח התיכון" – זה היה הכינוי שניתן ללבנון בעידן שלפני מלחמת האזרחים הפנימית במדינה והקמת ארגון חיזבאללה. הריה המושלגים מחד וחופי הים האקזוטיים מאידך עדיין מהווים אטרקציה לתיירים מכל העולם, שנמנעו עד כה מלהגיע בגלל המצב הביטחוני המעורער בסוריה השכנה.
לאחר קשיים רבים ותשעה חודשי משא ומתן, חברי הממשלה הלבנונית – שהוקמה בפברואר האחרון – עומדים בפני משבר כלכלי עמוק, מחסור בחשמל ומים והעדר תשתיות. ללבנון חוב חיצוני גדול מאד, ומחסור בתשתיות חיוניות שמספקות לתושבים חשמל ומים. משבר איסוף האשפה היה אחד הסממנים המוחצנים לבעיות הללו. בנוסף, התגלו מקרי שוחד רבים בקרב נושאי משרות. בשל המלחמה בסוריה, ללבנון הגיעו 1.5 מיליון פליטים סורים, שמהווים נטל על המדינה, ומעלים את האבטלה בקרב המקומיים. בלבנון מצפים שהפליטים ישובו למדינתם, אך על פי התחזית רק כרבע מהם עתידים לעשות כן.

במדינת הארזים מקווים לפתור חלק מהבעיות הכלכליות באמצעות הגברת התיירות, ומתכוונים להשקיע מאמצים רבים למען מימוש המטרה. החלטתה של ערב הסעודית להסיר את אזהרת המסע שלה ללבנון, פתחה את הדלת לתיירות משם והשפיעה על מדינות נוספות במפרץ. בעקבות ההחלטה, שגריר איחוד האמירויות בביירות הודיע כי גם מדינתו מצטרפת להסרת אזהרת המסע ופתיחת השערים לתיירים מהמפרץ כולו.
מקורות פוליטיים אמרו כי עמדת ריאד תוביל להחלטה גורפת של מדינות המפרץ להחזיר את התיירים שלהן ללבנון, כאשר סעודים רבים כבר הביעו את רצונם לבקר שם. מספר פוליטיקאים לבנונים ששבו מריאד ציינו כי ישנה מוכנות לבנונית לקבלת אותם תיירים.
העיתון הסעודי 'אלשרק אלאווסט' פרסם מפי מקורות בלבנון כי בכוונת הפרלמנט הלבנוני לקיים ישיבה מיוחדת של השרים העוסקים בנושא התיירות והשירותים לתיירים, כדי להכין את עונת הקיץ הקרובה לתיירות נכנסת מוגברת מהמפרץ, בכללן שיפוץ שדה התעופה והכנת המתקנים הדרושים לקבלת התיירים.
חבר הפרלמנט הלבנוני נעמה טעמה אמר לעיתון כי "האזרחים הסעודים וממדינות המפרץ יתקבלו בברכה על ידי הלבנונים שיכינו עבורם את בתי הקיט בכפרים הכול-כך אהובים עליהם". הוא הזכיר את הקשר ההדוק שיש בין הסעודים והלבנונים והוסיף כי לבנון ממתינה לקבל את פני התיירים מהמפרץ לאחר חג הקורבן. "הקופה הזאת תהיה קרש קפיצה לתיירות בלבנון שתחזיר אותה למעמדה הטבעי כארץ תיירות מועדפת – על אנשי המפרץ ובכלל".

עוד הוסיף טעמה כי הוא מקווה שהמשלה תנקוט בצעדים הדרושים כדי להבטיח את הצלחת עונת התיירות הקרובה, והביע תקווה שלבנון תמשיך ליהנות מיציבות פנימית, בין היתר באמצעות תפקודו של הצבא הלבנוני, כוחות הפנים וכוחות הביטחון הנוספים שאחראים על שמירה על יציבות אזרחית.
בעיירת התיירות עאליי, בהרי צפון לבנון, ההכנות לקבלת התיירים כבר בעיצומן. ראש העיירה הודיע כי העיר ערוכה לקבל את התיירים מהמפרץ שמעוניינים להימלט מהחום הגבוהה במדבריות להרים הגבוהים והקרירים של העיר, שמגיעים לגובהה קילומטר מעל פני הים. "בתי המלון, המסעדות, בתי הקפה והפארקים מוכנים", אמר וג'די מוראד, "אנחנו מקווים לעונת תיירות קיץ משובחת".
מוראד הוסיף כי להחלטה של סעודיה לבטל את אזהרת המסע ללבנון מעודדת את הלבנונים ומחזירה את השמחה לערים ולכפרים הגבוהים "המצב הכלכלי במדינה לא פשוט. הפרנסה קשה ואנחנו זקוקים נואשות לתיירות נכנסת. כדי שתכניס לאוצר המדינה כסף זר ותתמוך ביצור מקומות עבודה לצעירים שנמצאים באבטלה. הסעודים היו אורחינו במשך שנים, אנחנו יודעים שהם ציפו להחלטה הזו ועכשיו עליהם רק לקיים את ההבטחה שלהם לחזור ולפקוד את ערי הלבנון".
הלבנונים מקווים שהיציבות השלטונית וההחלטה של סעודיה תשפיע לא רק על התיירים מהמפרץ אלא תעודד גם לבנונים שגלו לקנדה, אוסטרליה, וארה"ב לחזור ולבקר בלבנון. "אנחנו שומעים את השגרירים מהמפרץ מדברים על תיירות גדולה לאחר חג הקורבן , אנחנו מקווים שהציפיות שלנו אכן יתממשו", אמר גורם לבנוני לעיתון.