יום שלישי, מאי 6, 2025 | ח׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

גספצ'ו, גלידה וסלט: מותחים את גבולות הגזר

השף אורן לוקסנבורג ואני יצאנו למסע הרפתקאות בעקבות הירק הכי כתום במטבח

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ז באב ה׳תשפ״א (26/07/2021 10:58)
בתוך אוכל, מוצש
גספצ'ו, גלידה וסלט: מותחים את גבולות הגזר

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אחרי שהיה שף מצליח ועסוק, פתח, סגר ואף ניהל כמה מסעדות, גילה אורן לוקסנבורג מה הוא באמת הכי אוהב לעשות: לדבר. ולא סתם לדבר – לדבר על אוכל.

כבר שנתיים וחצי שלוקסנבורג, יחד עם שותפתו לדרך אפרת אנזל, מדברים על אוכל בהסכת המצליח ״לדבר זה לא משמין״, הסכת האוכל העברי הראשון שבו בכל שבוע הם יוצאים למסע מרתק בן שעה כדי לחקור נושא חדש. רוב הפרקים מוקדשים לחומרי גלם שונים: מבטטה דרך שמן זית, אורז, סויה ועד וניל וכוסברה. לאחרונה החלו בסדרה על קולינריה עולמית, והמדינה הראשונה המתארחת היא איטליה, שבה כל מחוז זכה לפרק מעמיק משלו. ההסכת של לוקסנבורג (המכונה ״לוקסי״) ואנזל הוא בין המצליחים ביותר בארץ עם מיליוני השמעות וממוצע מדהים של כ־20 אלף האזנות לכל פרק.

לפני כמה שבועות פגשתי את אורן וקבענו דייט בישול. ״מה נבשל?״ שאל השף. ״אפשר לעסוק בכל חומר גלם שנרצה״, אמרתי, ״אפילו גזר!״ עוד לא סיימתי את המשפט ואורן כבר בישל בראש רעיונות מושלמים עם הירק הכתום. בילינו יחד בבוקר של בישולים טעים במיוחד, ונדהמתי לגלות כמה אני לא יודעת על גזר וכמה אפשר עוד למתוח את גבולות הדמיון! בואו לבשל!

סלט חסה ברוטב גזר

רוטב גזר אסייתי מדהים שיקפיץ כל סלט לגבהים חדשים

סלט חסה ברוטב גזר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לרוטב
3 גזרים חתוכים לקוביות
פיסת ג'ינג'ר באורך של 1 ס״מ
2 כפות סויה
1/3 כוס חומץ אורז
1/3 כוס שמן זית
כף אחת של מייפל או דבש או סוכר דקלים
½1 כפיות שמן שומשום
1 כף מיונז

להגשה
ראש חסה
¼ צ׳ילי ירוק חריף
צנונית פרוסה לעיגולים דקים
חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה

למילוי
1. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב מלבד השמן והמיונז לבלנדר וטוחנים למשחה.
2. מוסיפים את המיונז ומערבבים.
3. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבול.
4. מקררים כחצי שעה.
5. מניחים את עלי החסה בצלחת ומתבלים ברוטב.
6. מקשטים בצ׳ילי, צנוניות וכוסברה.

גזרים צבעוניים, אפונה ותפוחי אדמה צלויים בטימין

מחפשים תוספת חגיגית ובריאה לצד המנה העיקרית? מצאתם. כל כך קל להכנה וכל כך טעים ומרשים

גזרים צבעוניים, אפונה ותפוחי אדמה צלויים בטימין. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

חבילת גזרים צבעונים קלופים וחצויים לאורכם (אפשר גם גזרים רגילים)
4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים חצויים לאורכם
1 כוס אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
4 כפות שמן זית
1 כפית שום גבישי
1 כפית טימין מיובש
1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־250 מעלות.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. שופכים את שמן הזית על נייר האפייה ומפזרים את כל התבלינים על השמן.
4. מניחים את הגזרים ותפוחי האדמה על השמן כשהצד הפרוס כלפי מטה.
5. צולים בתנור ב־250 מעלות למשך 45־55 דקות.
מוציאים מהתנור ומוסיפים את האפונה הירוקה, מערבבים ומגישים.

גלידת גזר והל ביתית

גלידה לא עוצרת בווניל! נסו את הגלידה המיוחדת והמופלאה הזו, בטעמי גזר עדינים ובניחוח הל מטריף

גלידת גזר והל ביתית. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 מכלים שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
2 כוסות מיץ גזר סחוט טרי
2 יחידות הל שבורות
קורט מלח
2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן ההכנה

1. מצמצמים את מיץ הגזר עם ההל במשך 45־60 דקות בסיר על אש קטנה,
עד שמתקבל סירופ סמיך.
2. מסננים מההל ומקררים.
3. מערבבים היטב את סירופ הגזר עם החלב המרוכז.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מוסיפים את החלב המרוכז והגזר תוך כדי הקצפה עד שנטמע כל החלב.
6. מעבירים לכלי אטום, מקשטים בפיסטוקים ומקפיאים ל־4 שעות לפחות.

מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בעוד פיסטוקים קצוצים.

גספצ׳ו גזר

הגרסה הכתומה למרק הקר והקיצי! זה כל כך טעים, אתם חייבים לנסות

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 ק״ג גזר קלוף חתוך לקוביות של 2 ס״מ
2 שיני שום כתושות
½ פלפל כתום קצוץ
¼ בצל סגול קצוץ
1־2 כוסות מים
¼ כוס חומץ בן יין איכותי
½ כוס שמן זית
מלח

להגשה:
מכל שמנת חמוצה של פעם
3 כפות שקדים מולבנים חצויים או גפרורים
1 כף חמאה
¼ פלפל צ׳ילי אדום חריף פרוס דק

אופן ההכנה

1. מבשלים את הגזרים במים מומלחים כחמש דקות, רק עד שהם רכים.
2. מסננים ונותנים לגזרים להתקרר. לא שוטפים במים כדי לא לשטוף את הטעמים של הגזר החוצה.
3. מעבירים לבלנדר עם שאר הירקות וטוחנים היטב.
4. מוסיפים את החומץ וממשיכים לטחון תוך כדי זילוף המים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
5. מזלפים את שמן הזית תוך כדי טחינה.
6. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות.
7. מטגנים את השקדים בחמאה ומגישים את המרק עם מעט שמנת חמוצה, שקדים מטוגנים ופלפל צ׳ילי.

תגיות: גזרגלידהמתכוניםסלט

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    להתחיל מבראשית: זוגיות פרק ב' – לגרום לזה לעבוד

    הידיעה הבאה

    המשלחת הפלסטינית לאולימפיאדה מאיימת לפרוש

    הידיעה הבאה
    ג'יבריל רג'וב: אם נידחק לפינה לא נרים דגל לבן

    המשלחת הפלסטינית לאולימפיאדה מאיימת לפרוש

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD