יום חמישי, מאי 15, 2025 | י״ז באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

הרכב מנצח: נכנסנו לקניון ומצאנו חוויה

אנטריקוט, רוסטביף או סינייה. לא משנה מה תבחרו, ב"ג'סט מיט" מתעקשים שלא תשנו שום רכיב במנה, ובצדק

מאת  חן ואלון קורן
כ״ט במרחשוון ה׳תשע״ט (07/11/2018 09:30)
צילום: חן קורן

ג'אסט מיט. צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

לכל אחד יוצא מדי פעם להיקלע לקניון. לא חשוב איזה קניון. הרי בכולם יש חנויות גדולות שהולכים בהן לאיבוד, ובכולם אורות חזקים שעושים כואב בעיניים, ובכולם מסעדות גרועות עם אוכל של קניונים. ולא חשוב לאיזה קניון הגעתם – הרי בסוף הסיבוב תהיו רעבים ותמצאו את עצמכם במזנון המשותף עם מגש פיצה ומוצרלה מפלסטיק, שהריח שלה כשהיא נמסה יזכיר לכם את הילדות.

אני יכולה להבין את זה, כי גם אני "נקלעת" לקניון, בערך אחת לשבועיים, וכל האידיאולוגיות הקולינריות שאני מטפחת בגאווה כבר שנים נעלמות בן־רגע. אבל זהו, לא עוד. מצאתי מקום במלחה שעושה אוכל שהוא סיבה מספיק טובה כדי להגיע עד מלחה, למצוא חניה, לעבור את כל הקניון עד למתחם האוכל "מלחה מרקט", לחצות את המתחם עד לפינה השמאלית שלו ולהתיישב על הבר.

שם, על הבר של JUST MEAT, אחד הטבחים יסביר לכם ברצינות גמורה שמגישים פה שלוש מנות בלבד, ובכל מנה שמים כך וכך דברים, ואי אפשר לשנות את זה. כי יש דברים שחייבים לבוא עם הסינייה, ויש דברים שחייבים לבוא עם הרוסטביף, וכל שינוי קל משנה את המנה לגמרי.

צילום: חן קורן
ג'אסט מיט. צילום: חן קורן

בהתחלה זה מעצבן, לא כי לא בא לי עגבניה צלוייה עם הסינייה, אלא כי זה הסנדוויץ' שלי ואני אחליט עליו. אבל כשלוקחים ביס מבינים שהבחור הרציני צדק לגמרי. נתחיל מההתחלה: התפריט מורכב כאמור משלוש מנות – אנטריקוט, רוסטביף וסינייה. את כל אלה אפשר לקבל בפרנה, בצלחת או בסלט.

ברור שפרנה. שכבות של רוסטביף, עגבנייה טריה, איולי טימין־חרדל ואיולי צ'יפוטלה (ממרח פלפלי חלפיניו מיובשים ומעושנים). הסועדים מקבלים פרוסות עדינות של סינטה צלויה בתוך שני חצאים של פרנה חלומית, שמחזיקים בשתי הידיים, בלי נייר ובלי גינונים. שאריות של קמח מהפרנה עוברות לאצבעות ושאריות של איולי נוטפות עליהן. אבל אין צורך להילחץ, כי תוך ביס אחד כבר לא יהיה אכפת לכם משום דבר חוץ מלתת ביס נוסף בדבר המושלם הזה.

הסינייה עשויה בשר שפונדרה טחון שעשו ממנו קציצות, צלו אותן על הפלנצ'ה ואז פוררו לתוך הפרנה. בתוך הפרנה שידכו לבשר המפורק עגבנייה צלויה, בצל צלוי, שום קונפי וטחינה. ואם תבקשו בלי אחד מכל אלה, ישלחו אתכם לאכול דגים בדוכן השכן. למה זה כל כך מושלם? כי אלו חומרי גלם פשוטים שמשודכים זה לזה כך שכל אחד מהם מגשים את עצמו הכי גבוה שאפשר.

לחמניית הפרנה שמנמנה ורכה, סופגת את המיצים אבל לא נרטבת לגמרי, כי המעטה שלה קשוח ופציח ושומר את הכול בתוכו. העגבנייה צלויה בפלחים כך שמבחוץ היא סגורה ומבפנים היא נוטפת מיצים. השום־קונפי רך ועדין והטחינה לימונית וטובה. ועוד לא אמרתי מילה על הצ'יפס, שהיה רגיל בסך הכול, אבל מתפוחי אדמה אמיתיים, כאלה שחתוכים כל אחד באורך ובעובי קצת אחר, שחומים ורכים, כמו שמכינים בבית ולא בקניון.

בתוך המולת הקניון הצלחתי לשמוע לרגע מישהו נוגס במשהו פריך, וסובבתי את הראש לכיוון הרעשים המגרים. בדוכן הדגים שממול מישהי נוגסת בסיגר ארוך ושמנמן שנראה כמו עוד בשורה קולינרית לטובת קניון מלחה. לא רציתי להרוס לעצמי את החוויה המעולה, אז את הסיגר שמרתי לפעם הבאה שהבטן שלי תצעק אליי כשאני בתא ההלבשה, מודדת מעילים לחורף.

רוסטביף היא אחת המנות המפורסמות בעולם, וגם אחת הפשוטות ביותר. השם שלה מתאר אותה במדויק: בשר צלוי (אנטרקוט, צלעות או כל נתח שומני אחר). טכניקת ההכנה פשוטה: הנתח מקבל מכת חום חזקה בתנור ולאחר מכן ממשיך להיצלות בחום נמוך. יש כאלו שמתחילים דווקא עם הצלייה מבפנים בטמפרטורה נמוכה ואז עוברים בסוף למכת החום. יש שמורחים על הנתח תבלינים שונים לפני הצלייה, כמו חרדל או שומן כלשהו, כדי לשמור על מעטפת פריכה. נהוג לצלות את הרוסטביף לדרגת עשייה של מדיום–רייר כדי שהחלק הפנימי יישאר בצבע אדום. כאשר הרוסטביף חם נהוג לאכול אותו עם חזרת, וכאשר הוא קר נוהגים להכניס אותו לסנדוויץ' עם עגבנייה, חסה וחרדל.

 

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    לא עסקת חבילה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: גדעון מרקוביץ'

    למרות הבטחות הממשלה: החללים מחוץ לדיון ההסדרה בעזה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD