יום חמישי, יוני 12, 2025 | ט״ז בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

קרם דה לה קרם: הניחוחות האסייתים במטבח שלנו

אפשר להכין אינספור דברים טעימים עם קרם קוקוס, אבל האמת היא שהקיץ הזה אני בעיקר רוצה לדמיין שאני בתאילנד

מאת  אפרת ליכטנשטט
י׳ באב ה׳תשפ״א (19/07/2021 14:33)
בתוך אוכל

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

קרם קוקוס הוא חבר טוב שלי במטבח. בכל רגע נתון תמצאו במזווה שלי קרטונים ופחיות רבות של הלבן הטעים הזה. אני משלבת אותו בעוגות בחושות, תבשילי קארי כמובן, ובעצם בכל הזדמנות שיש לי. הילדים שלי לא כל כך חברים של קוקוס, אבל קרם קוקוס הם דווקא אוהבים (מזל!).

לקרם קוקוס יש יחסי ציבור טובים אך לשאלה האם הוא בריא יש תשובות לכאן ולכאן. יש בו שומן רווי טבעי, לעומת שומן רווי המצוי במוצרים מן החי ובמוצרים מעובדים, ומחקרים רבים טוענים ששמן קוקוס הוא הבריא ביותר לאדם מבין כל השמנים, אך תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא בקשר לצריכה של שומן רווי.

אגוז קוקוס הופך לטעים ושמן רק כשהוא מגיע לגיל בוגר אחרי שנה על העץ, אז הוא מכוסה בקליפה קשה ובסיבים חומים.

כדי להכין קרם קוקוס ומי אגוז קוקוס טוחנים את פתיתי הקוקוס עם מים, ולאחר שמפרידים ביניהם מקבלים נוזל המכיל את רוב תכונות האגוז. אחוז השומן בנוזל מושפע מאיכות תהליך הטחינה, ואני ממליצה לרכוש את הקרם בעל האחוזים הגבוהים יותר וליהנות מטעם עשיר יותר. אפשר לדלל בעצמנו את הקרם עם מים.

כיוון שכנראה לא ניסע השנה לתאילנד, נביא את הניחוחות האסייתיים למטבח שלנו.

פסטה בקרם קוקוס ועגבניות מיובשות

מנת פסטה מושלמת שהכנתי לפני כמה שנים מבלוג אמריקני אהוב.מכינים אותה בדקות ספורות. בזכות השימוש בעגבניות המיובשות מלאות הטעם אין כמעט צורך בתבלינים נוספים.

פסטה בקרם קוקוס ועגבניות מיובשות. צילום אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

500 גרם פסטה לבחירתכם

1 כוס מי בישול של הפסטה

1 כף שמן זית

3 שיני שום פרוסות

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות לחתיכות קטנות

1 ורבע כפיות אבקת קארי

1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס*

 

שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת + עוד פרמזן מגוררת להגשה

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

*אפשר להחליף בשמנת לבישול 15% שומן

אופן ההכנה

  1. מכינים את הפסטה לרמת אל דנטה, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והקארי ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את קרם הקוקוס והפרמזן ומביאים לרתיחה עדינה.
  5. מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה.
  6. מערבבים היטב ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול. שימו לב שהפסטה שותה במהירות את מי הבישול ואם אתם לא אוכלים מיד הוסיפו את מחצית הכוס השנייה בזמן החימום.

מגישים חם עם עוד פרמזן  ופטרוזיליה קצוצה.

קציצות עוף בקרם קוקוס ופטריות

בטח לא תאמינו לי אם אספר לכם שאלו בין הקציצות הכי טעימות שהכנתי בשנים האחרונות… אבל זה  באמת כך!

32־35 קציצות

קלפוטי דובדבנים ופירות יער. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות

1 ק"ג עוף טחון

חצי בצל קצוץ דק־דק (החצי השני הולך לרוטב)

1 כפית מלח

חצי כפית כמון

1 כפית אבקת זנגוויל

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק־דק

חצי כוס פירורי לחם

3 כפות שמן לטיגון

לרוטב

1 חבילת פטריות שיטאקי מיובשות (25 גרם)

2 כפות שמן זית

חצי בצל קצוץ דק־דק

2 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

1 כפית גינג׳ר מגורר טרי

2 כפיות שמן שומשום

חצי כוס מים ממי ההשריה של הפטריות

1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס

אופן ההכנה

  1. קציצות: שמים את העוף הטחון בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים והתבלינים ובוחשים היטב.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה.
  3. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן מזהיבות, מוציאים לצלחת בצד.
  4. הכנת הרוטב: משרים את הפטריות בקערה עם מים רותחים.
  5. באותה מחבת שטיגנו בה שמים שמן ואת חצי הבצל שנותר ומטגנים כ־10 דקות.
  6. מסננים את פטריות השיטאקי ושומרים חצי כוס בצד. מקצצים אותן ומטגנים כשתי דקות עם שום, מלח, פלפל וכל שאר התבלינים.
  7. מוסיפים חצי כוס ממי ההשריה של הפטריות וקרם קוקוס, בוחשים ומביאים לרתיחה.
  8. מחזירים את הקציצות למחבת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  9. מכסים ומבשלים כ־45 דקות.

מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה ואורז.

קלפוטי דובדבנים ופירות יער

לתבנית בקוטר 20־22 ס״מ

קלפוטי הוא קינוח קלאסי מהמטבח הצרפתי שמכינים במקור מדובדבנים שחורים לא מגולענים (!). המרקם של הקלפוטי אינו דומה לעוגה אלא לפנקייק או לפודינג. מומלץ לאכול אותו סמוך למועד יציאתו מהתנור, ולכן לא מומלץ להכין הרבה זמן מראש

קציצות עוף בקרם קוקוס ופטריות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

400 גרם דובדבנים

100 גרם פירות יער

2 כפות סוכר

לבלילה:

2 ביצים

1 כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס*

¼ כוס סוכר

1/3 כוס קמח

¼ כפית מלח

לקישוט: אבקת סוכר

*אפשר להחליף בשמנת להקצפה 38%

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
  2. משמנים תבנית לא מתפרקת.
  3. בעזרת מגלען דובדבנים נפטרים מכל הגרעינים, מניחים את הדובדבנים ופירות היער בתבנית ומפזרים עליהם 2 כפות סוכר.
  4. בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, קרם קוקוס, סוכר, קמח ומלח.
  5. מוזגים את הבלילה על הפירות.
  6. אופים 35־45 דקות עד שהבלילה מזהיבה, משחימה מעט בצדדים ויציבה למגע.

בוזקים אבקת סוכר ואוכלים מיד.

תגיות: קרם קוקוס

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    כשהתוכי היה טווס: משלמה המלך ועד התוכי של בנט

    הידיעה הבאה

    "לא התאים לנו להיות חברי משק, חיפשנו מקום שנוכל לגדול בו"

    הידיעה הבאה
    לרדת במשקל בלי לוותר על גלידה

    חיים רק פעם אחת?

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD