יום חמישי, יוני 12, 2025 | ט״ז בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

טרף קל: שלוש ארוחות טורטיות טעימות ומשביעות

כולם בבית, רעבים וחם להם. טורטייה היא הפתרון המושלם לשדרוג ארוחות ללא מאמץ ועם הרבה סטייל

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ט בסיון ה׳תש״פ (21/06/2020 14:42)
בתוך אוכל

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הקיץ כאן וכולם בבית. המשפט שאני שומעת הכי הרבה הוא ״אמא, מה יש לאכול״, לעיתים בגרסת ״אמא, אני רעב״ ולפעמים גם ״אמא, אני גווע״, המלווה בקריאות ״אמא, אין כלום במקרר״, ״אמא, אפשר מים?״ ובל נשכח את ״אמא, אולי תכיני פיצה״.

גם אצלכם זה ככה? יופי! אני תמיד מחפשת רעיונות חדשים ומעניינים לארוחות למשפחה או כשרוצים לארח חברים לארוחה מקורית. כיף לגוון ולשנות, גם בשביל הילדים וגם בשבילי. לעיתים הרעיון הוא רק ״תחפושת״ למאכל רגיל ולפעמים אפילו משהו שאכלנו אתמול יכול להפוך היום לחדש ומיוחד.

טורטייה היא הפתרון המושלם לשדרוג ארוחות ללא מאמץ ועם הרבה סטייל. שימו בה חביתה וסלט ירקות ותראו איך מיתוג זה הכול בחיים. כמובן זו גם הזדמנות לשלב ירקות בארוחה ללא מאמץ, ובעיקר להתנסות ברעיונות חדשים וטעימים (טורטייה הוואי), שילובים מעניינים (סלמון ואבוקדו) וגם מוכרים (טורטייה בולונז), והכי חשוב שזה ממש טעים.

הצטיידו בטורטיות, ויחד נעבור את הקיץ בשלום!

טורטייה עם פרגיות בסגנון הוואי ברוטב מיו־כוסברה

מרכיבים // 4־5 מנות

לפרגיות

3 כפות שמן זית

600 גרם פרגיות

מעט מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב

1 בצל סגול קצוץ דק

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 שן שום כתושה

½1 כוסות אננס חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

½ כוס (120 מ"ל) מים רותחים

מיו־כוסברה

חופן כוסברה

חופן פטרוזיליה

3 כפות מיונז

3 כפות שמן

1 שן שום

¼ כפית פלפל שחור

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מים

להגשה

טורטיות

פרוסות מלפפון

עלי בייבי/חסה טריים

כוסברה טרייה

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות כ־20 דקות עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מוציאים את הפרגיות מהמחבת ושומרים בקופסה סגורה עד ההרכבה (סמוך להרכבה חותכים את הפרגיות לחתיכות קטנות).
  3. באותה מחבת – בלי לנקות, שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ־15 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים מלח, פלפל ושום ומערבבים.
  4. מוסיפים אננס ופלפל אדום ומטגנים כשתי דקות.
  5. מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  6. במעבד מזון קטן או בכוס של מכשיר נינג׳ה שמים את כל חומרי המיו־כוסברה וטוחנים לרוטב אחיד.
  7. הרכבה: מחממים את הטורטייה במיקרוגל או על מחבת מספר שניות.
  8. מניחים עלה של חסה במרכז הטורטייה ועליו עורמים כמה כפות מהפרגיות הקצוצות, הרוטב, המלפפונים ורוטב המיו־כוסברה.

אוכלים מיד.

אפשר לשמור את העוף והרטבים במקרר יום אחד ולחמם לפני ההגשה

צילום: אפרת ליכטנשטט
טורטייה עם פרגיות בסגנון הוואי ברוטב מיו־כוסברה. צילום: אפרת ליכטנשטט

טורטייה סלמון אבוקדו באווירה מקסיקנית

מרכיבים // 4־5 מנות

2 כפות שמן זית

500 גרם סלמון טרי או קפוא ומופשר, חתוך לקוביות גדולות

¼ כפית כורכום

¼ כפית כמון

¼ כפית קינמון

¼ כפית מלח

¼ כפית אבקת שום (או שן שום טרייה, כתושה)

1 עגבניה קצוצה

½ פלפל צ׳ילי קצוץ (לאוהבי החריף)

לרוטב אבוקדו

1 אבוקדו גדול ובשל

2 כפות יוגורט

2 כפות מיץ לימון

¼ פלפל אדום

2 שיני שום

חופן כוסברה

להגשה

קלחי תירס מבושלים וצלויים על מחבת

פרוסות אבוקדו בשל

עגבנייה טרייה

אופן ההכנה

  1. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הסלמון.
  2. מוסיפים למחבת את כל התבלינים ואת העגבנייה ומטגנים כחמש דקות עד שהסלמון מוכן. שומרים בקופסה סגורה עד ההגשה.
  3. במעבד מזון שמים את כל חומרי הרוטב וטוחנים לממרח חלק.
  4. הרכבה: מחממים את הטורטייה במיקרוגל או על מחבת מספר שניות.
  5. מניחים עלי בייבי במרכז הטורטייה ועליהם עורמים סלמון, גרגירי תירס, פרוסות אבוקדו, עגבנייה ורוטב.

אוכלים מיד.

אפשר להכין את הסלמון מראש ולשמור בקופסא במקרר עד 24 שעות

טורטייה סלמון אבוקדו באווירה מקסיקנית. צילום: אפרת ליכטנשטט

טורטייה בולונז שילדים טורפים (וגם מבוגרים)

מרכיבים // 5־6 מנות

2 בצלים קצוצים דק

2 גזרים קצוצים דק

גבעול סלרי קצוץ דק־דק

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

¼ כפית פלפל

500 גרם בשר טחון

3 שיני שום כתושות

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית פפריקה

¼ כפית קינמון

1 פחית (400 מ״ל) עגבניות מרוסקות

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

להגשה

חסה קצוצה

סלט מעגבניות, בצל קצוץ ופטרוזיליה

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר.
  2. מטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כ־20 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהוא "עשוי" מכל הכיוונים וצבעו הופך מאדום לאפור. מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים כעשר דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ושום לפי הצורך.
  6. הרכבה: מחממים את הטורטייה במיקרוגל או על מחבת מספר שניות.
  7. מניחים חסה במרכז הטורטייה ועליה עורמים מהבולונז.
  8. מוסיפים סלט עגבניות.

אוכלים מיד.

אפשר לשמור את הבולונז במקרר עד יומיים, ולחמם לפני ההגשה

טורטייה בולונז שילדים טורפים (וגם מבוגרים). צילום: אפרת ליכטנשטט

תגיות: טורטיות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    כוננות קפסולות וסגר: בצה"ל נערכים לגל השני

    הידיעה הבאה

    בקטאר מתחילים להבין שלא כדאי לתמוך בטרור

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    בקטאר מתחילים להבין שלא כדאי לתמוך בטרור

    בקטאר מתחילים להבין שלא כדאי לתמוך בטרור

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD