יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

משלוחי מנות מרשימים בלי לעבוד קשה: בצק העוגיות שמתאים להכול

בצק אחד שמתאים לשלושה מתכונים לעוגיות, ואפילו לאוזני המן מוצלחות במיוחד!

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״א באדר ה׳תשפ״ג (04/03/2023 20:56)

בצק עוגיות שמשתלב עם הכול. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

פורים עוד שנייה כאן, וזה אומר שאי אפשר להמשיך להתעלם מהמחשבה מה נעשה השנה למשלוחי מנות. השנה החלטתי שני דברים: הראשון, לא להשתמש בפלסטיק ובצלופן אלא רק בחומרים שאפשר למחזר. והשני, לעשות לי ולכם את החיים, כמו שאומרים קלי קלות בטעם תות.

מכינים בצק אחד נפלא (עם מיקסר או באופן ידני – מה שהכי נוח לכם), וממנו אפשר להכין שלל עוגיות יפהפיות וטעימות מכל מיני סוגים וגדלים ואפילו אוזני המן. אגלה לכם בסוד שאני בנאדם שקצת חושש מהכנת אוזני המן, אחרי שבשנים קודמות הן לא כל כך הצליחו לי, והשנה נתתי להן שוב הזדמנות עם הבצק הזה, ובאופן לא מפתיע – הפלא ופלא – הן הצליחו מיד!

אז אם גם אתם קצת חוששים מבצק פריך ומהכנת אוזני המן, נסו את הבצק הזה ולא תתאכזבו. מאז שגיליתי אותו לפני כמה שנים אני מכינה אותו בכל מיני גרסאות – עם פרג טרי, קינמון, פאמפקין ספייס, סוכריות צבעוניות, שוקולד מגורר, שומשום,  אגוזים קצוצים ועוד כל דבר יצירתי אחר שתרצו! בצק פלא! אז שיהיה לנו פורים שמח וטעים!

המתכון לבצק

כ־50 עוגיות

מרכיבים

300 גרם חמאה רכה (לא נוזלית)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1.5 כפיות מלח

3 חלמונים

2 כפיות תמצית וניל איכותית

560 גרם קמח רגיל

לתוספות השונות

לעוגיות: רבע כוס שומשום או רבע כוס סוכריות קונפטי לעוגה

לאוזני המן: 15 גרם שוקולד חלב או מריר, במטבעות (להשיג בחנויות אפייה) + 200 גרם שוקולד מריר לציפוי

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה בעזרת כף עץ – חמאה, מלח וסוכר לקרם חלק.
  2. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבבים היטב בין חלמון לחלמון.
  3. מוסיפים את הווניל ומערבבים.
  4. מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים את הקמח.
  5. מערבבים, בהתחלה בכף עץ ואחר כך בעזרת הידיים לבצק חלק ואחיד.אם הבצק נדבק לידיים אפשר להוסיף כף־שתיים של קמח.

לעוגיות שומשום

צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגיות שומשום. צילום: אפרת ליכטנשטט
  1.  מוסיפים לבצק הבסיסי את השומשום (ושומרים קצת שומשום לציפוי) ולשים היטב עד שהשומשום מפוזר באופן אחיד.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים. עוטפים אחד מהם בניילון נצמד ושמים במקרר.
  3. את החלק שנשאר בחוץ מועכים מעט למלבן ומניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות.
  4. מרדדים את הבצק ליריעה גדולה אך לא דקה מדי, בעובי 5־7 מ״מ. מסירים את הנייר העליון, מפזרים עוד קצת שומשום ומרדדים קלות.
  5. מסמנים עיגולים בעזרת קורצן. מצננים במקרר 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. חוזרים על אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק.
  7. מוציאים את העוגיות מהמקרר ומניחים אותן בזהירות בתבנית, עם רווחים קטנים ביניהן.
  8. אופים 8־12 דקות בתנור החם, תוך השגחה מתמדת.

העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים. לא מרימים אותן מהתבנית לפני שהן מצטננות מעט.

אורזים בקופסה יפה.

לעוגיות קונפטי

עוגיות קונפטי. צילום: אפרת ליכטנשטט
  1. מוסיפים לבצק (ראו מתכון בסיסי) את הסוכריות. לשים היטב עד שהן מפוזרות באופן אחיד, ושומרים קצת לציפוי.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים אחד מהם בניילון נצמד ושמים במקרר.
  3. את החלק שנשאר בחוץ מועכים מעט למלבן ומניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות. מרדדים ליריעה גדולה אך לא דקה מדי – בעובי 5־7 מ״מ.
  4. מסירים את הנייר העליון, מפזרים עוד קצת סוכריות ומרדדים קלות. מסמנים עיגולים בעזרת קורצן.
  5. מצננים במקרר 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. חוזרים על אותה הפעולה עם הבצק ששהה במקרר.
  7. מוציאים את העוגיות מהמקרר ומעבירים בזהירות לתבנית עם רווחים קטנים ביניהן.
  8. אופים 8־12 דקות בתנור החם, בהשגחה מתמדת. העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים.

לא מרימים אותן מהתבנית לפני שהן מצטננות מעט.

אורזים בקופסה יפה.

לאוזני המן

צילום: אפרת ליכטנשטט
אוזני המן. צילום: אפרת ליכטנשטט
  1. מחלקים את הבצק (ראו מתכון בסיסי) לשני חלקים,  עוטפים אחד מהם בניילון נצמד ושמים במקרר.
  2. את החלק שנשאר בחוץ מועכים מעט למלבן ומניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות. מרדדים ליריעה גדולה אך לא דקה מדי, בעובי 5־7 מ״מ. מצננים במקרר במשך 20 דקות.
  3. מסירים את הנייר העליון ומסמנים בבצק עיגולים בעזרת קורצן. גודל העיגול כמובן יקבע את גודל העוגייה.
  4. מניחים כמה מטבעות שוקולד במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת אוזן המן. מהדקים היטב את חלקי הבצק כדי שלא ייפתחו (אם הבצק מתחיל להיות רך מדי לעבודה מצננים אותו במקרר עוד 20 דקות).
  5. אחרי שכל "האוזניים" מוכנות שמים אותן במקפיא ל־20 דקות.
  6. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  7. מוציאים את העוגיות מהמקרר ומניחים בזהירות בתבנית, עם רווחים קטנים ביניהן.
  8. אופים 10־15 דקות בתנור החם, בהשגחה מתמדת. העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים.

לא מרימים אותן מהתבנית לפני שהן מצטננות.

רוצים לטבול בשוקולד?

שמים 200 גרם שוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום. כשהשוקולד נמס מוסיפים כפית שמן רגיל ובוחשים היטב. בעזרת מזלג טובלים בו כל אוזן המן ומעבירים לנייר אפייה או לרשת.

מצננים במקרר ושומרים בקירור.

*תוכלו לבחור בכל מילוי אחר, רק הקפידו שלא יהיה נוזלי מדי

תגיות: אוזני המןבצק לעוגיותבצק פריךמשלוח מנותרעיונות למשלוחי מנות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מה באמת קורה כשאבא ואמא בני דודים? הזוגות שהתחתנו דווקא מרוצים

    הידיעה הבאה

    כדאי לאכול ומותר לערבב אלכוהול – טיפים לשתייה נכונה, בטוחה ומהנה

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    לא נעים לבוא למשחק של הפועל ירושלים בשחור לבן, אז התעטפנו באדום

    לא נעים לבוא למשחק של הפועל ירושלים בשחור לבן, אז התעטפנו באדום

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD