שבת, ספטמבר 13, 2025 | כ׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

צ'ולנט מרענן: שלושה מתכונים לחמין שישדרגו את התבשיל החורפי

חמין הוא המאכל שמאחד את כולם סביב הסיר כבר מהשעות המוקדמות של הבוקר. לא רק לאוכלי בשר

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ז בטבת ה׳תשפ״ד (28/12/2023 14:12)
צ'ולנט מרענן: שלושה מתכונים לחמין שישדרגו את התבשיל החורפי

חמין צמחוני על בסיס פטריות. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כשיש חמין כולם מאושרים. הריח החזק והנפלא מתפשט בכל הבית ומגיע עד חדר המדרגות. בני הבית מוצאים תירוצים להסתובב במטבח ולרחרח, וכולם רוצים לאכול כבר משעות הבוקר. בהכנת חמין יש כנראה היחס הגבוה ביותר של השקעה מול תוצאה. כלום עבודה, למלא סיר גדול עם קצת תכנון מראש, ואז להכניס לתנור או להניח על הפלטה ולתת לזמן ולחום לעבוד.

ואז הפתיחה המסקרנת של הסיר – והתהייה: האם החמין הצליח? ברור שכן, הוא תמיד מצליח. בואו לרענן את מתכוני החמין שלכם עם שלושה מתכונים ש(כנראה) עוד לא הכנתם.

חמין מיסו

מיסו הוא תבלין נפלא מהמטבח האסייתי שאני אוהבת לשלב במאכלים ולכן הגיע הזמן לתת לו כבוד ולהקדיש לו חמין. יצא מופלא!
* את המיסו תמצאו במדף האסייתי בחנויות הטבע ובחלק גדול מהמרכולים.

חמין מיסו. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 כוס חומוס

1 כוס שעועית

רבע כוס שמן זית לטיגון הבשר והבצלים

1 קילו בשר שפונדרה/אוסובוקו/לחי/כתף

2 בצלים קצוצים דק

1 כוס אורז אדום/גריסים/גם וגם

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס

4 גזרים קלופים, חתוכים גס

10 שיני שום קלופות פרוסות דק

חתיכת שורש ג׳ינג׳ר טרי, קלוף

5־7 ביצים קשות (או יותר – לפי מספר הסועדים)

לרוטב

1 כף מיסו

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

1 כפית אבקת שום

3 כפות סויה

2 כפיות מלח

1 כפית סוכר

3 כפות שמן זית

1 כוס מים רותחים ועוד מים לכיסוי

אופן ההכנה

  1. משרים במי ברז את השעועית והחומוס, כל אחד בכלי נפרד, במשך 6־12 שעות. מומלץ להחליף את המים כל כמה שעות.
  2. ממליחים ומפלפלים את הבשר בנדיבות ומטגנים אותו בשמן זית, עד שהוא סגור וצרוב היטב, מוציאים מהסיר לצלחת.
  3. מוסיפים לאותו סיר את הבצלים ומטגנים כרבע שעה עד שהם משחימים.
  4. שמים כל קטנייה (חומוס, שעועית, אורז) בשקית בד לחמין (אני ממש ממליצה לקנות, כבר אפשר למצוא כמעט בכל חנות אך אפשר כמובן פשוט להניח בסיר).
  5. מסדרים את הסיר: בתחתית הסיר בצל מטוגן ועליו מניחים את הבשר.
  6. מניחים את תפוחי האדמה והגזרים.
  7. מפזרים את השום והג'ינג'ר ועליו מניחים את שקיות הבד עם הקטניות והביצים.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל התבלינים עם כוס מים רותחים (שימו קודם כול את המיסו ורק שהוא נמס במים הוסיפו את שאר התבלינים) ומוזגים על כל החומרים בסיר באופן שווה.
  9. מוסיפים עוד מים לכיסוי כל חומרי החמין.
  10. מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש קטנה, כשעה.

מעבירים לפלטה או לתנור שחומם ל־110 מעלות, למשך כל הלילה. בבוקר חשוב לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף מים חמים לפי הצורך.

חמין צמחוני על בסיס פטריות

כל שנה כשאני מכינה את החמין הזה אני מוכיחה לכל אוהבי הבשר שחמין יכול להיות נפלא גם בלי בשר. במקרה הזה הפטריות הן נותנות הטעם המרכזיות והחמין יוצא פשוט מושלם.

חמין צמחוני על בסיס פטריות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 כוס חומוס

1 כוס שעועית

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו פטריות (שמפיניון, יער ועוד כיד הדמיון)

20 גרם פטריות מיובשות, מושרות בכוס מים חמים כרבע שעה

1 כוס אורז אדום/מלא/שחור

1 כוס גריסים

1־2 שומר חתוך לחצאים

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לחצאים

1 שורש פטרוזיליה קלוף

חתיכת ג׳ינג׳ר טרי קלוף

10 שיני שום קלופות

4־6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס

1 קולורבי קלוף וחתוך לרבעים

2 בטטות קטנות, שטופות היטב וחתוכים לחצאים לאורך

5־7 ביצים קשות (או יותר – לפי מספר הסועדים)

2 תמרים

רוצים להוסיף בשר? הוסיפו:

1 קילו בשר שפונדרה/אוסובוקו/לחי/כתף

ופעלו לפי ההוראות במתכון החמין־מיסו

לרוטב

1 כף מלח

1 כף סוכר

חצי כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה

1 כפית כמון

חצי כפית בהרט

חצי כפית קינמון

3 כפות שמן זית

1 כוס מים רותחים

עוד מים לכיסוי

אופן ההכנה

  1. משרים במי ברז את השעועית והחומוס, כל אחד בכלי נפרד במשך 6־12 שעות. מומלץ להחליף את המים כל כמה שעות.
  2. מטגנים את הבצלים בשמן זית בנדיבות, עד שהם משחימים.
  3. מטגנים את הפטריות כ־20 דקות עד שהן מגירות נוזלים וכל הנוזלים מתאדים.
  4. שמים כל קטנייה (חומוס, שעועית, אורז, גריסים) בשקית בד לחמין. (אני ממש ממליצה לקנות, כבר אפשר למצוא כמעט בכל חנות אך אפשר כמובן פשוט להניח בסיר)
  5. מסדרים את הסיר: שמים בתחתית הסיר בצל מטוגן ועליו מניחים את הפטריות המטוגנות ואת השורשים.
  6. מפזרים את השום והג'ינג'ר ועליו מניחים את השקיות בד עם הקטניות.
  7. מפזרים את תפוחי האדמה, הקולורבי, הביצים והתמרים.
  8. מניחים מעל את הבטטות עם הקליפה כלפי מטה.
  9. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל התבלינים עם כוס מים רותחים ומוזגים על כל החומרים בסיר באופן שווה.
  10. מוסיפים עוד מים לכיסוי כל חומרי החמין.
  11. מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  12. מעבירים לפלטה או לתנור שחומם ל־110 מעלות למשך כל הלילה. בבוקר חשוב לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף מים חמים לפי הצורך.

חמין עוף ומקרוני

תרגיל בשיווק של אמא או סבתא ששכחה את הסיר על הגז, לא משנה איך תקראו לזה – חמין מקרוני זו המצאה מופלאה, קלה להכנה והכי טעימה שיש. אגב הסיר הזה מושלם גם אחרי שעה וחצי אפייה בטמפרטורה גבוהה.
* ל־6 סועדים בסיר בקוטר 24

חמין עוף ומקרוני. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

500 גרם ספגטי/מקרוני מס׳ 7

8־10 שוקי עוף

רבע כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל חנות/בהרט (לא חובה)

לרוטב

4 כפות שמן זית לטיגון הבצל

1 בצל גדול קצוץ דק

100 גרם רסק עגבניות

½ כוס מים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

½ כפית ראס אל חנות/בהרט (לא חובה)

5 שיני שום כתושות

1 כוס מים נוספת

לתחתית

רבע כוס שמן זית

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס״מ

אופן ההכנה

  1. מכינים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן, מסננים, מפזרים מעט שמן ושומרים בצד.
  2. בקערה מערבבים היטב שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה וראס אל חנות. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים היטב עד שהן עטופות מכל הצדדים.
  3. במחבת גדולה מטגנים את השוקיים כ־10 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מוציאים ושומרים בצד.
  4. לאותה מחבת מוסיפים טיפה שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא רך וזהוב.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות, מים ותבלינים ומבשלים כחמש דקות.
  6. מכבים את האש, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
  7. מחממים שמן בסיר של החמין (בקוטר 24) וכשהוא חם מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר, כך שיכסו את כל התחתית. מטגנים אותן כמה דקות עד שהן משחימות ומכבים את האש.
  8. מניחים על תפוחי האדמה חצי מכמות הספגטי ועל הספגטי את כל העוף. מהדקים היטב.
  9. מכסים בחלק השני של הספגטי ומהדקים.
  10. יוצקים כוס מים על הכול.
  11. מביאים את הסיר לרתיחה ומעבירים לפלטה או לתנור שחומם ל־110 מעלות למשך כל הלילה.  בבוקר חשוב לבדוק את מצב הנוזלים ולהוסיף לפי הצורך. לחלופין אפשר לאפות שעה וחצי על 180 מעלות טורבו.

הופכים את החמין למגש גדול סמוך להגשה.

תגיות: אוכלחמיןמתכוניםצמחונות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    לוין תוקף את ביטול החוק: "יגרום לקרע בעם"

    הידיעה הבאה

    יוסי כהן על חיזבאללה: "מתקפה צריכה להיות בהפתעה. כמו שעשו לנו"

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    ראש המוסד לשעבר יוסי כהן: מדינת ישראל בידיים טובות גם כיום

    יוסי כהן על חיזבאללה: "מתקפה צריכה להיות בהפתעה. כמו שעשו לנו"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD