שבת, ספטמבר 13, 2025 | כ׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

תעשו מקום של כבוד לבצל הירוק: 3 מתכונים עם הירק המופלא

אחרי שנים של הזנחה לא מוסברת, אני חוזרת לטעם הילדות שלי, בצל ירוק, ומוסיפה אותו כמעט לכל דבר

מאת  אפרת ליכטנשטט
ו׳ באדר ה׳תשפ״ג (27/02/2023 14:35)
תעשו מקום של כבוד לבצל הירוק: 3 מתכונים עם הירק המופלא

פרגיות עם חצילים ובצל ירוק. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
שבע שנים אנחנו ביחד, אז איך עוד לא דיברתי על בצל ירוק? זה ממש מחדל! הבצל הטעים הזה הוא טעם הילדות שלי, האפשרות הכי מהירה לשדרג כל סלט או חביתה. הוא זמין וקליל, תמיד במקרר, תמיד מתאים. מאכל ה״גורמה״ הראשון שהכנתי אי פעם היה חביתה עם בצל ירוק. בכל הסלטים הטעימים של אמא שלי – סלט ביצים, סלט טונה – יש בצל ירוק. כשאני מגיעה לבית הוריי בשבת אני יכולה להריח את הבצל הקצוץ עוד לפני שפתחתי את הדלת. כשהייתי ילדה, לאבא שלי היה מנהג למרוח שכבה עבה של חמאה על פרוסת חלה ואז לטבול את הפרוסה – הפוכה, בצלוחית קטנה מלאה בצל ירוק קצוץ דק־דק (עובד גם עם עירית). היינו מביטים בו בהשתאות מהולה בקנאה, על האומץ, על החריפות, על האבהות.כחלק ממצב הרוח הבריא שלי אני חושבת שכדאי שתדעו שהבצל הירוק בריא בטירוף ומומלץ לשלב אותו דרך קבע בתזונה שלנו. הוא עשיר בוויטמין C, מלא בנוגדי חמצון ומאזן את רמות הכולסטרול. יש בו ויטמין K שמחזק את העצמות, והוא עשיר בסידן, בטא קרוטן, בקיצור – הגיע הזמן להפסיק לקשט איתו את האוכל ולהתחיל לצרוך אותו בכמויות. אז הוסיפו לרשימת הקניות: בצל ירוק, והרבה.

פרגיות עם חצילים ובצל ירוק. צילום: אפרת ליכטנשטט

פרגיות עם חצילים ובצל ירוק

אני אוהבת לאלתר עם פרגיות ולזרוק  איתן למחבת מכל הבא ליד. הפעם יצא מוצלח במיוחד, אז מיד התיישבתי לרשום את המתכון

מרכיבים

2 כפות שמן

1 קילו פרגיות

מלח ופלפל

2 כפות שמן נוספות

1 חציל חתוך לקוביות

1 זוקיני חתוך לקוביות (או חציל נוסף)

¼ כוס מים

צרור בצל ירוק נקי וחתוך גס

לרוטב

¾ כוס מים רותחים

½ כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית ג׳ינג׳ר

1 כפית שום

2 כפות סויה

¼ כפית קינמון

¼ כפית כורכום

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת גדולה  /  סיר סוטאז׳.

2. מטגנים את הפרגיות 10 דקות מכל צד עד שהן שחומות, ומעבירים לצלחת.

3. מוסיפים למחבת שתי כפות שמן ומוסיפים את החצילים והקישואים. מטגנים עד שהם רכים ומוסיפים רבע כוס מים כדי שלא יישרפו.

4. מפזרים בצל ירוק ומחזירים את הפרגיות.

5. בכוס גדולה בוחשים את כל התבלינים במים הרותחים ומוזגים על הפרגיות.

6. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60 דקות על אש קטנה, הופכים את הפרגיות פעמיים במהלך הבישול.

מגישים חם, עם הרבה בצל ירוק קצוץ.

צילום: אפרת ליכטנשטט
חומוס בצל ירוק. צילום: אפרת ליכטנשטט

חומוס בצל ירוק

משדרגים את החומוס הקבוע עם בצל ירוק וכוסברה. אגב, אני משתמשת בפחית של גרגירי חומוס המיועדת לממרח חומוס, ויש לי חומוס מושלם בדקות

מרכיבים

גרגירי חומוס מקופסת שימורים אחת, כולל הנוזלים½ כוס טחינה

½ חבילת בצל ירוק (8־10 גבעולים)

צרור כוסברה

מיץ מחצי לימון

½ כפית מלח

½ כפית כמון

1 שן שום

לקישוט

2 כפות שמן זית

½ קופסת שימורים של גרגירי חומוס, מסוננים מהנוזלים

מלח ופלפל לפי הטעם

¼ כפית כמון

¼ כפית בורכום

¼ כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

1. שמים במעבד מזון את גרגירי החומוס עם הנוזלים (אם אין לכם נוזלים הוסיפו חצי כוס מים ועוד לפי הצורך), כוסברה, טחינה גולמית, לימון, שום, כמון ומלח וטוחנים עד שנוצר ממרח אחיד וחלק. מוסיפים עוד מים אם הממרח נראה לכם סמיך מדי.

2. טועמים ומוסיפים מלח וטחינה לפי הטעם. חשוב לזכור שהחומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס דליל מעט יותר מהתוצאה הרצויה. אפשר לשמור את החומוס בקירור עד שלושה ימים.

3. קישוט: במחבת גדולה שמים את כל החומרים ומקפיצים כעשר דקות.

מסדרים את החומוס בצלחת ומעליו את הקישוט ומגישים.

פריטטה עם תפוחי אדמה ובצל ירוק. צילום: אפרת ליכטנשטט

פריטטה עם תפוחי אדמה ובצל ירוק

מרכיבים

2 כפות שמן זית

3־4 תפוחי אדמה בינוניים

צרור בצל ירוק קצוץ גס

4־5 ביצים

50 גרם פרמזן מגוררת (לא חובה)

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית פפריקה

¼ כפית כורכום

אופן ההכנה

1. שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40־60 דקות עד שהם רכים מאוד. מסננים מהמים ומסירים את הקליפה.

2. טורפים את הביצים עם פרמזן, מלח ופלפל, פפריקה וכורכום.

3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לתערובת הביצים. ומוסיפים את הבצל הירוק.

4. מחממים שמן במחבת בקוטר 22־24 ס"מ ומעבירים אליו את כל הבלילה.

5. מנמיכים לאש הקטנה ביותר ומטגנים בערך 10־15 דקות עד שהתחתית יציבה ושחומה.

6. מעבירים את הפריטטה לצלחת והופכים חזרה למחבת לטיגון מהצד השני במשך 5־10 דקות נוספות.

מגישים חם עם עוד בצל ירוק קצוץ.

כשבא לי לפנק ויש לי עודפים של תפוחי אדמה אני מכינה פריטטה – ארוחת ערב מושלמת וטעימה שכולם אוהבים (שמרו את המתכון לפסח)
תגיות: בצל ירוקמתכונים עם בצל ירוקעשבי תיבולפרגיותפריטטה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    תגלית בצ'ילה הוכיחה: קשה למצוא חיים במאדים

    הידיעה הבאה

    מתכון לפרגיות עם חצילים ובצל ירוק

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    תעשו מקום של כבוד לבצל הירוק: 3 מתכונים עם הירק המופלא

    מתכון לפרגיות עם חצילים ובצל ירוק

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD