יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מתכונים לסקונס: הלחמנייה הפשוטה והטעימה שאפשר להכין תוך שעה

מה שטוב לדוכסית רעבה, טוב גם לכם. מדור בריטי בלי אף מילה על בית המלוכה

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט׳ בטבת ה׳תשפ״ג (02/01/2023 12:40)

סקונס. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מתי מכינים סקונס? כשחברים מודיעים שהם קופצים לשתות משהו ולנשנש ויש לכם שעה לארגן כיבוד, כשמגיעה חבורה חמודה של אנשים ובא לכם קצת להרשים עם מאפה ביתי ומהיר, כשיש לכם שעה פנויה ומצב רוח טוב, כשבא לכם להרגיש קצת בריטים בלי כרטיס טיסה.

  • לבית ולעבודה: שלושה מתכונים לסלט אורז שתרצו לאכול כל היום
  • המתכונים המושלמים לחנוכה: סופגניות מקוריות ולביבות טעימות

  • החורף הגיע: שלושה מתכונים למנות עם תפוזים

לפי האגדה, הסקונס (מאפה שזה לא המקום להחליט אם הוא לחמנייה או עוגה) הומצא עבור דוכסית שהייתה רעבה לפני ארוחת הערב וביקשה שיכינו לה משהו קטן לאכול. מכאן צמחה מסורת גדולה וחשובה של ״תה מנחה״. האנגלים עוצרים את היום, שותים תה ואוכלים סקונס עם חמאה ועוד כריכונים קטנים. תוסיפו לכך קורט אינסטגרם ורשתות חברתיות וקיבלתם אופנה חדשה ומאות שפים שעומלים על הסקונס המיוחד הבא.

למעשה, מדובר בלחמנייה פשוטה מאוד. היא כל כך פשוטה שהיא טעימה בעיקר בשעה הראשונה להכנתה ולכן מומלץ לא להכין אותה מראש אלא לכוון את זמן סיום האפייה לזמן הגעתם של האורחים. ובכל זאת היא פשוטה וטעימה, יש לה שלל גרסאות ואני כל פעם מנסה לשכלל אותה עם תוספות.

למדתי להכין את הסקונס מהקונדיטורית טל האוזן ששיתפה אותי בכמה טיפים חשובים:

  1. על מנת שהסקונס יהיו רכים אסור ללוש את הבצק יותר מדי.
  2. ככל שהבצק ינוח יותר (עד שעתיים) כך הסקונס יהיו אווריריים יותר.
  3. גם אחרי המנוחה צריך ללוש מעט.
  4. כשמורחים ביצה צריך להקפיד שהיא לא תטפטף לדפנות, כי היא גורמת לסקונס לא לתפוח באפייה ולהתפוצץ.
  5. כדאי למרוח חלמון (ולא ביצה) לפני האפייה לקבלת צבע יפה יותר.
  6. סימן לסקונס מוצלח: כשהדופן שלו נשארת בהירה אחרי האפייה.
  7. סימן לסקונס מוצלח 2: כשבוצעים אותו לשניים בידיים, יתקבלו שני חצאים שווים.
  8. נשארו לכם סקונס מאתמול? חממו אותם מעט במיקרוגל או בתנור!

אז קבלו אותם: סקונס מהדורת 2023 חגיגית. הכינו את החמאה!

סקונס פסטו

כ-22 יחידות קטנות

סקונס פסטו. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות קורנפלור

1/3 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם בזיליקום קצוץ דק במעבד מזון

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

1 ביצה

100 גרם יוגורט / שמנת חמוצה

1 חלמון, להברשה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, חמאה, מלח ואבקת שום ומעבדים לבצק פירורי כחמש דקות.
  3. מוסיפים בזיליקום, פרמזן, ביצה ויוגורט ומעבדים 3־2 דקות נוספות עד שהבצק רך וחלק. אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח.
  4. עוטפים את הבצק בניילון (לא צמוד מדי) ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1 ס״מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 4־6 ס״מ (תלוי באיזה גודל אתם רוצים את הסקונס שלכם) ומעבירים אותם לתבנית.
  7. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד סקונס.
  8. מברישים בחלמון ונותנים להם לנוח עוד 10 דקות.
  9. אופים 10־15 דקות או עד שהסקונס זהובים מלמעלה ובתחתית ובהירים במרכז. מגישים עם חמאה.

אוכלים מיד.

סקונס פיסטוק

כ־22 יחידות קטנות

צילום: אפרת ליכטנשטט
סקונס פיסטוק. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך

40 גרם פיסטוקים טחונים דק

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות קורנפלור

1/3 כפית מלח

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם (4 כפות) סוכר

1 ביצה

80 מ״ל (1/3 כוס) רוויון

2 כפות מחית פיסטוק

1 חלמון, להברשה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, פיסטוקים, אבקת אפייה, קורנפלור, מלח, חמאה וסוכר ומעבדים לבצק פירורי כ־5 דקות.
  3. מוסיפים את הביצה, מחית הפיסטוק והרוויון ומעבדים 2־3 דקות נוספות עד שהבצק רך וחלק.
  4. עוטפים את הבצק בניילון (לא צמוד מדי) ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1 ס״מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 4־6 ס״מ (לפי גודל הסקונס הרצוי) ומעבירים אותם לתבנית.
  7. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד סקונס.
  8. מברישים בחלמון ונותנים להם לנוח עוד 10 דקות.
  9. אופים 10־15 דקות או עד שהסקונס זהובים למעלה ובתחתית ובהירים במרכז.

מגישים עם חמאה וריבה.

אוכלים מיד.

סקונס סלק ופטה

כ־22 יחידות קטנות

סקונס סלק ופטה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות קורנפלור

1/3 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם סלק מגורר דק

50 גרם גבינת פטה 16% מפוררת לפירורים

1 ביצה

2 כפות יוגורט / שמנת חמוצה

1 חלמון – להברשה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, חמאה, מלח ואבקת שום ומעבדים לבצק פירורי כחמש דקות.
  3. מוסיפים סלק, פטה, ביצה ויוגורט ומעבדים 3־2 דקות נוספות, עד שהבצק רך וחלק. אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח.
  4. עוטפים את הבצק בניילון (לא צמוד מדי) ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1 ס״מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 4־6 ס״מ (לפי גודל הסקונס הרצוי) ומעבירים אותם לתבנית.
  7. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד סקונס.
  8. מברישים בחלמון ונותנים להם לנוח עוד 10 דקות.
  9. אופים 10־15 דקות או עד שהסקונס זהובים למעלה ובתחתית ובהירים במרכז. מגישים עם חמאה.

אוכלים מיד.

תגיות: אוכל בריטימתכוניםסקונס

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    צה"ל החרים נעליים צבאיות שנשלחו לעזה. היבואן: אלו נעליים לבני נוער

    הידיעה הבאה

    מנכ"ל משרד התקשורת החדש: לסגור או להפריט את גל"צ ותחנות הרדיו של התאגיד

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    מתכונים לסקונס: הלחמנייה הפשוטה והטעימה שאפשר להכין תוך שעה

    מנכ"ל משרד התקשורת החדש: לסגור או להפריט את גל"צ ותחנות הרדיו של התאגיד

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD