בשנת 2018 נרשם המספר הגבוה ביותר של יהודים שנרצחו בשנה אחת מזה עשורים, כך פורסם היום (ד') בדו"ח האנטישמיות השנתי של מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה המודרנית באוניברסיטת תל אביב, שנכתב בשיתוף הקונגרס היהודי האירופי.
מספר התקריות האלימות והחמורות ביותר שתועדו ברחבי העולם היה קרוב ל-400, עלייה של 13 אחוזים בהשוואה לשנה שעברה.387 ב-2018 לעומת 342 ב-2017. המצב הגרוע ביותר הוא במדינות מערב אירופה – במיוחד בגרמניה, בה נרשמה עלייה של 70 אחוזים במקרי אלימות אנטישמיים.

המדינות עם המספר הגבוה ביותר של מקרים אלימים וחמורים הן: ארה"ב עם למעלה מ-100, בריטניה עם 68, צרפת וגרמניה עם 35 כל אחת, וקנדה עם 20. עוד עולה מהדוח שישנה תחושת חירום בקרב הקהילות היהודיות בעקבות העלייה במספר האירועים האנטישמיים האלימים, כאשר הבולט שבהם היה בבית הכנסת עץ חיים בפיטסבורג, שם נרצחו 11 בני אדם.
ד"ר משה קנטור, נשיא הקונגרס היהודי האירופי, התייחס עם פרסום הדו"ח, לעלייה שנרשמה. "אם הייתי צריך לסכם במשפט אחד את מצב האנטישמיות בשנת 2018 ובתחילת 2019, הייתי אומר שזו התחושה הגוברת של מצב חירום בקרב יהודים במדינות רבות ברחבי העולם," אמר ד"ר קנטור. "האנטישמיות התגברה לאחרונה באופן שמעורר ספק לגבי עצם המשך הקיום היהודי בחלקים רבים בעולם. כפי שראינו בעקבות אירוע הירי ההמוני השני בבית כנסת בארה"ב, חלקים רבים בעולם כבר אינם בטוחים ליהודים כפי שחשבנו בעבר.
"בנוסף, הקריקטורה המבישה בעיתון הניו יורק טיימס הנה הוכחה נוספת שהאנטישמיות מחלחלת בהדרגה אל שיח הציבורי. איומים, הטרדות ועלבונות נעשים אלימים יותר וגוברת ההסתה לאלימות פיזית נגד יהודים. נראה שכמעט כל טאבו הקשור ליהודים, יהדות וחייהם של יהודים נשבר כיום.
"כעת ברור שהאנטישמיות אינה עוד נחלתם הבלעדית של משולש השמאל הקיצוני, הימין הקיצוני והאסלם הרדיקלי – היא הפכה למיינסטרים ולעיתים קרובות למקובלת על ידי החברה," הוסיף ד"ר קנטור. "עובדה זו מהווה סכנה ברורה לא רק ליהודים אלא לחברה ככללה. אנטישמיות הפכה למכנה המשותף המאחד את כל הקיצונים על הקשת הפוליטית, המקדמים אג'נדה של חוסר סובלנות שמסכנת את כולנו."

"ככל שהמרכז הפוליטי הולך ונעשה שברירי יותר, תנועות וקבוצות קיצוניות אלה מנסות לצבור כוח פוליטי על ידי תקיפת היסודות של החברה הדמוקרטית."
באיטליה נרשמה עלייה חדה באנטישמיות: 60 אחוז התגברות באירועים אנטישמיים בשנת 2018; וכך גם באוסטרליה עם עלייה של 59 אחוזים. בדרום אפריקה האנטישמיות גברה בשנה החולפת ב-25 אחוזים, ובעיר ניו יורק נרשמה עלייה של 22 אחוזים. בצרפת נרשמה העלייה הגבוה ביותר של 74 אחוזים, ואילו בבריטניה עלייה של 16 אחוזים בלבד.