יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מוחמץ, אפוי או בסלט: מתכוני כרוב לחורף בריא

הגיע הזמן לתת לכרוב את המקום הראוי לו במטבח שלנו

מאת  אפרת ליכטנשטט
ז׳ במרחשוון ה׳תשפ״ג (01/11/2022 15:44)

כרוב מוחמץ. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

יש לי וידוי, אני לא קונה מספיק כרוב. כן, כן מה ששמעתם. ואין שום סיבה לזה, כי אני אוהבת את הירק הזה, ממש אוהבת. אז סליחה מעומק הלב, כרוב יקר, סתם הזנחתי אותך. השנה אני מקבלת על עצמי לקנות ולאכול יותר כרוב, וכדאי גם לכם. הוא ירק מופלא ויש לו גם תפקיד לא קטן בהיסטוריה של האנושות. בזכות תכונותיו החשובות הוא הציל מיליוני אנשים מרעב במהלך ההיסטוריה. הוא בריא מאין כמותו ומכיל ויטמינים חשובים. הוא עשיר בסידן, ברזל, אשלגן וגופרית, ובנוגדי חמצון, ומומלץ להכניס אותו באופן קבוע לתפריט.

הדבר הקל ביותר הוא פשוט להוסיף אותו לכל סלט ירקות שאתם מכינים, והסלט הופך גדול ומשביע יותר. רוצים קצת להתחכם? תכינו חמוצים! קלי קלות ויש לכם צנצנת מרשימה במקרר שמשדרגת כל כריך וארוחה. יש לכם שעה פנויה? בואו להכין עוגת כרוב משגעת!

סלט כרוב שמח עם קרוטוני טופו

לאמא שלי יש סלט כרוב קבוע לארוחת ליל שבת. הוא כל כך טעים ותמיד מתחסל!

עשיתי לו מתיחת פנים עם קרוטוני טופו ועוד כל מיני דברים טעימים ועכשיו הוא הפך לארוחה בפני עצמה

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

½ כרוב סגול בינוני פרוס לפרוסות דקיקות, הכי נוח במנדולינה או במעבד מזון

2 גזרים קלופים פרוסים לפרוסות דקיקות

1 צרור פטרוזיליה

1/3 כוס חמוציות

1/3 כוס פיסטוקים

פילטים מתפוז שלם

קרוטוני טופו: (לא חובה, טעים גם בלי)

1 חבילת טופו חתוכה לקוביות

1 כף שמן

2 כפות סויה

1 כף מייפל

לרוטב

2 כפות שמן צמחי

3 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית שמן שומשום

1 כף מייפל/דבש

1 כף רוטב סויה

1 שן שום כתושה

1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

אופן ההכנה

  1. קולים את הפיסטוקים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים, זהירות – לא לשרוף! שומרים בצד.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו מכל הצדדים עד שהוא שחום.
  3. מוסיפים סויה ומייפל ומטגנים עוד שתי דקות. מצננים.
  4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט סמוך להגשה ומתבלים ברוטב.

כרוב מוחמץ

חמש דקות עבודה מפרידות ביניכם לבין כרוב מוחמץ ונפלא

צילום: אפרת ליכטנשטט

* שתי צנצנות קטנות או אחת גדולה

מרכיבים

½ כרוב סגול פרוס דק־דק (אפשר גם כרוב לבן)

2 פלפלי צ׳ילי פרוסים לפרוסות (לא חובה)

4 שיני שום פרוסות

לתחמיץ:

½1 כוסות מים

½1 כוסות חומץ רגיל או חומץ אורז

1/3 כוס סוכר

½1 כפות מלח

אופן ההכנה

  1. שמים את כל חומרי התחמיץ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס ומצננים מעט.
  2. שמים בצנצנת מעוקרת פרוסות כרוב, פרוסות שום ופרוסות צ׳ילי.
  3. מוזגים את התחמיץ על הכרוב וסוגרים היטב.
  4. מעבירים למקרר ל־24 שעות לפחות, אז הכרוב כבר טעים והוא משתבח מיום ליום.

שומרים בקירור.

* איך מעקרים צנצנת?

שמים צנצנת בתוך קערה גדולה וממלאים אותה במים רותחים. גם על הפקק שופכים מים רותחים. כעבור כמה דקות שופכים את המים מהצנצנת (אני נעזרת בכפפות מטבח) ומניחים אותה הפוכה על מגבת נייר, עד השימוש.

עוגת כרוב במילוי בשר ואורז

במקום למלא עלים–עלים של כרוב, שזה נפלא כמובן אבל בהחלט דורש זמן, מכינים עוגת כרוב יפהפייה ומרשימה וקלה להכנה. מנה בלתי נשכחת

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 כרוב לבן בינוני
1 כוס אורז עגול
למילוי:
1 בצל לבן
1 בצל סגול
1 כפית מלח
1 כפית ראס אל חנות
½ כפית קינמון
½ כפית כורכום
½ כפית כוסברה יבשה
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
½ קילו בשר טחון
3 שיני שום כתושות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים

רוטב
½1 כוסות מים
1 כפית מלח
½ ראס אל חנות
¼ כפית קינמון
¼ כוס רכז רימונים
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

כרוב:

  1. חותכים את גזע הכרוב ומוציאים אותו החוצה עד האמצע, בעזרת סכין.
  2. חולטים את הכרוב כ־20 דקות בסיר גדול עם מים רותחים. מצננים במים קרים ומפרידים בין העלים.

מילוי:

  1. מבשלים את האורז כמו פסטה, 10 דקות, ומסננים.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם משחימים, מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר, ובכף עץ מערבבים היטב עד שכל הבשר משנה את צבעו מאדום לאפור.
  4. מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות.

רוטב:

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב.

הרכבה:

  1. משמנים בנדיבות את הסיר (ממש חשוב אם רוצים להפוך).
  2. מרפדים אותו בשכבה דקה (עלה אחד או שניים למילוי רווחים) של עלי כרוב כשהעלים מכסים גם את הדפנות ואף בולטים החוצה מהסיר.
  3. ממלאים במילוי ומהדקים אותו היטב.
  4. מוזגים מחצית מהרוטב על המילוי.
  5. מקפלים את עלי הכרוב על המילוי ומוסיפים עלים נוספים כך שכל המילוי יהיה מכוסה.
  6. מוזגים את החלק השני של הרוטב על הכול ומכסים במכסה.
  7. אופים כשעה וחצי עם 190 מעלות טורבו, עד שהכרוב מזהיב ומעט משחים.
  8. אחרי שהכרוב מתקרר במשך כמה דקות הופכים את כל הסיר על צלחת. מגישים חם.

* אפשר להחליף את הבשר ב־350 גרם טחון טבעוני.

תגיות: כרובכרוב מוחמץמתכונים עם כרובסלט כרובפשטידת כרוב

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הנשק הסודי של נתניהו בפריפריה: פעילי ליכוד מיו"ש

    הידיעה הבאה

    האם קנטאור יכול להשלים מניין? ספר חדש משלב בין מדע בדיוני להלכה

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה

    האם קנטאור יכול להשלים מניין? ספר חדש משלב בין מדע בדיוני להלכה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD