יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

תאנים ונהנים

כל שנה אני מתרגשת מחדש כשהירקן מביא קופסאות של תאנים, רק חבל שזה לתקופה קצרה כל כך

מאת  אפרת ליכטנשטט
ל׳ באב ה׳תשפ״א (08/08/2021 14:43)
בתוך אוכל

קציצות בתאנים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

היה לי חלום שבחתונה שלי יהיו תאנים. שנה לפני שהתחתנו הייתי בחתונה של חברים (חתונה מהממת בגינת ההורים) ובשולחן הקינוחים הייתה ערמה עצומה של תאנים מתוקות ומושלמות שלא יכולתי להפסיק לאכול מהן. אמרתי לאסף: אצלנו בחתונה יהיו תאנים! תזכור! בסוף התחתנו ביוני, אז לא היו לנו תאנים בחתונה. טוב, אני לא באמת בטראומה מהנושא עד היום, אבל תאנים הן בהחלט הפרי האהוב עליי, או לפחות בשלישייה הראשונה.

התאנים באות ונעלמות ומשאירות אחריהן לבבות שבורים שנה אחרי שנה. מספיק להביט על קופסאות התאנים אצל הירקן שנחטפות כלחמניות חמות, למרות מחירן הגבוה, להבין כמה אנחנו אוהבים תאנים. אז תחטפו לכם קופסת תאנים, ואם תצליחו לא לאכול את כולן טריות (כי בינינו הן פשוט מושלמות כמו שהן), בואו להכין איתן מתכונים. אל תשכחו שהחגים באופק, וזה הזמן לגזור את המדור ולתלות על המקרר.

קציצות בתאנים

קציצות עשירות, חגיגיות ומעט מתקתקות שמתחסלות בשניות

קציצות בתאנים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות

1 בצל

3 גזרים

1 קישוא

½ ק"ג בשר טחון

½ ק"ג עוף טחון

½ כוס פירורי לחם

1 כפית קינמון

1 כפית כמון

1 כפית בהרט

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

½ כפית פלפל שחור

שמן לטיגון הקציצות

 

לרוטב

1 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/3 כפית כמון

1/3 כפית קינמון

1/3 כפית אבקת שום

1/3 כפית בהרט

¼ כפית פלפל שחור

½ כוס שקדים

½1 כוסות מים

8־10 תאנים חתוכות לרבעים

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון עם פומפייה דקה מגררים את הבצל הגזרים והקישוא (אפשר לגרר גם ידנית). סוחטים היטב מכל הנוזלים, הכי נוח בתוך חיתול בד.
  2. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב – מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אני מעדיפה עם כפפות). יוצרים קציצות בינוניות בגודל פנים כף היד.
  3. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מעט שחומות ומעבירים אותן לצלחת בצד.
  4. באותה מחבת שטיגנו בה את הקציצות מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות.
  5. מוסיפים את כל התבלינים והשקדים ומטגנים כשתי דקות.
  6. מוסיפים מים ומערבבים.
  7. מחזירים את הקציצות למחבת, ומסדרים ביניהן את רבעי התאנים.
  8. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ־45 דקות.

מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה ואורז.

תאנים וקממבר

מחפשים מנת רושם לבראנץ׳ קליל או לאירוח בערב של חברים לצד כוס יין – זו המנה שלכם! מתוחכמת, טעימה מאוד ואיזה כיף שהיא גם קלה מאוד להכנה.

תאנים וקממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

10־15 תאנים – או לפי כמות האורחים.

מעט שמן זית

1־2 כפיות חומץ בלסמי

גבינת קממבר איכותית

מעט דבש

מעט טימין טרי

תאנים ונהנים

אופן ההכנה

  1. 1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. 2. חורצים את התאנים לרבעים אך לא חותכים עד הסוף ומניחים על נייר אפייה בתבנית קטנה.
  3. 3. מזלפים מעט שמן זית על התאנים ומטפטפים כמה טיפות של חומץ בלסמי. ואופים אותן 15־20 דקות עד שהן מתרככות.
  4. 4. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומניחים על כל תאנה חתיכה של גבינה.
  5. 5. מזלפים מעט דבש ומפזרים טימין טרי.
  6. 6. מחזירים לתנור ואופים עוד 3־6 דקות רק עד שהגבינה נמסה.

מגישים מיד.

עוגת שקדים תאנים

לתבנית בקוטר 24-26 ס״מ

עוגה רכה ומופלאה שאוכלים עם כפית, וכזו שאסף הכריז עליה שהיא בין הטובות שהכנתי השנה. והבונוס? רק חמש דקות עבודה!

עוגת שקדים תאנים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 ביצים

1 כוס סוכר

2/3 כוס שמן זית (או שמן רגיל)

1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ״ל)

¼ כפית תמצית שקדים (לא חובה)

1 כוס קמח

1 כוס קמח שקדים (90 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

10־12 תאנים חצויות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את השמן והשמנת תוך כדי בחישה. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח וממשיכים לבחוש, אבל רק עד שהבלילה אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ומניחים את התאנים בחופשיות בבלילה, משקעים אותן מעט.
  5. אופים במשך 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.

שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך במקרר.

מגישים בטמפרטורת החדר.

* אפשר להכין גם עם פרוסות אפרסקים/נקטרינות/שזיפים.

תגיות: תאנים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    קבוצות דילים לחופשות בחו"ל הם כמו שוק הפשפשים

    הידיעה הבאה

    "לא דמיינתי שאפרד ככה": מסי עוזב את ברצלונה בדמעות

    הידיעה הבאה
    "לא דמיינתי שאפרד ככה": מסי עוזב את ברצלונה בדמעות

    "לא דמיינתי שאפרד ככה": מסי עוזב את ברצלונה בדמעות

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD