יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מזרח טחון חדש

השאלה שהכי מעסיקה את האמהות בגינה היא מה לבשל לצהריים. בדיוק בשביל זה המציאו את הספסלים, כדי שנוכל לשבת בנחת ולהעביר מתכונים. המדור מציע שלוש מנות עם בשר טחון לשעה הכי רעבה ביום

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ד בסיון ה׳תשע״ט (17/06/2019 10:52)
בתוך אוכל
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

השיחות הכי מעניינות מתרחשות בגינה. שלוש אמהות על ספסל אחד, עוד שתי אמהות משקיפות בעמידה וכולן מחליפות מתכונים. אני כמובן דרוכה להאזנה – כל הסודות הכי סודיים, כל הטריקים וקיצורי הדרך מתגלים באגביות. זאת מספרת על הסנדוויצ׳ים המדהימים שהיא מכינה בבוקר עם פסטו וחביתה וממרח פלפלים (לא, אני לא מקנאה בה, אני פשוט לא אהיה חברה שלה יותר), וההיא משוויצה בסיר הקציצות המדהים שהתחסל בסוף הארוחה. אני יודעת שגם תורי יגיע ואצטרך לשלם את חובי לחברה, ולהסביר בפירוט איך מכינים את זה ואת ההוא. בסוף המפגש, הפנקס שלי מלא ברעיונות ואני כמעט מתפתה לעבור מהירקן בדרך הביתה מהגינה (זה ממש לא בדרך). אולי כבר הלילה אני אצליח ״להעמיד״ איזה סיר פלאים שכזה.

השאלה ששואלים אותי הכי הרבה היא ״מה מכינים לצהריים?״ נמאס מהשניצל ומהקציצות. רוצים עוד רעיונות, בריאים, משביעים, וקצת מיוחדים, כי כולם רוצים להשוויץ בגינה במאכלים המדהימים שהם הכינו.

אז רגע לפני שהקיץ ממש כאן, ועדיין אפשר ליהנות משבועות אחרונים של שגרה, קבלו שלושה רעיונות לארוחות שוות וכיפיות שקל להכין וממש תענוג לאכול. רק תתארגנו על קילו בשר טחון טרי, את כל שאר החומרים אני בטוחה שיש לכם בבית.

אל תבנו על שאריות!

לזניה עם בשר ומנגולד

המילה לזניה מפעילה אצלי את כל בלוטות הטעם. זו מנה שהיא תמיד פשוטה וטעימה. כאן היא בגרסה בשרית ועשירה, שסוגרת לגמרי את נושא הארוחה (פחמימה + חלבון + ירק). אצלנו בבית זו הארוחה המועדפת.

צילום: אפרת ליכטנשטט
לזניה עם בשר ומנגולד. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
לרוטב הבשר והעגבניות
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
500 גרם בשר טחון
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מאיטליה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כוס (240 מ"ל) מים
לשכבת המנגולד
חבילת מנגולד (5־6 עלים גדולים)
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית

להרכבה
חבילת עלי לזניה
1 כף רסק עגבניות מהולה בחצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה
1. מתחילים בהכנת הרוטב: במחבת גדולה מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא רך וזהוב.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
4. מוסיפים את העגבניות ואת הרסק ומערבבים.
5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
6. מכינים את המנגולד: שוטפים היטב את העלים ומפרידים בעזרת סכין בין הגזע לחלק הירוק של כל עלה.
7. קוצצים את הגזעים לקוביות קטנות, ומטגנים במחבת עם שמן כעשר דקות עד שהן מתרככות מעט. קוצצים גס את העלים ומוסיפים למחבת.
8. מטגנים כדקה נוספת ומתבלים במלח ובפלפל.
9. מרכיבים: מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית ומניחים בתחתית עלי לזניה.
10. מניחים על העלים מחצית מרוטב העגבניות ומעליו את הבשר. על הבשר מניחים מחצית מהמנגולד המוקפץ ומעליו מניחים עוד שכבת עלי לזניה. חוזרים על הפעולה: בשר, מנגולד ולסיום עוד שכבת עלי לזניה.
11. מפזרים על השכבה העליונה את רסק העגבניות המהול במים ודואגים שהדפים יהיו רטובים.
12. מכסים ברדיד אלומיניום שחלקו הפנימי משומן (כדי שלא יידבק ללזניה).
13. אופים במשך כ־40 דקות. מגישים חם.

טיפ: אפשר להחליף את המנגולד בתרד ולוותר על החלק של טיגון הגזעים.

אורז עם בשר

מנה כל כך טעימה וקלה להכנה, שאחרי שתכינו אותה בפעם הראשונה היא תהפוך לארוחת קבע בבית שלכם, כי אין כמו ארוחה שלמה בסיר אחד. לא ישאר אף פירור בסיר, באחריות.

צילום: אפרת ליכטנשטט
אורז עם בשר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (5־6 מנות)
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1 כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
350 גרם בשר טחון
1 גזר גדול מגורר גס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס (50 גרם) צימוקים בהירים (לא חובה)
1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי/ פרסי
1 כפית נוספת של מלח
2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשרים דקות עד שהוא רך.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
4. מוסיפים את הגזר המגורר, הפטרוזיליה והצימוקים ומערבבים. מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. משאירים את המכסה סגור 10 דקות נוספות. מגישים חם.

טיפ: אפשר להחליף את האורז בקינואה, בורגול או חיטה, רק שימו לב להתאים את זמני הבישול

לחמניות ממולאות בשר

בהשראת האחת והיחידה יונית צוקרמן, בעלת הבלוג ״מלכת המטבח״

כל יום שישי אני רואה באינסטגרם את יונית צוקרמן מכינה לחמניות ממולאות בשר וכבר מזמן שמתי עין על המתכון הזה. ידעתי שהילדים שלי פשוט יעריצו אותי אם אכין להם לחמניות חלומיות שכאלה. הוספתי כמה תבלינים שאני אוהבת, השתמשתי גם בקמח מלא ויצא פשוט מדהים.

צילום: אפרת ליכטנשטט
לחמניות ממולאות בשר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (22 לחמניות)
לבצק
1 ק"ג קמח (אני השתמשתי ב־600 גרם קמח רגיל ו־400 גרם קמח מלא)
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפיות מלח
½ כוס (120 מ"ל) שמן
½2 כוסות (600 מ"ל) מים
למילוי
3 כפות (45 מ"ל) שמן
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה בהרט
½ כפית קינמון
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח
1 ק״ג בשר טחון
1 כף קטשופ או רסק עגבניות

אופן ההכנה
1. מתחילים עם הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
3. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.
4. כשהבצק אחיד, לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים למשטח העבודה.
5. לשים לצורת כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר).
6. בזמן שהבצק תופח, מכינים את המילוי: במחבת גדולה מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשרים דקות עד שהוא רך וזהוב.
7. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
8. מוסיפים את הבשר ומערבבים בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
9. מצננים לחלוטין. אם הבצק כמעט מוכן מעבירים את המילוי לכלי שטוח ומצננים כמה דקות במקפיא.
10. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
11. אחרי התפיחה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
12. מחלקים את הבצק ל־22 חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל – לכדורים במשקל 75 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6־7 ס״מ.
13. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי ס״מ ומניחים במרכזו שתי כפות מהמילוי הקר.
14. אוספים את הקצוות, סוגרים את הכדור תוך כדי שמסדרים את הצורה שלו ומניחים על נייר אפייה עם הפתח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים (מומלץ לכסות את הבצק ואת הכדורים במגבת בזמן העבודה). שומרים על מרווחים בין הכדורים.
15. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום. אופים 20־25 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות. מגישים חם.

טיפ: יונית מסבירה שאפשר לאפות את הלחמניות שלושת־רבעי אפייה, ואז להקפיא. מפשירים במקרר ואז מסיימים את האפייה. אפשר גם להקפיא את הלחמניות כשהן מוכנות ואז להפשיר במקרר ולחמם בתנור בחום נמוך (100 מעלות) במשך 15־20 דקות.

תגיות: אוכל

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "אין תואר אקדמי ב'בחירות', זה תואר שרוכשים עם העבודה"

    הידיעה הבאה

    "שקרים הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות של הילדים שלנו"

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    צילום: אבישג שאר ישוב

    "שקרים הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות של הילדים שלנו"

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD