שבת, ספטמבר 13, 2025 | כ׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

סופריטו קציצות בשר: המתכון למאכל שהילדים שלכם יחסלו

מכירים את זה שיש תקופות במאכלים? אצלנו זו ללא ספק עונת הסופריטו. זה כל מה שהילדים שלי רוצים לאכול ואני פשוט מכינה גרסאות שונות בכל פעם. הפעם יצא טעים במיוחד, אתם חייבים לנסות

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ג בסיון ה׳תשפ״ג (12/06/2023 15:33)

סופריטו קציצות בשר טחון. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מאז המצאת ההמבורגר במאה ה־19 אנחנו רק מחפשים להמציא עוד ועוד מתכונים עם בשר טחון. זה באמת חומר גלם נפלא וזמין, אני לא יודעת איך להסביר את זה, אבל כשאני מכינה סיר של קציצות (וצופה בו מתחסל על ידי הילדים) אני מרגישה גאווה אמהית בלתי מוסברת.

אולי זה מכיוון שאני נזכרת בכל הקציצות שאמא שלי הכינה לי, אולי כי אני רואה ברשת את כל סירי הקציצות של האמהות בארץ ואולי כי פשוט זה הכי טעים שיש. לאמא שלי היה פטנט נפלא של אמהות עסוקות: היא הייתה מכינה שקיות של בשר טחון שכבר מעורבב עם תבלינים ועשבי תיבול (כולל ביצה ופירורי לחם) ומקפיאה בשקיות של קילו. כך ערב קודם היא הייתה מוציאה את השקית מהמקפיא למקרר, ולמחרת כל מה שנשאר לה היה לכדרר כדורים ולבשל ברוטב עגבניות. ככה כל יום רביעי היינו אוכלים ספגטי עם קציצות ברוטב עגבניות.

אצלי המטבח קצת יותר מגוון מכורח הנסיבות, אבל קציצות יש תמיד. כשאני רוצה לגוון או כשבאים אורחים, אני מתחילה לחפש רעיונות מיוחדים.

קנו אצל הקצב שני קילו של בשר טחון איכותי, קילו אחד תקפיאו לשבוע הבא, ועכשיו תוכלו לבחור עם איזה מתכון להתחיל!

כמה טיפים לקציצות:

  1. תמיד אפשר להחליף במתכון את הבקר לעוף טחון, הודו טחון, או לשלב ביניהם.
  2. לא חייבים לשים ביצה אף שזה רשום במתכון.
  3. את פירורי הלחם אפשר להחליף ב־2 פרוסות חלה שהרטבתם במים וסחטתם היטב.
  4. את אבקת הסודה לשתייה אפשר להחליף בחצי כוס מי סודה שמוסיפים בהדרגה לעיסה ולשים פנימה.
  5. גוונו בתבלינים והיו יצירתיים! אין בעיה להחליף פטרוזיליה בכוסברה או תפוח אדמה בגזר.
  6. קנו בהרט או ראס אל־חנות בחנות תבלינים איכותית, ותיהנו מטעם נפלא. אני אוהבת לקנות בנווה התבלין ויש להם גם חנות און־ליין.
  7. עבדו עם כפפות ותשמרו על הידיים.

מרכיבים

4־5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

¼ כוס שמן

1 בצל גדול קצוץ

לקציצות

1 קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ דק־דק

½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

כפית כוסברה טחונה

1 כפית ראס אל־חנות

1 כפית פפריקה

½ כוס פירורי לחם

1 ביצה

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית ראס אל־חנות

1 כפית פפריקה

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר סוטאז׳ גדול ומטגנים על אש בינונית את תפוחי האדמה כחצי שעה לפחות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם שחומים מכל הכיוונים. ומוציאים לצלחת בצד.
  2. מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד.
  3. מוסיפים שמן אם יש צורך, ומטגנים את הבצל 20 דקות עד שהוא מתרכך ומשחים.
  4. מחזירים את תפוחי האדמה והקציצות לסיר.
  5. בכלי נפרד עם מים רותחים מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וראס אל חנות, מערבבים היטב ומוזגים על הכול.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  7. מבשלים במשך 60־45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

תגיות: בשר טחוןמתכונים לקציצותסופריטוקציצות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    ח"כים פנו לשרים סמוטריץ' ואליהו: עצרו את הריסת אתר "תל ארומה"

    הידיעה הבאה

    "המכשול העיקרי הוא הרוסים, קצת בוץ לא יעצור אותנו"

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    "המכשול העיקרי הוא הרוסים, קצת בוץ לא יעצור אותנו"

    "המכשול העיקרי הוא הרוסים, קצת בוץ לא יעצור אותנו"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD