יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי מגזין

חצי הכוס המלאה: מה עושים עם היין שנשאר בסוף הארוחה

מה עושים עם כל בקבוקי היין הפתוחים? מכינים סנגרייה, כמובן

מאת  אלישע נקונצ'ני
כ״ה בתשרי ה׳תשפ״ד (10/10/2023 23:49)
חצי הכוס המלאה: מה עושים עם היין שנשאר בסוף הארוחה

צילום: שאטרסטוק

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

המדור הזה הוא בסימן שאריות, כמאמר השיר המפורסם: "מה הזמן מסמן לי, זה הכול שאריות של החגים" (כמעט עידן רייכל, עיינו שם). עברנו הרבה חגים שהיו צפופים וצמודים מאוד אחד לשני. אספר לכם, אפילו שאני מעט מתבייש בכך, שפתחתי הרבה בקבוקי יין במהלך שלושת השבועות האחרונים ולא את כולם סיימתי. חלקם לא היו טעימים מספיק כדי שאבזבז עליהם מרחב קיבה וכבד, חלקם נפתחו באווירה של "אין מספיק יין לשתות" ואז בעצם גילינו, ובכן, שכן יש מספיק יין לשתות, וחלקם אפילו נפתחו רק לטעימה מקצועית, אז הוחלט שהם לא ראויים. יצא שבשלב מסוים עמדתי במטבח מול שישה בקבוקי יין שונים, כולם חצי מלאים, ותהיתי לעצמי מה לעזאזל כבר אפשר לעשות עם כל זה.

התחלנו בכך שחלקם נתרמו לטובת בישולים: יין לבן הלך לשעועית ירוקה טרייה כי מתברר שזו העונה, והאדומים כיכבו בכל תבשילי הבשר בבית, מבולונז בבישול ארוך דרך עופות בתנור ועד לתבשילי קדירה שהחלו להופיע שוב כי בלילות נהיה נעים בירושלים. אבל אחרי כל זה עדיין נשארו לי שלושה או ארבעה חצאי בקבוקים, לבנים ואדומים. לרגע עלתה המחשבה להכין מהם חומץ, אבל אני מעריך את השכנים שלי ואוהב את עצמי מכדי להצחין את כל הבניין. השלב הבא היה מחשבה להכין ורמוט – לערבב את היינות במיני תבלינים שונים ומשונים, לחזק במעט אלכוהול ולהמתיק, אבל התעצלתי מלהתעסק עם כל זה בבת אחת וגם הרעיון הזה נגנז.

השלב האחרון היה להפוך את היינות לסנגרייה, כי לסנגרייה לא אכפת אם אני מערבב כמה סוגי יינות או אם הם כבר פתוחים תקופה. וסנגרייה אפשר לעשות קרה וגם חמה, ואפשר להחליף את הסדר בין שני מצבי הטמפרטורה, כלומר להתחיל באחד ולעבור לשני. בעודי בוהה בבקבוקים ומקבל הערות בסגנון "מה יש לך" גמלה בליבי ההחלטה ליצור סנגרייה. אבל כאמור אני עצלן כבר מראש, תאשימו את כל האוכל בחגים, אז הוחלט שלא לפתוח סיר של סנגרייה חמה, נשאר רק להכין סנגרייה קרה.

אז קודם כול, לקחתי שתי צנצנות זכוכית ומילאתי בכל אחת סוג אחר של יין (הרוזה לא זכה להגיע לסנגרייה) תוך וידוא שנשאר מקום להכניס מרכיבים לתיבול. אף על פי שעבדתי עם שני סוגי יינות שונים החלטתי לייצר את אותו תיבול, כדי לבדוק מה יצא טעים יותר. לכל צנצנת נכנסו שני מסמרי ציפורן, פלפל אנגלי, כוכב אניס, פלחי תפוחים, ולחיזוק הנפש הוספתי מעט ג'ין של "מלכה" כדי לקבל אלכוהול גבוה יותר. לאחר מכן שמתי את הצנצנות במקרר. למחרת ולאחר טעימה, הוחלט שהמצב עדיין לא מספק. אז סיננתי את התבלינים החוצה ובמקומם נכנסו שלושה פולים של הל, שתי רצועות של קליפת תפוז (רק החלק החיצוני של הקליפה) ונגיעה של מיץ תפוזים סחוט טרי – ובחזרה למקרר.

למחרת (יום שלישי לניסוי) נעשתה טעימה חוזרת שבה נקבע שהמטרה עוד לא הושגה לחלוטין. וכך נכנסו אל הצנצנות קליפות של אננס שבדיוק נחתך, מקל קינמון ולצורך המתקה מוחלטת השתמשתי במי סוכר חום (סירופ מים וסוכר חום ביחס של קילו לליטר). הצנצנות נסגרו שוב והוחזרו אל המקרר להמשך התיישנות. בכל אחת מהפעמים שהצנצנות נפתחו בוצע סינון של המתבלים הישנים והוכנסו המתבלים החדשים, כדי לא להפוך טעם מסוים לדומיננטי מדי.

ביום הרביעי לניסוי נפתחו הצנצנות ובישיבת מועצה דחופה נקבע שהמשקה ראוי ומוכן לשתייה. מכיוון שייצרתי כמות קטנה ההגשה הייתה ישירות לכוס וקלה ביותר. מזיגה לכוס לואובול (כמו של ויסקי), קישוט עם גלגל תפוז טרי ומקל קינמון, בצד נשנשנו את האננס מלפני יומיים. מה אני אגיד, יצא תענוג. זה לא הצריך ממני המון עבודה, ובהשריה קרה כזו אפשר לשחק בקלות עם המרכיבים ולהוסיף עוד לפי הסגנון הרצוי. להבא כנראה שיהיה יותר פירות בתהליך (דובדבנים, תותים ופטל שחור) אולי אפילו יופיע אפרסק לסנגרייה הלבנה. גיליתי, דרך אגב, שקינמון לא מוצלח לסנגרייה לבנה, כי הוא פשוט משתלט על כל הטעם.

אז אחרי שאני ניסיתי את מזלי, אתם מוזמנים לעשות כמוני. תבחרו בחוכמה, תעבדו לאט עם המקרר הביתי וכך תעשו את דרככם אל הסנגרייה המושלמת.

תגיות: אחרי החגיםייןסנגרייה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    נהדרים לעונת מעבר: כפכפי מיולז מעניקים נוחות בלי לחשוף אצבעות

    הידיעה הבאה

    אזעקות באזור השרון – נפילה סמוך לאריאל | עדכונים שוטפים

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה

    אזעקות באזור השרון - נפילה סמוך לאריאל | עדכונים שוטפים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD