יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
צילום: אפרת ליכטנשטט

יש לי גלידה הכי טובה

ארטיק בהכנה ביתית לא דומה לשום ארטיק אחר, אבל רק אם עושים אותו באהבה ומחומרי גלם משובחים. המדור מארח את נעמי זיסבלט מ״פאלאטס״

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ז בתמוז ה׳תשע״ט (30/07/2019 10:25)
בתוך אוכל
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

העולם כפי הנראה שייך לחולמים, כי בזמן שאני ואתם חלמנו ״רק לסיים את התואר״ או ״רק למצוא עבודה״, לנעמי זיסבלט (39) היו חלומות גדולים יותר. החלום של נעמי מתחיל אי שם ב־2010 אחרי לימודי קולינריה בניו־יורק ואחרי עבודה כטבחית במסעדות שונות. היא רצתה לחזור לישראל ולפתוח בית קפה קטן. אבל רגע לפני ההחלטה הדרמטית, טעמה ארטיקים מקסיקניים בעבודת יד ואלו טרפו את הקלפים.

״אמרתי לעצמי שאולי לפני שאני מכניסה את הראש לעסק גדול ותובעני, אתנסה בהקמה של עסק קטן, ובהזדמנות זאת אביא לישראל משהו חדש שעוד לא שמעו עליו כאן״. עשר שנים מאוחר יותר, נעמי ושותפה גדעון גורביץ' מייצרים את הארטיקים המיוחדים שלהם במפעל קטן וחדשני, ומוכרים אותם בנקודות מכירה בכל הארץ, בחנות קבועה בשרונה מרקט ובאירועים ובפסטיבלים כל השנה.
לכבוד הקיץ שמגיע לשיאו, נפגשתי עם נעמי לשיחה על ארטיקים וחלומות.

״בהתחלה עשיתי לבדי את הכול״, היא מספרת לי בזמן שאנחנו מצלמות את הארטיקים ומסדרות אותם לפי צבעי הקשת. ״הייתי נוסעת לחקלאים לקנות פירות, חוזרת הביתה, מפתחת ומכינה את המתכונים השונים, מוזגת לתבניות, קמה באמצע הלילה כדי להוסיף מקלות, אורזת ובבוקר כמובן יוצאת לעמוד ולמכור בנקודות המכירה״.

את מתרגשת כשאת רואה את המיני־אימפריה שבניתם?
״זה בהחלט מדהים לראות את הרעיונות המשוגעים שהסתובבו לי בראש הופכים למוצר טעים וכיפי, שכל כך הרבה אנשים התרגלו לצרוך. העקרונות של שימוש בפירות טריים ממגדלים קטנים ומקומיים ושימוש בחומרים איכותיים וטבעיים בלבד חשובים לי, ואני לעולם לא מתפשרת על איכות המוצר שלי. בנוסף, חשוב לי כמובן שהארטיק יהיה טעים וגם קצת מפתיע ומקורי״.

כשסיימנו לצלם ויכולתי סוף־סוף לטעום את השלל, הרגשתי את האיכויות שעליהם נעמי לא מתפשרת. לכל ארטיק מתכון ייחודי ונפלא שמבוסס על הרבה פרי טבעי, ולא פחות חשוב – אהבה.

נעמי שיתפה אותי בארבעה מתכונים מושלמים לקיץ, ועכשיו תוכלו להתנסות ולהכין בעצמכם!

הטיפים של נעמי להכנת ארטיקים בבית:

1. תבנית איכותית עוזרת להשגת תוצאה טובה. תבניות נירוסטה או סיליקון הן המומלצות ביותר. חפשו כאלה עם מכסה שמחזיק את המקלות במקום.

2. אם הארטיקים שלכם יוצאים קרחוניים מדי מומלץ להוסיף שומן ־ חמאת שקדים, חלב קוקוס, יוגורט, בננות, כולם תורמים ליצירת מרקם נעים יותר.

3. כשארטיק קופא המתיקות שלו מתמתנת, לכן כשאתם טועמים את הבלילה היא צריכה להיות מתוקה מידי.

4. אל תזרקו פירות בשלים שנראים לא טוב. אלו הפירות הכי מומלצים לשימוש לארטיק! היפטרו מהחלקים החומים ואת היתר הכניסו לבלנדר־ סביר להניח שכמעט לא תצטרכו להוסיף סוכר.

5. כדי לשחרר את הגלידה בקלות מהתבנית שוטפים אותה בזרם מים פושרים לכמה שניות. אין צורך במים חמים.

ארטיק מלבי פיסטוק עם קולי פירות יער

צילום: אפרת ליכטנשטט
ארטיק מלבי פיסטוק עם קולי פירות יער. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
½ כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
½ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה (או צמחית לטבעונים)
½ כוס (120 מ"ל) חלב שקדים
כמה טיפות מי ורדים (שימו 2 טיפות ותטעמו אם צריך עוד)
2 כפות (20 גרם) סוכר קנים + 2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים (מערבבים לקבלת מי סוכר)
קורט מלח
½ כוס (75 גרם) פיסטוקים מקולפים

קולי פירות יער
½ כוס תערובת של חלק מהפירות הבאים או כולם: פטל אדום/פטל שחור/דובדבנים/אוכמניות, מבושלים עם 2 כפות סוכר קנים או 2 כפות (30 מ"ל) מייפל
אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. מוסיפים את הפיסטוקים וממשיכים עד שהם חתוכים לחתיכות קטנות.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק עד ¾ מגובה התבנית, ואז מוסיפים פנימה את קולי פירות היער.
3. מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.

ארטיק חלבה סילאן (טבעוני)

צילום: אפרת ליכטנשטט
ארטיק חלבה סילאן. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
¼ כוס (60 גרם) טחינה גולמית מלאה
4 כפות (80 גרם) סילאן טבעי (אפשר גם חצי סילאן וחצי דבש לטעם עדין יותר)
½ כוס (120 מ"ל) חלב שקדים
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת צמחית (סויה הכי טובה, אבל כל סוג יתאים)
½ כפית וניל טהור
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק, מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.

ארטיק מנגו לאסי (חלבי)

צילום: אפרת ליכטנשטט
ארטיק מנגו לאסי וארטיק מלון נענע. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
1 מנגו גדול טרי וחתוך לקוביות (כ־1־½1 כוסות)
½ כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
½ כוס (120 מ"ל) יוגורט (לבחירתכם)
2 כפות (20 גרם) סוכר קנים + 2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים (מערבבים לקבלת מי סוכר)
קורט מלח

אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק, מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.

ארטיק מלון נענע

מרכיבים (6־8 קרטיבים קטנים)
2 כוסות (כ־300 גרם) קוביות מלון ירוק
חופן עלי נענע
2 כפות (20 גרם) סוכר קנים + 2 כפות (30 מ"ל) מים רותחים (מערבבים לקבלת מי סוכר)

אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או בבלנדר־מוט את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
2. יוצקים לתוך תבניות ארטיק, מוסיפים מקלות ומעבירים למקפיא ל־4־8 שעות.

תגיות: אוכל

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הבאה

    "הבעיה היא לא במספר הילדים בכיתה אלא בתפיסות העולם"

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    צילום: מרים צחי

    "הבעיה היא לא במספר הילדים בכיתה אלא בתפיסות העולם"

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD