יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

עוף בסיר אחד, הבראוניז המושלמים ועוד: 10 המתכונים שהכי אהבתם ב-2023

לקראת שנת 2024 הבאה עלינו לטובה, איגדנו כאן את המתכונים האהובים ביותר על קוראים

מאת  אפרת ליכטנשטט , כתב מקור ראשון
י״ט בטבת ה׳תשפ״ד (31/12/2023 11:01)
בתוך אוכל
בראוניז פרווה נפלאים

בראוניז פרווה נפלאים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

עשרות המתכונים שפורסמו במקור ראשון במהלך שנת 2023 סיפקו לקוראים כל דבר מארוחות בסיר אחד ועד קינוחים ומתבלים ושאר ירקות. לקראת שנת 2024 הבאה עלינו לטובה, איגדנו כאן את המתכונים האהובים ביותר על קוראים ב-12 החודשים האחרונים. ההנאה מובטחת.

1. 

עוף עם אורז ירוק וירקות בסיר אחד

מנה עשירה שיש בה הכול, מושלמת לסעודה מפסקת אבל תשמרו אותה גם לחג ראשון

עוף עם אורז ירוק וירקות בסיר אחד. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוף עם אורז ירוק וירקות בסיר אחד. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

4־3 כפות שמן זית

½1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים

מלח ופלפל

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

2 כוסות אורז

2 כפיות מלח

3 שיני שום כתושות

1 כפית פלפל שחור

1 כפית ראס אל־חנות או בהרט

3 כוסות (720 מ״ל) מים רותחים

1 בצל סגול קלוף וחתוך גס

3 גזרים קלופים וחתוכים גס

3 זוקיני חתוכים לקוביות גדולות

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הירוקים במעבד מזון עד שהם קצוצים דק.
  2. מחממים שמן בסיר סוטאז׳ נון־סטיק בקוטר 36־32 ס״מ.
  3. מוסיפים את העוף, ממליחים ומפלפלים אותו משני הצדדים.
  4. מטגנים 20־25 דקות משני הצדדים עד שהוא שחום ומוציאים אותו לצלחת בצד.
  5. מוסיפים לאותו סיר את האורז, הירוקים וכל התבלינים, מערבבים היטב ומוזגים את המים.
  6. מוסיפים פנימה את כל הירקות.
  7. מניחים על הכול את העוף, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כשעה וחצי. חשוב שכל האורז יהיה מכוסה נוזלים בתחילת הבישול. אם חסרים נוזלים בסיר מוסיפים חצי כוס מים רותחים.

למתכונים נוספים בנושא – לחצו כאן.

2. 

פרגיות עם תפוחי אדמה וגזר

פרגיות עם תפוחי אדמה וגזר. צילום: אפרת ליכטנשטט
פרגיות עם תפוחי אדמה וגזר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

(אפשר להכפיל כמויות בכיף!)

4 כפות שמן

1 קילו פרגיות

1 בצל קצוץ

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

2 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל־חנות או בהרט

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כף סילאן

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות עם מלח ופלפל (אני משאירה אותן מגולגלות וזה שומר אותן עסיסיות) כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.

2. מוציאים את הפרגיות לצלחת בצד ומוסיפים לאותה מחבת את הבצל.

3. מטגנים אותו על אש בינונית במשך 10 דקות עד שהוא זהוב.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והגזר.

5. מטגנים במשך כ־15 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפרגיות שחומות.

6. מניחים על הירקות את הפרגיות.

7. בוחשים בכוס מים רותחים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הפרגיות.

8. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ורבע.

מגישים חם.

למתכונים מהירים נוספים לארוחת שבת – לחצו כאן.

3. 

כדורי אנרגיה כתומים

כדורי אנרגיה כתומים ממשמשים. צילום: אפרת ליכטנשטט
כדורי אנרגיה כתומים ממשמשים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

150 גרם משמש מיובש

150 גרם מנגו מיובש

200 גרם תערובת אגוזים (אני השתמשתי בקשיו ובאגוזי מלך)

¼ כוס קוקוס טחון

¼ כפית מלח

לציפוי:

½ כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה

1. מוזגים מים רותחים על המנגו המיובש וממתינים עשר דקות. מסננים ומייבשים.

2. קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח ומשחימים מעט.

3. שמים במעבד מזון את כל החומרים וטוחנים למרקם אחיד ודביק.

4. מצננים את התערובת כשעה במקרר.

5. יוצרים כדורים ומצפים בקוקוס. אם הכדורים דביקים אפשר לשמן את הידיים.

6. שומרים את הכדורים בקופסה אטומה במקפיא.

4.

עוגת שיש מייפל וקינמון

לתבנית בקוטר 22 ס״מ

עוגת שיש מייפל וקינמון. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגת שיש מייפל וקינמון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 ביצים

300 גרם יוגורט סויה/יוגורט רגיל/שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

160 מ״ל שמן צמחי

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל/כוסמין

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות קינמון

אחרי האפייה:

100 מ״ל מייפל אמיתי

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומשמנים את התבנית.

2. בקערה גדולה טורפים היטב יחד: ביצים, יוגורט, סוכר, וניל ושמן, לתערובת אחידה.

3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים רק עד שהבלילה אחידה.

4. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית.

5. למחצית הנותרת מוסיפים קינמון וטורפים היטב.

6. מוזגים את התערובת השנייה לתבנית ובעזרת סכין מערבבים ויוצרים דוגמת שיש.

7. אופים במשך 25־35 דקות עד שקיסם שמכניסים יוצא יבש. זמן האפייה יהיה תוצאה של גודל התבנית לעומת גובה העוגה וכמובן חום התנור. אל תיתנו לעוגה להתייבש ובדקו אותה אחרי 25 דקות.

8. כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה שופכים עליה את המייפל בצורה אחידה.

מתעצלים לעשות את דוגמת השיש? אפשר להוסיף את הקינמון לכל הבלילה ולא לחלק אותה.

למתכונים נוספים של עוגות בחושות שמתאימות להכנה עם הילדים – לחצו כאן.

5.

דלעת עטופה בפילו עם עשבים

מנה חגיגית, יפהפייה וקלה להכנה.

דלעת עטופה בפילו עם עשבים. צילום: אפרת ליכטנשטט
דלעת עטופה בפילו עם עשבים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 דפי פילו

ריבוע דלעת בגודל 20/20 ס״מ

4־5 גבעולי טימין

7־8 עלי מרווה טריים

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כוס שמן זית

כף דבש

מלח אטלנטי

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות.

2. מסירים את הקליפה מריבוע הדלעת. מניחים אותה על נייר אפייה, מורחים אותה בשמן זית, מניחים עליה את העשבים, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומקפלים את נייר האפייה כך שהדלעת תיעטף היטב. אופים כ־20 דקות ומניחים להתקרר.

3. מניחים דף פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מברשת מושחים את עלה הפילו בשמן זית, מניחים מעליו עוד דף, ומושחים בשמן זית, מניחים עוד דף. מניחים במרכז הפילו את ריבוע הדלעת ומקמטים את הנייר מסביב כך שרק החלק העליון יהיה חשוף. מורחים שמן זית מסביב לפילו.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות. אופים את הדלעת כ־20 דקות או עד שהדלעת והבצק זהובים. מוציאים מהתנור, מזגגים במעט דבש ומגישים.

למתכונים נוספים לארוחת חג – לחצו כאן.

6.

כרוב ממולא

לסיר סוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ

כרוב ממולא. צילום: אפרת ליכטנשטט
כרוב ממולא. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

למלית:

1 בצל קצוץ דק־דק

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

½ כפית סוכר

1 כוס אורז עגול

1 כוס מים רותחים

½ קילו בשר טחון

1 כפית מלח

3 שיני שום כתושות

¼ כוס רכז רימונים

½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

½ כפית ראס אל־חנות

רבע כפית קינמון

½ כפית כוסברה טחונה

לתחתית:

3־4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

לרוטב:

3 כוסות מים רותחים

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

½ כפית ראס אל־חנות

¼ כפית קינמון

½ כפית כוסברה טחונה

¼ כוס רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף סילאן

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול מאד (כזה שמכיל את הכרוב בקלות).
  2. חותכים את הקלח של הכרוב בעזרת סכין חדה.
  3. שמים את הכרוב במים וחולטים אותו כ־25 דקות.
  4. שופכים את המים הרותחים וממלאים את הסיר במים קרים. מצננים מעט את הכרוב.
  5. מסירים את העלים בעדינות, עובדים לאט כדי שיישארו כמה שיותר שלמים.
  6. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס״מ ומניחים בתחתית הסיר.
  7. מילוי: מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר ומטגנים טיפה.
  8. מוסיפים כוס אורז ומים רותחים. מבשלים 7 דקות ומצננים.
  9. מוסיפים למחבת בשר טחון, מלח, 3 שיני שום כתושות, פטרוזיליה קצוצה, רכז רימונים ואת כל התבלינים. מערבבים היטב.
  10. ממלאים: מניחים עלה עם פיסה מהקלח קרוב אליכם. חותכים כמה סנטימטרים מההתחלה עם הגזע הקשה.
  11. מניחים כף גדושה מהמלית כמה סנטימטרים מהחלק התחתון, ומגלגלים עד למעלה לצורת גליל.
  12. מניחים את העלה המגולגל על תפוחי האדמה בסיר (עם הפתח כלפי מטה) וחוזרים על הפעולה עם כל עלי הכרוב.
  13. מערבבים את המים הרותחים עם כל חומרי הרוטב ומכסים בעדינות את הכרוב הממולא.
  14. מביאים לרתיחה, ואז מכסים, מעבירים לתנור, ואופים שעתיים על 190 מעלות טורבו. בודקים כל שעה שיש נוזלים ושהתבשיל לא מתייבש. אפשר גם לבשל על אש קטנה במכסה סגור כשעתיים וחצי ועד שלוש שעות. פותחים את הסיר מדי חצי שעה כדי לוודא שלא חסרים נוזלים לפחות עד גובה הכרוב.

מגישים חם.

למתכונים נוספים עם כרוב – לחצו כאן.

7.

אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה

לפי מתכון של רותם ליברזון

לסיר קטן בקוטר 20 ס״מ ובגובה 10 ס״מ

אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה. צילום: אפרת ליכטנשטט
אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

½2 כוסות אורז בסמטי

1 כף מלח

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור שמיר

1 כפית מלח

3־2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי חצי ס״מ

1/3 כוס שמן

1 כפית כורכום

אופן ההכנה

  1. משרים את האורז בשפע מים כחצי שעה ומסננים.
  2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את האורז, מבשלים במשך 7 דקות ומסננים.
  4. קוצצים את הירוקים דק־דק, מוסיפים לאורז יחד עם כפית מלח ומערבבים היטב.
  5. בסיר קטן מחממים את השמן, מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר כך שיכסו את כולו בשכבה צפופה.
  6. מוסיפים את האורז בצורה אוורירית ולא דוחסים.
  7. כשהסיר מלא באורז (חשוב לבחור סיר בגודל המתאים) יוצרים באמצעות ידית של כף עץ מספר ״ארובות״ – חורים עמוקים כמעט עד התחתית.
  8. מכסים במגבת קטנה ואז במכסה, ומבשלים 7 דקות על אש בינונית ועוד 45 דקות על אש קטנה. (לא, זו לא טעות, לא מוסיפים מים לסיר. האורז מתבשל מהאדים ומהמים שספג בבישול הראשון)
  9. 15 דקות אחרי שמכבים את האש הופכים את האורז על צלחת הגשה.

למתכונים נוספים עם אורז – לחצו כאן.

8.

בראוניז פרווה נפלאים

 

בראוניז פרווה נפלאים. צילום: אפרת ליכטנשטט
בראוניז פרווה נפלאים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ/מטבעות

200 גרם (1 כוס) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן (אפשר להחליף ב־120 גרם חמאה רכה)

4 ביצים

2/3 כוס (100 גרם) קמח

1 כף קקאו

¼ כפית מלח

½ כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות (לא טורבו), משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 30/20 ס״מ.
  2. שמים את השוקולד בקערת זכוכית גדולה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים של 20 שניות, תוך בחישה בין חימום לחימום, כדי שהשוקולד לא יישרף.
  3. כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה.
  4. מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
  5. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב בין אחת לשנייה.
  6. מניחים מסננת או נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קקאו, קינמון ומלח. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעט מלח גס אם רוצים. אפשר גם לפזר אגוזים, שוקולד צ׳יפס, מטבעות שוקולד חלב ועוד ועוד.
  8. אופים במשך 28־22 דקות או עד שהעוגה יציבה עם קרום דק בצדדים ובאמצע מעט רוטטת. הימנעו מאפיית־יתר שתייבש את הבראוניז.
  9. מצננים לחלוטין (אפשר במקרר) לפני שפורסים לקוביות.

שומרים בקופסה אטומה עד שבוע. אם מזג האוויר חם מאוד, עדיף לשמור בקירור.

למתכוני עוגיות ועוגות נוספים – לחצו כאן.

9.

פסטו

פסטו ביתי. צילום: אפרת ליכטנשטט
פסטו ביתי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
150־180 גרם עלי בזיליקום טריים
80־100 גרם פרמזן איכותי
100 גרם צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
1־2 שיני שום
½ כפית מלח
½ כוס (120 מ״ל) שמן זית איכותי + עוד לפי הצורך

אופן ההכנה
1. טוחנים את כל החומרים יחד במעבד מזון, ואת השמן מוסיפים בהדרגה.
2. טועמים ומוסיפים שמן זית/מלח/שום/פרמזן לפי הטעם והמרקם.

טיפים
* פסטו קלאסי מכינים עם צנוברים אך הוא נפלא גם עם אגוזי קשיו, אגוזי מלך ופקאנים.
* רוצים פסטו טבעוני/פרווה?
החליפו את הפרמזן בכף־שתיים של שמרי בירה או פשוט השמיטו אותה לגמרי, הוסיפו מעט שום ומלח ויוצא מצוין.
* אוהבים פסטו רך ונוזלי? הוסיפו שמן זית.
* אוהבים אותו כממרח? שימו לפי הכמות במתכון הזה.

למתכונים נוספים עם פסטו – לחצו כאן.

10.

סלט עדשים שחורות

סלט עדשים שחורות. צילום: אפרת ליכטנשטט
סלט עדשים שחורות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 בצל

1 בטטה

1 קופסת עדשים שחורות/חומות מוכנות

½ ראש חסה קצוץ

¼ צרור פטרוזיליה קצוצה

3 צנוניות קצוצות דק

½ תפוח ירוק פרוס לפרוסות

חופן אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן, וקצוצים גס

2־3 כפות קוביות גבינה בולגרית/פטה

לרוטב

1/3 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס מים קרים

כף מיץ לימון

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך ומוסיפים מעט מלח ופלפל. מצננים.

2. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות.

3. שמים בקערה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח, פלפל ורוזמרין ומערבבים.

4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים 20־30 דקות ב־190 מעלות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.

6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושמים בתחתית הצנצנת.

7. מניחים את כל חומרי הסלט לפי הסדר: עדשים, בטטות, בצל, חסה, פטרוזיליה, צנוניות, תפוחים, אגוזים וגבינה.

שומרים בקירור עד לאכילה.

למתכונים נוספים של סלטים בצנצנת – לחצו כאן.

תגיות: מתכוניםסיכום שנה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "עובדה מוגמרת": מנהיג צפון קוריאה הורה לצבאו להתכונן למלחמה

    הידיעה הבאה

    הממשלה אישרה: ישראל כץ שר החוץ – אלי כהן שר האנרגיה

    הידיעה הבאה
    הממשלה אישרה: ישראל כץ שר החוץ – אלי כהן שר האנרגיה

    הממשלה אישרה: ישראל כץ שר החוץ - אלי כהן שר האנרגיה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD