יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מעט השקעה ותמורה גדולה: נצלו את ימי השגרה שנותרו לפני פסח להכין קציצות

שלושה מתכונים של קציצות שתוכלו לערבב ביניהם וגם להמציא קציצות משלכם בהתאם למה שיש בבית ולפי מה שאתם אוהבים

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ז באדר ה׳תשפ״ג (20/03/2023 09:19)
צילום: אפרת ליכטנשטט

קציצות בשר עם תפוחי אדמה. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
זה הזמן האהוב עליי ביותר בשנה. מזג האוויר משתפר (משתפר, זה כמובן מתחמם), הימים מתארכים, יש סוג של שגרה של בין חגים (כן־כן, פסח עוד רגע כאן), הילדים הולכים בבוקר לבית ספר והבית רק שלי ושקט לי ונעים. זה זמן טוב לתכנן קצת יותר את הארוחות המשפחתיות ולהשקיע, ומבחינתי להשקיע זה תמיד קציצות. אני צריכה להיות קצת יותר מתוכננת ולקנות בשר (או להפשיר) אני צריכה להתחיל להכין את הארוחה שעה וחצי לפני שאוכלים (ולא דקה וחצי כמו שאני אוהבת), אבל החיוך של כולם בארוחת הערב והריחות הנפלאים בבית שווים את ההשקעה. החלק האהוב עליי: להחביא לעצמי במקרר קופסה קטנה לארוחת הצהריים של מחר. הכנתי שלושה מתכונים של קציצות אך למעשה תוכלו לערבב ביניהם וגם להמציא קציצות משלכם בהתאם למה שיש בבית ולפי מה שאתם אוהבים.שימו לב של־500 גרם בשר הוספתי בצל מגורר וירק מגורר, אפשר בהחלט לעשות החלפות. אפשר להוסיף לקציצות פרוסת לחם, פירורי לחם או אורז ואפשר גם בורגול! חוץ מזה אפשר לבחור בתבלינים שאוהבים – מלח, פלפל ושום זה בגדר חובה – ולבסוף להחליט על סוג הרוטב שייקח את המנה לאיזה כיוון שתרצו, מזרחי, אסייתי או ים תיכוני.

אני חושבת שכבר פרסמתי עשרות מתכוני קציצות לאורך השנים שלנו כאן ביחד במדור אבל תסכימו איתי שתמיד יש מקום לעוד מתכון טוב בז'אנר.

קציצות קיפודים אסייתיות עם זוקיני

אני מכינה הרבה פעמים קציצות קיפודים (קיפודים, כי האורז שקופץ מהן החוצה נותן להן מראה של קיפוד) אבל הפעם סחבתי אותן לכיוון המטבח האסייתי, יצא וואו

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות

500 גרם בשר טחון

1 זוקיני גדול קלוף (או קישוא)

1 בצל

½ כוס אורז לריזוטו (או רגיל)

1 ביצה

 

תבלינים

1 כפית אבקת שום

1 כפית כוסברה יבשה

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

½ כפית קינמון

 

לרוטב

2 זוקיני חתוכים לקוביות

½1 כוסות מים רותחים

2 כפות רוטב טריאקי/סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף מייפל/סילאן

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

2 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה

1. מגרדים את הזוקיני והבצל בפומפייה (הכי נוח במעבד מזון) וסוחטים מנוזלים.

2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה.

3. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג ומשטחים אותן מעט.

4. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.

5. מניחים בין הקציצות את קוביות הזוקיני.

6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הקציצות.

7. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.

מגישים חם.

 

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

זה התיבול שאני הולכת עליו בעיניים עצומות, כולם כאן אוהבים אותו ואין תלונות. צפו לחיסול מהיר

צילום: אפרת ליכטנשטט
צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות500 גרם בשר טחון

1 תפוח אדמה קלוף

1 בטטה קלופה

1 בצל

2 פרוסות חלה/לחם רטובות וסחוטות מהמים

1 ביצה

 

תבלינים

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כפית כוסברה יבשה

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

½ כפית קינמון

 

לרוטב

3 כפות שמן זית

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

½ כפית אבקת שום

2 כוסות מים

1 כף סילאן

אופן ההכנה

1. מגררים את תפוח האדמה, הבטטה והבצל בפומפייה (הכי נוח במעבד מזון) וסוחטים מנוזלים.

2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה.

3. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג ומשטחים אותן מעט.

4. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות.

5. מוציאים את הקציצות לצלחת בצד ומוסיפים לאותה מחבת את קוביות תפוחי האדמה ואת התבלינים + כף שמן.

6. מטגנים כ־10 דקות עד שהן שחומות.

7. מוציאים את תפוחי האדמה ומחזירים את הקציצות מסודרות יפה.

8. מניחים מעליהן וביניהן את תפוחי האדמה ומוסיפים מים וסילאן.

9. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.

מגישים חם.

קציצות ברוטב עגבניות ודלעת

בילדותי אמא שלי הייתה מכינה לפחות פעם בשבוע קציצות ברוטב עגבניות ובואו נודה, אין דבר טעים יותר מזה

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות

500 גרם בשר טחון

250 גרם דלעת (אפשר להחליף בתפו״א)

1 בצל

½ כוס פירורי לחם

1 ביצה

 

תבלינים

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית פטרוזיליה יבשה

½ כפית רוזמרין יבש

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

 

לרוטב

3 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק דק

1 צנצנת רוטב עגבניות פאסאטה של מוּטי

2 כוסות מים

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

2 כפיות סוכר

250 גרם דלעת חתוכה לקוביות (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מגררים את הדלעת והבצל בפומפייה (הכי נוח במעבד מזון) וסוחטים מנוזלים.

2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות קטנות.

3. רוטב: בסיר גדול שמים שמן ומטגנים את הבצל כרבע שעה.

4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לרוטב אחיד.

5. מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב וביניהן מפזרים קוביות דלעת.

6. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.

מגישים חם עם פסטה או אורז.

תגיות: בשר טחוןמתכונים דלעתמתכונים לקציצותקציצות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    לאחר ההסכם: נשיא איראן יבקר בסעודיה, מדינות נוספות מחממות יחסים

    הידיעה הבאה

    מתכון לקציצות קיפודים אסייתיות עם זוקיני

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה

    מתכון לקציצות קיפודים אסייתיות עם זוקיני

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD