במסגרת שיתוף פעולה של הביטוח הלאומי ושירות התעסוקה, ובפיתוח של מערך הדיגיטל הלאומי, החל מהיום (ה') ניתן להגיש בקשה מקוונת אחת שתעביר באופן אוטומטי את המסמכים והנתונים במקביל לכל אחד מהגופים. הטופס האחיד נוצר במטרה לצמצם את הבירוקרטיה עבור ישראלים רבים, שבעבר נדרשו להגיש בקשות נפרדות עם כפילות בהגשת המסמכים. את הבקשה האחודה ניתן להגיש באזור האישי הממשלתי ובאתר הביטוח הלאומי.
כיום, כל ישראלי שיוצא ממעגל העבודה ומבקש לממש את זכאותו לקבלת דמי אבטלה, מחויב על פי חוק לפנות לשני גופים – הביטוח הלאומי ושירות התעסוקה. הבט"ל מטפל בנושא הקצבה לדמי אבטלה, ובמקביל, שירות התעסוקה אחראי להפנות אותו לעבודה המתאימה לכישוריו ולספק לו סדנאות, קורסי הכשרה מקצועית וכלים תומכי השמה נוספים. עד היום, כל ישראלי נאלץ להתנהל בנפרד מול כל אחד מהגופים.
מעתה, לאחר מילוי הטופס האחוד, יישלח מיידית המידע הנדרש לביטוח לאומי ולשירות התעסוקה ומועד ההגשה יהווה כתאריך הרישום בשירות התעסוקה, כל זאת בכפוף להתייצבות בלשכת התעסוקה בתוך 15 ימים מרגע הגשת הטופס המקוון. כמו כן, מועד ההגשה ייקבע גם כתאריך תחילת הזכאות לדמי אבטלה מהביטוח הלאומי. הטופס החדש יימנע הליכים כפולים שהיו במתכונת ההרשמה הקודמת, הכפולה.
בנוסף, החל מערך הדיגיטל הלאומי באפיון שירותים נוספים המשותפים לשני הגופים, במטרה להוסיף ולשפר את השירות המוצע לאזרחי ישראל.
"שיתוף הפעולה חשוב על מנת להקל על המבוטחים ולחסוך מהם להגיע למספר גופים בו זמנית", אמרה מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, ירונה שלום, "אדם שאיבד את עבודתו צריך שיעניקו לו את המרחב לקבלת סיוע סוציאלי מהביטוח הלאומי ובמקביל, לאפשר לו חיפוש עבודה בנחת".
מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור הוסיף כי, "מדובר בבשורה של ממש שתשים סוף לבלבול ולסרבול; לא עוד רישום כפול, לא עוד עיכובי זכאויות. העולם הולך קדימה וכך גם אנחנו. במציאות דיגיטלית הולכת ומתפתחת אנו מוכרחים להסיר חסמים בירוקרטיים ולהקל על לקוחותינו".
"מערך הדיגיטל הלאומי פועל בכל העת לקצר תהליכים בירוקרטיים ולהקל על האזרח לבצע פעולות בפשטות ובלי מאמץ. הטופס האחוד הדיגיטלי הוא חבל הצלה עבור אנשים מכל המגזרים ובכל מצב סוציו-אקונומי", סיכמה מנכ"לית מערך הדיגיטל הלאומי, שירה לב עמי.