יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

סיבוב קצר במטבח עם שלושה מתכונים מתוקים וקלילים

שלושה קינוחים פשוטים וטעימים שכיף לאכול ושאפשר גם לארוז בקופסה ולשלוח במתנה. מדור מתוק במיוחד

מאת  אפרת ליכטנשטט
ח׳ בסיון ה׳תש״פ (31/05/2020 16:58)
בתוך אוכל
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

לאט־לאט אנחנו יוצאים מהקונכייה. חלק מאיתנו יוצאים מהר ובכוחות מחודשים, רצים ומטיילים, מנסים להספיק ולהשלים את כל מה שהפסידו. חלקנו דווקא מחפשים עוד קצת זמן בבית, לסדר עוד ארון, להמשיך לקום בבוקר בלי שעון מעורר, לקרוא עוד ספר. איפה פגשה אתכם הקורונה הזאת? האם גם אתם מרגישים קצת שונים? אני יודעת שאני מרגישה קצת שונה.

הבטחתי לכם מדור מתוק והוא אכן מתוק במיוחד. חשבתי שהשנה נחפש מתכונים קצת יותר פשוטים, פחות עוגות גדולות ומפוארות, יותר קינוחים ביתיים שאפשר לזלול גם בפורומים קטנים. פחות זמן במטבח עם הקצפות ותבניות, יותר קינוחים קלילים שאפשר גם לארוז בקופסה ולשלוח במתנה.

אז בואו לסיבוב קצר במטבח עם מתכוני גבינה מתוקים וקלילים שאפשר להכין שוב ושוב.
בתיאבון!

עוגיות גבינה ושוקולד צ׳יפס לבנות

כשראיתי תמונה של העוגיות האלה ברשת ידעתי שאין לי שום ברירה ואני חייבת לנסות להכין אותן. הן כל כך יפות. כשהן יצאו מהתנור, ההתנפלות של המשפחה הייתה האישור הסופי לכך שזו הייתה החלטה נכונה, ובאמת הן בין העוגיות היותר טעימות ומיוחדות שהכנתי לאחרונה. רכות רכות, כמעט נמסות בפה, גבינתיות ומפתיעות. אל תחמיצו.

מרכיבים // כ־25 עוגיות

¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל

¼ כוס (35 גרם) קורנפלור

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

50 גרם חמאה רכה

100 גרם גבינת שמנת (אחוזי השומן לבחירתכם)

1 ביצה

1 כוס (135 גרם) אבקת סוכר

80 גרם מיני שוקולד צ׳יפס/שוקולד קצוץ קטן (אני השתמשתי בשוקולד בטעם פטל)

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וגבינת שמנת ובוחשים לקרם אוורירי.
  3. מוסיפים את הביצה וטורפים לקרם אחיד.
  4. מוסיפים את אבקת הסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את תערובת הקמח והשוקולד. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
  5. מצננים את התערובת במקרר כחצי שעה.
  6. מחממים תנור ל־180 מעלות (לא טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  7. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים במרווחים על נייר האפייה.
  8. אופים במשך 10־11 דקות, העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות מאוד.

נותנים להן להצטנן לגמרי לפני שמרימים אותן מהתבנית.

שומרים בקופסה אטומה עד יומיים (אם תצליחו).

עוגיות גבינה ושוקולד צ׳יפס לבנות. צילום: אפרת ליכטנשטט

בראוניז גבינה ותותים

שוקולד, גבינה ותותים – שילוב מופלא שאני כל כך אוהבת. מושלם לניצול התותים של סוף העונה, כי הם בכלל לא צריכים להיות מושלמים – להפך. תותים רכים יעבדו כאן מצוין. אפשר להחליפם בפירות יער ואפילו בקוביות אפרסקים.

מרכיבים // לתבנית בגודל של 28/18 ס"מ

לבראוניז

150 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה

¼ כוס (60 מ"ל) חלב (כל סוג יתאים)

½ כוס סירופ מייפל אמיתי

1 כפית תמצית וניל איכותית

2 ביצים

½ כוס (63 גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)

¼ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

לתערובת הגבינה

225 גרם גבינת שמנת (אחוזי השומן לבחירתכם)

15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3 כפות סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל

1 כוס תותים מתוקים, קצוצים ומעוכים מעט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל ממיסים יחד את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים, עם ערבוב בין חימום לחימום.
  3. כשהתערובת מתקררת מעט, טורפים פנימה חלב, מייפל ווניל. בוחשים היטב לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
  5. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים קצרות, רק עד לאחידות.
  6. בקערה קטנה מערבבים היטב גבינה, מייפל, וניל וחמאה.

הרכבה

  1. מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית.
  2. מעליה שמים בעדינות את תערובת הגבינה בצורת כתמים.
  3. בעזרת כפית מפזרים את תערובת התותים על הגבינה.
  4. מעבירים סכין בצורת שמיניות כדי ליצור דוגמה דמוית שיש.
  5. אופים 25־30 דקות עד שהשוליים ממש יציבים והמרכז מעט רך.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות. אפשר לזרז את התהליך על ידי קירור במקרר.

שומרים בקירור עד ארבעה ימים.

בראוניז גבינה ותותים. צילום: אפרת ליכטנשטט

ריבועי גבינה ושוקולד צ'יפס

ביס מושלם, ומה צריך יותר מזה? מתכון אמריקני אהוב. תסמכו על האמריקנים שהם יהפכו כל מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס, ובצדק (אזהרת התמכרות חמורה).

מרכיבים

לבצק העוגיות

100 גרם חמאה רכה מאוד אך לא נוזלית

½ כוס (100 גרם) סוכר לבן

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

½1 (210 גרם) כוסות קמח

½ כפית מלח

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

120 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות או נטיפי שוקולד צ׳יפס

3 כפות קמח

לשכבת הגבינה

225 גרם גבינת שמנת (אחוזי השומן לבחירתכם) בטמפרטורת החדר

½ כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 24/18 ס״מ.

2. לבצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה ואת הסוכר, וטורפים כדקה עד לתערובת אחידה ואוורירית (אפשר במיקסר).

3. מוסיפים ביצה ווניל וטורפים היטב.

4. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה ובוחשים, מוסיפים את השוקולד הקצוץ (שמרו קצת בצד לקישוט למעלה) ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. מפזרים עם האצבעות 2/3 מתערובת בצק העוגיות על התבנית, ומהדקים למשטח ישר.

6. מוסיפים 3 כפות קמח לתערובת שנשארה ובוחשים עד לתערובת עם פירורים גדולים.

7. לשכבת הגבינה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים היטב גבינה וסוכר.

8. מוסיפים ביצה ווניל וממשיכים לערבל לתערובת אוורירית.

9. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית עם בצק העוגיות, מיישרים ומפזרים על הגבינה את בצק העוגיות הפירורי שנשאר.

10. מפזרים מעל את קוביות השוקולד ששמרנו בצד.

11. אופים 30־35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (תתחילו לבדוק את העוגה אחרי 25 דקות).

12. מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות.

שומרים בקופסה במקרר עד שבוע.

ריבועי גבינה ושוקולד צ׳יפס. צילום: אפרת ליכטנשטט

תגיות: בראוניז גבינה ותותיםמתכוני גבינהעוגיות גבינה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הגיור בישראל: תמונת מצב עגומה

    הידיעה הבאה

    למצוא את המטמון: הסדרות שגילינו בזכות הקורונה

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    למצוא את המטמון: הסדרות שגילינו בזכות הקורונה

    למצוא את המטמון: הסדרות שגילינו בזכות הקורונה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD