שבת, ספטמבר 13, 2025 | כ׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

"ב"מאסטר שף" קיבלתי את ברכת הדרך שכנראה הייתי צריכה"

ידיים מלאות חריצות, סירים גדולים ועמוסים ולב שמורגש בכל ביס. אלינור רחמים עם מתכונים של סבתא

מאת  אלינור רחמים
ט״ז במרחשוון ה׳תשפ״ה (17/11/2024 20:10)
אלינור רחמים. צילום: נעמה שטרן

אלינור רחמים. צילום: נעמה שטרן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

נעים להכיר

* אני אלינור רחמים, בת 36, וגרה בתקוע. נשואה לעדיאל ואמא לחמישה ילדים. לפני 12 שנים השתתפתי ב"מאסטר שף", שם קיבלתי את ברכת הדרך שכנראה הייתי צריכה בשביל לדעת שאני עושה משהו טוב. מאז אני מנחה סדנאות אוכל וכותבת מתכונים. בשבועות הקרובים אשתף כאן את הטעמים שאני הכי אוהבת, ואני מזמינה אתכם להצטרף אליי למטבח. יהיה טעים.

כשחשבתי מה אביא איתי למפגש ההיכרות איתכם, מיד היה לי ברור: טעמים של בית, בדיוק כמו שהייתי מציגה את עצמי במקום עבודה חדש או בקהילה חדשה.

בעמודים הבאים תמצאו את הטעמים שגדלתי עליהם, אלו שאני מבשלת, לשה ומתבלת לילדיי. טעמים שהם עולם שלם של זיכרונות ילדות, של ריחות מהמטבח של סבתא ביום שישי, של החציל השרוף, של החלונות מלאי האדים, של מטבח שגם כשהיה קר מאוד בחוץ, בפנים תמיד היה חם ונעים ומלא באהבה.אך טבעי שאימצתי גם אני את האהבה למלאכת הבישול. אצל סבתא במטבח רכשתי את הפשטות שבעשייה, דרך הידיים מלאות החריצות הממלאות סיר גדול ובכל טוב, ותמיד דואגת שיהיה מספיק לכולם, שחלילה לא יחסר. מהסירים הגדולים של סבתא ושל אמא שלי למדתי שפה של אהבה, כזו שאני מכניסה היום במטבח שלי.

לכבוד המדור הראשון בחרתי מנות שאני אוהבת במיוחד, כל אחת מהן מזכירה לי רגע מופלא, ויחד הן יוצרות ארוחה נפלאה, כזו שאני אוהבת לארח איתה. במרכז השולחן אני מניחה את הסירים הגדולים וכולם מתאספים סביב ונהנים, אוספים רגעים של ביחד ואינסוף טעמים.

אלינור רחמים. צילום: נעמה שטרן
אלינור רחמים. צילום: נעמה שטרן

בצל ממולא אורז, חמוץ מתוק

סוד החמוץ מתוק במעטפת לימון וסוכר

מרכיבים3 כפות שמן לשימון הסיר

5 כפות שמן להכנת האורז

8 בצלים

1 בצל קצוץ

5 עגבניות רכות ואדומות

3 גבעולי סלרי

2 כוסות אורז עגול

5 כוסות מים

4 כפות סוכר

כוס מיץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. הכנת הבצלים: חותכים את החלק העליון והתחתון של הבצלים ונפטרים מהקצוות.

2. חורצים קו מקצה לקצה ולעומק הבצל.

3. מניחים את הבצלים בסיר עם מים, לבישול של חצי שעה, עד שהבצלים יתרככו ויהיה ניתן להפריד בין השכבות.

4. מילוי: מחממים 5 כפות שמן בסיר, ומוסיפים בצל קצוץ לטיגון עד שהוא מתרכך.

5. קוצצים דק את הסלרי ושלוש עגבניות ומוסיפים לסיר, ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד.

6. מוסיפים את האורז ו־2 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל, ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית עד לצמצום הנוזלים. האורז יהיה מוכן למחצה.

7. הרכבה: מפרידים את שכבות הבצלים.

8. ממלאים כל שכבת בצל בכף אורז, ומניחים בצפיפות זה לצד זה בסיר שטוח ומשומן.

9. כשהסיר מלא בשכבת בצלים צפופה חותכים את העגבניות הנותרות לפרוסות עגולות ומניחים מעל הבצלים.

10. מוסיפים 3 כוסות מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל.

11. מבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית, ומוסיפים מעט מים לפי הצורך כדי שהבצלים לא ייחרכו יתר על המידה. שימו לב: בסוף הבישול כשהבצלים רכים והאורז עשוי היטב אין צורך שיישארו נוזלים.

בצל אורז, חמוץ מתוק. צילום: אלינור רחמים
בצל אורז, חמוץ מתוק. צילום: אלינור רחמים

ירקות מוחמצים

כאלה שכיף תמיד להניח על השולחןמרכיבים

1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים

3 גבעולי סלרי חתוכים

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים

10 צנוניות חתוכות לרבעים

2 גזרים חתוכים למקלונים

3 כפות חומץ

3 כפות שמן

4 כפות מיץ לימון

1 כף סוכר

מעט פלפל גרוס

מלח גס

אופן ההכנה

מניחים את הירקות החתוכים בקערה גדולה, מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב.

ירקות מוחמצים. צילום: אלינור רחמים
ירקות מוחמצים. צילום: אלינור רחמים

לאפה ביתית על הגז

הפיתה שמתאימה לכל ארוחה טובה

מרכיבים

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

1 כף מלח

4 כפות סוכר

½ כוס (160 מ"ל) שמן

3 כוסות (160 מ"ל) מים

אופן ההכנה

1. מניחים בקערה קמח ויוצרים שלוש גומות. בגומה אחת מניחים סוכר, בשנייה מלח ובשלישית שמרים, ומערבבים כך שחומרי הגלם לא נוגעים ישירות זה בזה.

2. מוסיפים שמן ומים, ולשים היטב עד לקבלת תערובת בצק אחידה וחלקה. מוסיפים מים במידת הצורך.

3. משמנים את הבצק בחלקו העליון עם כף שמן ומניחים להתפחה ל־30 דקות.

4. מחממים מחבת טפלון.

5. קורצים עיגול מהבצק בגודל כדור טניס ומשטחים בעזרת הידיים על גבי משטח משומן.

6. מטגנים את הלאפה משני הצדדים עד לעשייה, 3-2 דקות מכל צד.

7. מגישים בכל ארוחה, והכי מומלץ להגיש לצד מטבלים.

לאפה ביתית על הגז. צילום: אלינור רחמים
לאפה ביתית על הגז. צילום: אלינור רחמים

מטבל פטרוזיליה ושום

מרכיבים

1 צרור פטרוזיליה2 שיני שום

½ כוס שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה

1. מניחים במכל של מעבד מזון את כל הרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח.

2. שומרים בצנצנת במקרר.

מרק קובה סלק ודלעת

שילוב מנצח למרק קובה

מרכיבים

למרק

3 כפות שמן

½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות

5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות גסות

3 עלי סלק חתוכים

4 סלקים אפויים, או בוואקום, חתוכים לרבעים

3 עגבניות קצוצות

½ כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

½ ק"ג בשר טחון עם שומן

¼ כפית בהרט

מלח ופלפל לפי טעם

למעטפת

3 כוסות (160 גרם) סולת

1 כף שמן

½ כפית מלח

¼1 כוס (160 מ"ל) מים חמימים

אופן ההכנה

1. הכנת המרק: בסיר עמוק שמתאים למרק מחממים את השמן, ומוסיפים דלעת, שום, סלרי ועלי סלק. ומניחים לאידוי למשך 10 דקות על אש נמוכה.

2. מוסיפים את הסלק והעגבניות ומים עד לכיסוי של ¾ מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים במשך 30 דקות.

4. הכנת המילוי: במחבת מחממים שמן ומוסיפים את הבצל, השום והפטרוזיליה ומטגנים עד שהבצל מקבל גוון שקוף מעט.

5. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל ובהרט, ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

6. כשמגיעים לצמצום מוחלט של הנוזלים מניחים לצינון.

7. הכנת המעטפת: מניחים בקערה 3 כוסות סולת, שמן, מלח ומים, ולשים עד ליצירת בצק אחיד.

8. מניחים לבצק לנוח כשתי דקות, עד שהמים ייספגו בסולת והבצק יהיה נוח יותר לעבודה.

9. הרכבה: בעזרת ידיים משומנות קורצים עיגול בגודל כדור פינג פונג, משטחים אותו על היד, ומניחים במרכז כפית מהמילוי. סוגרים היטב לכדור ומשטחים מעט.

10. שימו לב שהמעטפת לא תהיה עבה מדי. כיף יותר לאכול קובה מלא בשר מאשר מלא סולת.

11. מוסיפים את כדורי הקובה לסיר המרק ומבשלים 30 דקות נוספות.

מרק קובה סלק ודלעת. צילום: אלינור רחמים
מרק קובה סלק ודלעת. צילום: אלינור רחמים
תגיות: אוכלממולאיםקובה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    טרנדים חמים לחורף קר: כל מה שאת צריכה לדעת

    הידיעה הבאה

    לרפא את השבר שאחרי השואה: ההגות הנשכחת של ר' שלמה קרליבך

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: חנניה הרמן, לע"מ

    לרפא את השבר שאחרי השואה: ההגות הנשכחת של ר' שלמה קרליבך

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD