יום רביעי, יולי 16, 2025 | כ׳ בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מתכונים לחג: הסודות למנות שאי אפשר לשכוח

השף יענקלה תורג׳מן מגיע לבשל ארוחת חג ומגלה לא מעט טיפים למנות שהאורחים שלכם לא ישכחו

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ג באלול ה׳תשפ״ב (19/09/2022 11:10)
צילום: אפרת ליכטנשטט

חצילים קלויים בסלסה וסלט פלפלים קלויים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
ירושלים קטנה וכולם מכירים את כולם, וזה נפלא. את יענקלה אני מכירה מהילדות אבל המפגש האמיתי הראשון שלנו היה לפני כמה שנים כשהזמנתי אותו להכין מנה לכם, קוראי העיתון.את דרכו המקצועית הוא התחיל לפני 17 שנה בהתמחות של שלוש שנים במטבחים בלונדון. ומאז ועד היום הוא השף והבעלים של מסעדת 1868 הירושלמית, שבה הוא יוצר מנות מופלאות ממש. למסעדה צמודה אחותה החצופה ״זוטא״, בר קוקטיילים עם אוכל נהדר, ובבניין הצמוד, JLM – בר אוכל יפני שהסושי שלו כבר מזמן הפך לאגדה.בשנה האחרונה פתח יענקלה את ג׳יי דלי, מעדנייה ברחוב הפלמ"ח, בית לכל המוצרים האיכותיים שהוא מייצר ומקום שבו הוא יכול לפגוש את הלקוחות בנחת ולהציע להם אוכל מוכן ומוצרים ברמה הגבוהה ביותר. תוכלו למצוא שם סלטים קלאסיים כמו חומוס ומטבוחה, לצד חמאת כמהין ומטיאס כבוש וכן גולש, קציצות שוק טלה ועוד ועוד. בסוף השבוע יש גם חלות נפלאות, בקיצור, מתכון להצלחה.

נפגשתי עם יענקלה לבוקר חגיגי של בישולים, וביקשתי ממנו שישתף אותנו בארוחת החג המשפחתית שלהם ובמתכונים שהוא אוהב להכין ולאכול.

היה תענוג גדול לראות אותו מבשל. לא בכל יום מזדמן לי לצפות בשף של שלוש מסעדות קוצץ עירית או צולה פלפלים אצלי במטבח.

לא הופתעתי שכל מנה שיצאה מתחת ידיו הייתה טעימה בצורה יוצאת דופן. אני לא זוכרת מתי אכלתי סלט חצילים, סלט פלפלים או כרובית צלויה כל כך טעימים! גם מנה ״פשוטה״ כמו מרק עוף קיבלה מתיחת פנים והפכה למדהימה ובלתי נשכחת.

אז אני כבר יודעת מה אני הולכת להכין לראש השנה ואני מקווה שגם אתם.

שנה טובה!

מרק עוף

הטעם המיוחד במרק הזה נוצר בזכות ההשחמה של העוף בתנור לפני שהוא נכנס למרק ובזכות עוד כמה חומרי גלם בלתי שגרתיים
6־8 מנות

צילום: אפרת ליכטנשטט
מרק עוף. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 גרונות עוף

חצי קילו כנפיים

1 שורש סלרי קלוף

1 שורש פטרוזיליה קלוף

חבילת גבעולי סלרי, קצוצים ללא העלים

4 גזרים קלופים

3 שיני שום

3 עלי דפנה

1 גבעול עשב הלימון, קצוץ

גרידה מרבע לימון

2 ליטר מים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות.

2. מניחים את כל חלקי העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשחימים היטב במשך 20־30 דקות.

3. בסיר גדול מאדים את כל הירקות והתבלינים עד להשחמה.

4. מעבירים את חלקי העוף לסיר, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עם מכסה.

5. בסיום הבישול מוסיפים גרידת לימון.

6. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

מוציאים את הגרונות לפני ההגשה.

כרובית צלויה בסומאק ובחמאת שקדים

מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה, שילוב מושלם של מרכיבים

כרובית צלויה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 ראשי כרובית טריים נקיים וחצויים לשניים

3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:

צרור עירית

1 כף סומאק טרי או יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום קצוצות

גרידה מרבע קליפת לימון

מיץ לימון טרי משני לימונים

175 מ״ל שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. בסיר גדול מאוד מרתיחים מים, מניחים בתוכו מסננת אידוי ומאדים את הכרוביות עד לריכוך חלקי.

3. מעבירים את הכרוביות למחבת חמה עם שמן זית, מניחים על הצד החתוך וצורבים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומעבירים לתנור לצלייה של 15 דקות. מקררים.

4. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים עירית קצוצה, סומאק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, שום וגרידת לימון, מיץ לימון ושמן זית.

5. מניחים את הכרוביות על צלחת הגשה ומוזגים מעליהן את הרוטב.

לוקוס ברוטב עגבניות ופלפלים

השימוש בתבלינים השלמים יוצר את כל ההבדל, והתוצאה לא פחות ממדהימה

4 מנות

לוקוס ברוטב עגבניות ופלפלים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

4 נתחים של לוקוס (אפשר להשתמש בכל דג לבן בשרני)

1 כוס שמן זית

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי כמון

10 שיני שום קלופות, שלמות

מלח ופלפל

צרור כוסברה קצוץ, עלים בנפרד וגבעולים בנפרד

6 עגבניות בשלות מגוררות

6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1 כף אריסה

אופן ההכנה

1. בסיר סוטאז׳ רחב מחממים שמן זית וקולים את התבלינים, השום, מלח ופלפל.

2. מוסיפים את הגבעולים של הכוסברה והפלפלים האדומים ומטגנים עד להשחמה.

3. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומבשלים מכוסה כשעה וחצי.

4. מוסיפים כף אריסה ומתקנים מלח ופלפל.

5. מוסיפים את יתר הכוסברה ומערבבים.

6. מכניסים פנימה את הדגים לאחר תיבול של מלח ופלפל ומבשלים רבע שעה נוספת.

חצילים קלויים בסלסה

החצילים הפרוסים עבה הם סוד הקסם של הסלט הזה. לעולם לא תטגנו יותר חצילים, אחרי שתכינו אותו. אתם חייבים להכין את הסלט הזה

צילום: אפרת ליכטנשטט
חצילים קלויים בסלסה וסלט פלפלים קלויים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 חצילים קשים וארוכיםשמן זית להברשהלסלסה

חופן קורנישונים (מלפפונים חמוצים קטנטנים) קצוצים לקוביות קטנטנות

צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

1 פלפל צ׳ילי אדום נקי מגרעינים וקצוץ דק

2 שיני שום קצוצות/כתושות

50 מ״ל חומץ יין אדום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

200 מ״ל שמן זית מעולה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. פורסים את החצילים לטבעות בעובי של 2 ס״מ ומניחים על התבניות.

3. מברישים אותן בשמן זית משני הצדדים וצולים בתנור כ־20 דקות עד להשחמה מלאה של הצד העליון. מצננים.

4. מערבבים את מרכיבי הסלסה יחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

5. משאירים בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים. לאחר חצי שעה מערבבים שוב. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומפזרים את הסלסה מעליהם בצורה אחידה.

סלט פלפלים קלויים בחומץ, דבש ונענע

לכאורה עוד סלט פלפלים, אבל כזה טעים – עוד לא טעמתם

מרכיבים

6 פלפלים אדומים

לרוטב

35 מ״ל חומץ יין אדום

2 כפות דבש

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן נענע טרייה קצוצה או חצי כפית נענע מיובשת

160 מ״ל שמן זית

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומניחים לכשעה בצד.

2. שורפים את הפלפלים מכל הצדדים באש גלויה. מניחים אותם בקערה בשלמותם ומכסים בניילון. כעבור חצי שעה מקלפים אותם ומנקים מהגרעינים (אין צורך לשטוף).

3. פורסים את הפלפלים לפרוסות עבות ומעבירים לרוטב שהוכן מראש. טועמים ומתקנים טעמים.

תגיות: מרק עוףמתכוניםמתכונים לחגמתכונים לראש השנה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    היום האחרון לעדות הדס קליין: ארנון מילצ'ן ניסה לגשר בין נוני מוזס לנתניהו

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    כביש עוקף חדש: משרד התחבורה לוקח אחריות ביו"ש

    בעקבות אירועי הירי: קריאות בהתיישבות לצאת ל-"חומת מגן 2"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD