יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

כמה פשוט, ככה טעים

הפתיתים מוכיחים שוב ושוב את העובדה שלפעמים הדבר הכי פשוט הוא גם הדבר הכי טעים

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ח בסיון ה׳תשפ״ב (27/06/2022 07:17)
בתוך אוכל, מוצש
כמה פשוט, ככה טעים

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

איזה מזל שהיה חסר אורז במדינת ישראל הצעירה של שנות החמישים. איזה מזל שבן־גוריון הבין שיש בעיה ובזכותו הומצאו הפתיתים. כמה שאני אוהבת פתיתים, אני לא יכולה לעמוד בפני הקטנים והטעימים האלה. עצה לי אליכם – אל תשאירו אותי לבד בבית עם סיר פתיתים.

כשהפיצים היו קטנים הם לא כל כך אהבו פתיתים, שזה היה לי גם עצוב (כי קל כל כך להכין אותם) וגם משמח כי לא הייתי צריכה להתמודד עם הדבר הטעים הזה. אבל עכשיו הם כבר לא פיצים והם אוכלים הכול מהכול, אפילו חמאת בוטנים. המדור הזה התחיל מזה שראיתי בטיקטוק מתכון כל כך חמוד שהייתי חייבת להכין אותו מיד, מפה לשם נזכרתי כמה אני אוהבת פתיתים והחלטתי להמשיך ולנסות מתכונים חדשים.

נחשו מה קרה? כולם התחסלו בשניות! באיזה מתכון אתם תתחילו?

פתיתים עם נקניקיות

מתכון שלמדתי מקובי אדרי שלמד מרותם בן מויאל

זה המתכון שהכניס אותי למטבח, ראיתי אותו בטיקטוק והייתי חייבת להכין לילדים. יש לו שני יתרונות, קודם כל מה כבר יכול להשתבש בפתיתים ונקניקיות? חוץ מזה, מדובר במתכון ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו, שילוב טעמים פשוט ומנצח עם טעם של נוסטלגיה בכל ביס. אתם חייבים לנסות.

פתיתים עם נקנינקיות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק־דק
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
2 כוסות פתיתים
2 כפיות מלח
1 כפית אבקת מרק אורגנית
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 חבילת נקניקיות דקות (400 גרם) חתוכות לשלישים (לילדים קטנים חותכים לרצועות דקות יותר)
2.5 כוסות (600 מ״ל) מים רותחים

אופן ההכנה

1. בסיר מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב.
2. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 3 דקות.
4. מוסיפים פתיתים, תבלינים ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
5. מוסיפים מים ונקניקיות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות.
7. משאירים מכוסה 10 דקות נוספות לפני שפותחים את המכסה.

מגישים חם.

פתיתים עם פסטו

בתור מכורה לפסטו ולבזיליקום, כמובן שחשבתי מיד – איך אני משלבת את שני האהובים? אז הכנתי פסטו זריז, הוספתי אותו לפתיתים כבר בשלב הבישול, ונולדו פתיתים ירוקים ונפלאים.

פתיתים עם פסטו. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לפסטו
100 גרם עלי בזיליקום טריים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 שן שום
1/3 כוס צנוברים קלויים

לפתיתים
2 כפות שמן
2 כוסות פתיתים
2.5 כוסות (600 מ״ל) מים רותחים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון שמים בזיליקום, שמן, מלח, שום ואת רוב הצנוברים (שומרים קצת להגשה) וטוחנים לממרח אחיד. אם הממרח סמיך מאוד אפשר להוסיף 2־3 כפות שמן.
2. בסיר מחממים שמן ומטגנים קלות את הפתיתים.
3. מוסיפים את ממרח הפסטו ומערבבים היטב.
4. מוסיפים מים רותחים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 8 דקות.

מערבבים היטב בסוף הבישול ומגישים חם עם צנוברים.

מג׳דרה פתיתים

אוהבים מג׳דרה? אתם חייבים לנסות את המתכון הזה. הוא לוקח את התבשיל המסורתי למקום מפתיע וכיפי במיוחד. זו גם הזדמנות מדהימה להנגיש עדשים לילדים שפחות מתחברים אליהם ביום־יום, וכאן זה פשוט עובד!

צילום: אפרת ליכטנשטט
מג׳דרה פתיתים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

4־3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי פרוסות דקות
4 כפות שמן
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון (לא חובה)
¼ כפית כמון
2 כוסות עדשים ירוקות
2 כוסות פתיתים

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ־45 דקות על אש בינונית תוך בחישה מתמדת, עד שהם זהובים־שחומים.
2. 10 דקות לפני סוף הטיגון מוסיפים את כל התבלינים – מלח, פלפל, קינמון וכמון.
3. בינתיים בסיר בינוני שמים עדשים, 5 כוסות מי ברז וכפית מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10־20 דקות עד שהעדשים נגיסות ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים.
4. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
5. בקערה גדולה שמים פתיתים, עדשים ובצל מטוגן ומערבבים (אפשר גם לערבב באחד הסירים). אפשר לשמור קצת בצל לקישוט מלמעלה.

טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם.

תגיות: מתכוניםפתיתים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מינוי פוליטי? מנהלת רשות החברות הממשלתיות מבקשת הבהרות על מינוי של השר כהנא

    הידיעה הבאה
    החל הדיון על פיזור הכנסת בקריאה טרומית. הקרב על תאריך הבחירות בעיצומו

    הקרב האחרון: הקואליציה ממהרת להתפזר, האופוזיציה מנסה לדחות

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD