יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

קלאסית, מלוחה או מתוקה: מתכונים לגרנולה ביתית שכולם יחסלו

לא תוכלו לעמוד בפני הגרעינים ופתיתי שיבולת השועל המזהיבים בתנור והופכים לגרנולה ביתית מושלמת

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ג בשבט ה׳תשפ״ד (23/01/2024 22:24)
צ׳אנקים של גרנולה. צילום: אפרת ליכטנשטט

צ׳אנקים של גרנולה. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
אזהרה: מוטב לכם לא להכין אף אחד מהמתכונים כאן במדור, מהסיבה הפשוטה – שזה יותר מדי טעים! אזהרה נוספת: אם כבר הכנתם, הגרנולה נגמרת במהירות רבה, ובני הבית יבקשו מכם להכין להם עוד, שוב ושוב. וכעת כשאתם מודעים לסכנות, בואו נדבר על הגרנולה. ככל הנראה פיתח אותה בארצות הברית בסוף המאה ה־19 ד"ר ג'יימס קיילב ג'קסון, שהפעיל מועדון בריאות, והיא כבשה את העולם בשנות השישים והשבעים של המאה ה־20, עם עליית המודעות למזון בריא. ואכן הגרנולה הבסיסית יכולה להיחשב מזון בריא כיוון שהרכיב העיקרי בה הוא שיבולת שועל, העשירה בסיבים תזונתיים ובחלבון, עוזרת לירידה במשקל בשל תחושת השובע שהיא מייצרת ועוזרת לאזן את רמות הסוכר בדם. בגרנולה תמצאו גם גרעינים ואגוזים שונים, שגם להם ערכים תזונתיים נפלאים. אך חשוב לשים לב שרוב סוגי הגרנולה (בוודאי הקנויות) עתירים בסוכר, וגם אגוזים ושקדים עדיף לצרוך באופן מידתי ולכן הקִטלוג לקטגוריית הבריאות לא תמיד נכון. זו הסיבה שעדיף להכין גרנולה בבית וכך לשלוט בכמות הסוכר ובסוג שלהם וגם להתאים לטעמכם את סוג הגרעינים והאגוזים שישתתפו בחגיגה.ט״ו בשבט מגיע, הבית מתמלא בפירות יבשים ובאגוזים, וזוהי הזדמנות נפלאה לנצל אותם. בחרו לכם גרנולה להתחיל איתה, ואל תשכחו לשלוח לי צנצנת לטעימה.

גרנולה קלאסית

גרנולה קלאסית .צילום: אפרת ליכטנשטט
גרנולה קלאסית .צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 כוסות* שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)½ כוס גרעיני חמנייה1/3 כפית מלח דק – חשוב מאוד½ כוס גרעיני דלעת½ כוס שקדים קצוצים גס

½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

½ כוס סירופ מייפל (אפשר גם להשתמש רק בדבש או רק במייפל)

¼ כוס שמן זית

¼ כוס חמוציות (אפשר להחליף בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, חתוך לקוביות קטנות) > מוסיפים בסוף האפייה

אפשר להחליף חלק מהחומרים גם בשבבי קוקוס, אגוזי מלך, קשיו ועוד ועוד. אם אתם מוסיפים חמוציות או צימוקים, הוסיפו אותם בחמש הדקות האחרונות של האפייה על מנת שלא יישרפו.

*כוסות מדידה בינלאומיות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים, קודם את היבשים ואחר כך מוסיפים את הרטובים.3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.4. אופים את הגרנולה 35־45 דקות וכל 10 דקות פותחים את התנור, מוציאים מעט את התבנית ובעזרת כף עץ ארוכה מערבבים אותה היטב כדי שכל החומרים ייאפו במידה שווה.

5. מוציאים את הגרנולה מהתנור לאחר ששיבולת השועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים. נותנים לה להתקרר לגמרי וגם אז מערבבים אותה מדי פעם כדי שלא תידבק ותהפוך לגוש (במיוחד אם השתמשתם בדבש).

שומרים בכלי אטום, עד חודש.

צ׳אנקים של גרנולה

(תודה ליפית, חברה של אחותי, על הרעיון)
צ׳אנקים של גרנולה. צילום: אפרת ליכטנשטט
צ׳אנקים של גרנולה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 חלבונים

¼ כוס סירופ מייפל או דבש (אם אתם אוהבים גרנולה מתוקה הכפילו את הכמות)

¼ כוס טחינה / חמאת שקדים

2 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)

½ כוס גרעיני חמנייה

1/3 כפית מלח דק – חשוב מאוד

½ כוס גרעיני דלעת

½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.

2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים, קודם את היבשים ואחר כך מוסיפים את הרטובים.

3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד של 1־1.5 ס״מ (תלוי באיזה עובי תרצו את הצ׳אנקים) ומהדקים היטב.

4. אופים את הגרנולה 35־45 עד שהיא מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים (אפשר גם בנינג׳ה על מצב אפייה, 170 מעלות, 20 דקות).

5. מוציאים את הגרנולה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי ואז שוברים לחתיכות בגודל שרוצים.

שומרים בכלי אטום, עד חודש.

גרנולה מלוחה-מתוקה

גרנולה מלוחה מתוקה. צילום: אפרת ליכטנשטט
גרנולה מלוחה מתוקה. צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים, קודם את היבשים ואחר כך מוסיפים את הרטובים.3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.4. אופים את הגרנולה 35־45 דקות, וכל 10 דקות פותחים את התנור, מוציאים מעט את התבנית ובעזרת כף עץ ארוכה מערבבים אותה היטב כדי שכל החומרים ייאפו במידה שווה.

5. מוציאים את הגרנולה מהתנור כאשר שיבולת השועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים. נותנים לה להתקרר לגמרי וגם אז מערבבים אותה מדי פעם כדי שלא תידבק ותהפוך לגוש (במיוחד אם השתמשתם בדבש).

שומרים בכלי אטום, עד חודש.

מרכיבים

2 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)1 כוס קשיו קצוץ גס½ כוס שקדים קצוצים גס1/3 כוס גרעיני חמנייה

1/3 כוס גרעיני דלעת

2 כפות שומשום

1 כף זרעי פשתן

¼ כוס סירופ מייפל או דבש

1/3 כוס שמן זית

¼ כוס צ׳ילי מתוק

1 כף רוטב סויה

1 כפית מלח דק – חשוב מאוד

1 כפית אבקת שום

½ כפית פלפל שחור

מושלמת לפיזור על סלטים ומרקים
תגיות: גרנולהדבשט"ו בשבטקוואקר

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    תוספים לשינה טובה או קפה קר בטעמים? משינה עד ערות – כל מה שחדש על המדף

    הידיעה הבאה

    החורף בא: גשמים, קור ושלג כבד בחרמון | תחזית מזג האוויר

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    הפגנה למען החטופים בניו־יורק, בשבוע שעבר. צילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90

    להחזיר אותם לפני שיהיה מאוחר

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD