שבת, ספטמבר 13, 2025 | כ׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

שלושה רעיונות טעימים וחגיגיים לאפייה עם דבש!

רגע לפני החג של הדבש, המדור מארח את הקונדיטורית עדי קלינגהופר כדי להיזכר שגם מרגעים קשים אפשר להוציא משהו מתוק וגם טעים

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״א באלול ה׳תשפ״א (29/08/2021 19:35)
בתוך אוכל

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

קוראי המדור הקבועים ודאי זוכרים את המפגש שלי עם הקונדיטורית עדי קלינגהופר לפני שלוש שנים, אז אירחתי אותה כמי שכבשה את הרשת עם עוגות המספרים היפהפיות. תזכורת: עדי אפתה את העוגה הראשונה שלה כבר בגיל 8, ותמיד ידעה שהיא רוצה להיות קונדיטורית. לפני שמונה שנים, כשהייתה בת 15, נפטרה אמה, ועדי עברה משבר גדול ונכנסה לדיכאון.

מה שהחזיר אותה לחיים היה האפייה. עם הזמן הפכה להיות יותר ויותר מקצועית ואף למדה קונדיטוריה. לפני כשנתיים פתחה בלוג עם תמונות יפהפיות ומתכונים מעולים שתמיד מצליחים, מניסיון!

בשלוש השנים האחרונות הפכנו לחברות טובות ואני מתייעצת עם עדי באופן קבוע בנושאים שונים.

לכבוד החגים המתקרבים הזמנתי שוב את עדי לבוקר של אפייה, והפעם בסימן דבש. בקרוב יגיעו הביתה המארזים החגיגיים והמתנות לחג, צנצנות דבש יתחילו להיערם במזווה, ואנחנו הכנו לכם שלושה רעיונות טעימים וחגיגיים לשימוש בדבש.

ובשבוע הבא ניפגש כאן עם ארוחת החג המושלמת!

פבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים

פבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים. צילום: אפרת ליכטנשטט

ה–קינוח בה"א הידיעה אצלנו בבית. כשאני רוצה לעשות רושם ולגנוב את ההצגה – אני מכינה פבלובה.

(תבנית בקוטר 20 ס"מ)

מרכיבים

למרנג

150 גרם חלבון (חלבונים מכ־4 ביצים במידה לארג׳)

150 גרם (¾ כוס) סוכר

150 גרם אבקת סוכר

לקצפת

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות דבש

להגשה

תאנים

פירות יער

דבש

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־100 מעלות, לא במצב טורבו.
  2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים עד התחלה של קציפה לבנבנה.
  3. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 7 עד 10 דקות, עד לקבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה.
  4. מנפים את אבקת הסוכר לקערה שבה קציפת המרנג וממשיכים את פעילות המיקסר רק עד לאיחוד הקציפה עם אבקת הסוכר וכאשר המרנג יציב ומבריק.
  5. מניחים נייר אפייה מעל תבנית אפייה, מעבירים אליו את המרנג, ובעזרת כף יוצרים קערת פבלובה.
  6. אופים את המרנג כ־3 שעות עד לייבוש כמעט מלא.
  7. לאחר כ־3 שעות מוציאים את המרנג מהתנור ומשאירים להתייצבות על התבנית עוד כשעה. שומרים מכוסה היטב בניילון נצמד עד ההגשה. אם הפבלובה מכוסה היטב ללא אוויר היא יכולה להחזיק מעמד כך שלושה ימים.
  8. קצפת מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל ודבש, מקציפים עד שהקצפת יציבה ומעבירים לקערה. שומרים את הקרם במקרר עד ההגשה.
  9. מרכיבים סמוך להגשה: מניחים את קערת הפבלובה בעדינות על צלחת הגשה, בשקע שיצרנו בפבלובה מניחים את הקצפת, חותכים תאנים ופירות יער ומניחים על הקצפת, מעל הכול מזלפים מעט דבש ומגישים.

 

חלת שקדים ודבש חגיגית

חלת שקדים ודבש חגיגית. צילום: אפרת ליכטנשטט

ראש השנה זה הזמן להשקיע בחלות חגיגיות ומיוחדות כמו חלת השקדים, שכולם ידברו עליהן סביב השולחן!

(2 חלות גדולות)

מרכיבים

לבצק

1 ק"ג קמח

40 גרם שמרים טריים (13 גרם שמרים יבשים)

100 גרם (½ כוס) דבש

70 גרם שמן

2 ביצים

400 מ"ל מים פושרים

1 כף מלח

לקרם שקדים

130 גרם חמאה חתוכה לקוביות

130 גרם אבקת סוכר

130 גרם קמח שקדים

30 גרם קורנפלור

2 ביצים

 

* ביצה להברשה

שקדים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומפעילים את המיקסר.
  2. מוסיפים דבש, שמן, ביצים ומים, לשים את הבצק במשך כ־10 דקות, ולקראת הסוף מוסיפים את המלח.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה, עד הכפלת הנפח.
  4. בזמן שהבצק בהתפחה מכינים קרם שקדים: במעבד מזון מניחים את כל החומרים: חמאה, אבקת סוכר, קמח שקדים, קורנפלור וביצים. מעבדים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומניחים במקרר עד ההרכבה.
  5. הרכבת החלה: מחלקים את הבצק ל־2, מכל חלק נכין חלה אחת. עובדים עם החלק הראשון, ואת החלק השני מכסים ומניחים בצד.
  6. את החלק הראשון מחלקים ל־6 כדורים. מניחים את הכדורים על משטח עבודה, מכסים במגבת ומניחים למנוחה כ־20 דקות.
  7. לאחר מנוחת הכדורים מרדדים כל כדור למלבן ארוך, במרכז המלבן מזלפים פס של קרם שקדים, סוגרים היטב ומגלגלים לנחש. חוזרים על הפעולה עם 5 הכדורים שנותרו. את הרצועות מחברים ויוצרים חלה של 6 רצועות (כתבו ביוטיוב ״חלה מ־6 רצועות״). מכינים חלה נוספת מכדור הבצק השני.
  8. מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 30־40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
  9. לאחר ההתפחה מברישים את החלות בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 25־30 דקות או עד שהחלות משחימות.

מוציאים את החלות, מניחים להן להצטנן ומגישים.

עוגת דבש ולוטוס

עוגת דבש ולוטוס. צילום: אפרת ליכטנשטט

השילוב של דבש ולוטוס נשמע מוזר? לא תאמינו כמה העוגה הזו טעימה ועסיסית – זו עוגת הדבש שלכם לחג!

(2 תבניות אינגליש קייק או קוגלהוף קוטר 24)

מרכיבים

¾ כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

240 גרם דבש

1/3 כוס (160 מ״ל) שמן קנולה

¾2 כוסות פחות כף (375 גרם) קמח

1 כפית סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1.5 כפיות קינמון

1/31 כוסות (333 מ"ל) תה רותח

150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי

1 כף קפה נמס

לציפוי

150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, לא טורבו. אם משתמשים בתבנית מתכת, משמנים אותה עם חמאה/נטורינה ומפדרים בקמח, הופכים ומנערים את שאריות הקמח. אם אופים בתבנית חד־פעמית אין צורך לשמן את התבנית.
  2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, שמן וסוכר ומקציפים עד שהבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, מלח, קינמון, אבקת סודה ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד מלא ללא גושים.
  5. מוסיפים את התה הרותח וקפה נמס וטורפים היטב.
  6. לבסוף מוסיפים את ממרח הלוטוס הנוזלי ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.
  7. מוזגים את הבלילה לתבניות ואופים כ־30 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובהה.
  8. מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים מהתבנית, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומוזגים מעליה את ממרח הלוטוס החמים.

תגיות: דבשחלב ודבשמתכונים לראש השנהעוגת דבש

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "לא רציני": משרד החינוך שלח למורים סקר חיסונים בסמס

    הידיעה הבאה

    סיפור קרב לטרון בשילוב של עיוות היסטורי וסימטריה מלאכותית

    הידיעה הבאה

    סיפור קרב לטרון בשילוב של עיוות היסטורי וסימטריה מלאכותית

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD