יום שלישי, מאי 6, 2025 | ח׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

לעצלנים וגם ליצירתיים: המתכונים הכי מעניינים עם כרובית

הכרובית נשארת תמיד בראש רשימת הירקות במטבח, עם אינסוף אפשרויות לשילוב במאכלים ובפני עצמה

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ה בתשרי ה׳תשפ״ג (20/10/2022 10:55)
לעצלנים וגם ליצירתיים: המתכונים הכי מעניינים עם כרובית

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
הכרובית לא יוצאת מהאופנה. מאז שהייתי ילדה ועמדתי שעות ליד אמא שלי ביום שישי לטגן כרוביות ועד היום, הכרובית חיה ובועטת ומעטרת כל מסעדה, מהנחשבת ביותר ועד לעממית. אייל שני שם אותה בפיתה ועשה מזה קריירה.

הכרובית פנים רבות לה ואפשר להכין ממנה עשרות סוגים של מאכלים, הטעם שלה מיוחד אך גם ניטרלי ולכן היא מקבלת באהבה שלל תבלינים, במנעד שבין קארי ועד כמון ואורגנו. שורפים אותה, קולים אותה, מבשלים אותה, מטגנים אותה, מועכים, ירק אין סופי עם אפשרויות בלתי מוגבלות.ובכל זאת, כשאני קונה כרובית אני כמעט תמיד מכינה אותה באותה שיטה: מאדה, ואז אופה עם הרבה שמן זית, מלח ופלפל.

והיא לא רק טעימה! הכרובית היא מזון־על ומכילה שלל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. היא מכילה תרכובת גופרתית בשם סולפורפן הידועה כמשפרת את לחץ הדם ותפקוד הכליות ואף נלחמת בתאי גזע סרטניים. מנת כרובית מכילה כמעט 80 אחוז מכמות הוויטמין C המומלצת ליום, ועל הדרך תיהנו גם מחומצה פולית, אשלגן, מנגן, ניאצין, מגנזיום ועוד. הכרובית מכילה גם סיבים תזונתיים רבים המסייעים למערכת העיכול ולמחלות לב ודם. בקיצור – פצצת בריאות בצלחת.

ועכשיו רק נותר לכם להחליט אם להיות עצלנים כמוני או יצירתיים וחדשניים, גם כמוני.

סלט כרובית שמח

הכרובית היא חומר גלם נפלא לסלטים. היא יכולה להיות מגוררת דק כמו קוסקוס או צלויה כמו בסלט הזה. יש לכם כרובית ואתם מחפשים רעיון? סלט זה פתרון. ויש אינסוף אפשרויות

צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים קטנים.

2. שמים את הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים

עליה שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

3. אופים בתנור שחומם ל־190 מעלות במשך 45־60 דקות או עד שהכרובית משחימה.

4. מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.

מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.

מרכיבים

1 כרובית גדולה

2 כפות שמן זית, מלח ופלפל

גרגירים מ־2 קלחי תירס מבושלים

צרור פטרוזיליה קצוץ

½ כוס גרגירי רימון

½ בצל סגול קטן פרוס לפרוסות

לרוטב

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

1 כף דבש

1 כפית חרדל

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

מרק כרובית וקארי

עונת המרקים נפתחת בסערה עם מרק טעים במיוחד בטעמי הקארי האהובים. ובכלל, כרובית וקארי הם חברים טובים

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 כרישה קצוצה דק

1 בצל גדול קצוץ דק

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

3 שיני שום כתושות

1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות

1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

1 כרובית גדולה, נקייה וחתוכה לפרחים קטנים

1 כף אבקת קארי

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

1/3 כפית קינמון

1 ליטר מים רותחים

1 כוס קרם קוקוס

עוד מלח לפי הטעם

להגשה: בצל ירוק קצוץ, קרוטונים

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל כעשרים דקות עד שהם מזהיבים.

2. מוסיפים מלח, פלפל ושום ומטגנים כדקה.

3. מוסיפים בטטה ותפוחי אדמה ומערבבים היטב כשתי דקות.

4. מוסיפים את הכרובית ואת שאר התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות.

5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה עד שהירקות רכים מאוד.

6. מוסיפים את הקרם קוקוס וטוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

7. אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וטוחנים שוב.

 

* מגישים עם קרוטונים ובצל ירוק. המרק טעים יותר יום לאחר ההכנה.

קציצות עם כרובית

קציצות עם הפתעה – בכל קציצה תמצאו פרח כרובית טעים ויפהפה. אתם חייבים לנסות. ותודה לאיתי אדרי על ההשראה

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות

½ קילו בשר טחון

½ כוס פירורי לחם

½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק

1 כפית מלח

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית אבקת שום

½ כפית כורכום

½ כפית פלפל שחור

½ ראש כרובית קטן מפורק לפרחים בינוניים

לטיגון

קערה עם 2 ביצים טרופות

קערה עם חצי כוס קמח

שליש כוס שמן

לרוטב

1 בצל קצוץ דק דק

2 גבעולי סלרי קצוצים דק דק

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

½ כפית ראס אל חנות

2 כוסות מים רותחים

1 כף אבקת מרק עוף אורגנית (או 2 כוסות ציר עוף)

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה בשר טחון, פירורי לחם, פטרוזיליה ואת כל התבלינים.

2. יוצרים קציצות בקוטר 4-5 ס״מ.

3. יוצרים גומה בכל קציצה ומניחים בתוכה פרח כרובית. חוזרים ומגלגלים לצורת כדור, אך הכרובית מציצה החוצה.

4. מחממים שמן במחבת.

5. טובלים כל קציצה בקמח ואז בביצה ושמים בשמן החם.

6. מטגנים את הקציצות כעשר דקות והופכים כל כמה דקות שתהיינה מטוגנות מכל הצדדים.

7. מוציאים את הקציצות מהמחבת לצלחת עם נייר סופג.

8. נפטרים מהשמן שבמחבת אך אין צורך לשטוף.

9. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי כרבע שעה עד שהם שקופים.

10. מוסיפים מלח, פלפל וראס אל חנות ומטגנים כדקה.

11. מוסיפים מים רותחים ואבקת מרק ומחזירים את הקציצות.

12. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.

מגישים חם עם אורז.

תגיות: כרוביתמרק כרוביתמתכוניםסלט כרוביתקציצות כרובית

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    תקיפת החיילים בחווארה: המשטרה עצרה צעיר יהודי כבן 20

    הידיעה הבאה

    משפטנים מכל הקשת הפוליטית מסכימים: צריך לבטל את עבירת "מרמה והפרת אמונים"

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    משפטנים מכל הקשת הפוליטית מסכימים: צריך לבטל את עבירת "מרמה והפרת אמונים"

    משפטנים מכל הקשת הפוליטית מסכימים: צריך לבטל את עבירת "מרמה והפרת אמונים"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD