החופש הגדול כבר כאן. הגדול רובץ על הספה עם השלט ביד, והקטן אומנם בקייטנה אבל התחושה היא שזהו, החופש באוויר. אני לא צריכה לקום בשש וחצי, חם בחוץ, הימים ארוכים, מה אני אגיד לכם? זה גן עדן!
לכבוד הקיץ הכנתי לכם את הפתרון האולטימטיבי למשפטים ״אמא, בא לי משהו לאכול" או "אמא, אני רעב״: כדורי אנרגיה טעימים וקלים להכנה – זה הזמן לקרוא לכולם מהחדרים לעזור בגלגולים! המלצה שלי: החזיקו קופסת כדורים כזו במקפיא עד סוף אוגוסט, הם הרבה יותר בריאים, איכותיים וזולים מכל החטיפים הקנויים. אפשר לגנוב כל פעם כדור קטן עם הקפה, זו גם תרופה טובה למי שקיבל מכה בכדורגל (עוזר גם עם עקיצות יתושים), וגם שי נחמד כשהולכים להתארח בשבת, או כיבוד לחמותכם שהגיעה בהפתעה.
כדורי תמרים

מרכיבים
300 גרם תמרי מג׳הול מגולענים
200 גרם אגוזי פקאן
1 כף קקאו
½ כפית מלח
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
אופן ההכנה
1. קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח ומשחימים מעט.
2. שמים במעבד מזון את כל החומרים וטוחנים למרקם אחיד ודביק. אם התערובת לא מתאחדת, אפשר להוסיף עוד תמר או שניים.
3. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומעבירים למקפיא לצינון של שעה.
4. שמים את השוקולד בקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים של 20 שניות, עם ערבוב בין חימום לחימום. מוסיפים את השמן ובוחשים.
5. טובלים את הכדורים בשוקולד ומניחים על נייר אפייה. אם השוקולד מתקרר בזמן הציפוי מחממים אותו עשר שניות במיקרוגל.
6. שומרים את הכדורים בקופסה אטומה במקפיא.
קוביות תמרים וחמאת בוטנים

מרכיבים
350 גרם תמרי מג׳הול מגולענים
1 כוס (90 גרם) קוואקר
½ כוס (125 גרם) חמאת בוטנים טבעית
¼ כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון את כל החומרים וטוחנים למרקם אחיד ודביק.
2. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת נייר אפייה ומהדקים אותה היטב למשטח אחיד.
3. שמים את השוקולד בקערה קטנה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום.
4. מוזגים את השוקולד על התערובת ובעזרת מרית מורחים אותו בצורה אחידה.
5. מצננים את התבנית במקרר 20־40 דקות או עד שהשוקולד מתייצב.
6. מוציאים את המשטח מהתבנית לקרש חיתוך וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. אם השוקולד קשה מדי ונשבר ממתינים כמה דקות.
7. שומרים את הקוביות בקופסה אטומה במקפיא.
כדורי אנרגיה כתומים

מרכיבים
150 גרם משמש מיובש
150 גרם מנגו מיובש
200 גרם תערובת אגוזים (אני השתמשתי בקשיו ובאגוזי מלך)
¼ כוס קוקוס טחון
¼ כפית מלח
לציפוי:
½ כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
1. מוזגים מים רותחים על המנגו המיובש וממתינים עשר דקות. מסננים ומייבשים.
2. קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח ומשחימים מעט.
3. שמים במעבד מזון את כל החומרים וטוחנים למרקם אחיד ודביק.
4. מצננים את התערובת כשעה במקרר.
5. יוצרים כדורים ומצפים בקוקוס. אם הכדורים דביקים אפשר לשמן את הידיים.
6. שומרים את הכדורים בקופסה אטומה במקפיא.