יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מיסו לרוץ איתו: מהמטבח היפני, אליכם הביתה

משחת קסם בטעם אומאמי שתעמיק את הטעמים של כל מאכל שתוסיפו אותה אליו. גם לגלידה

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ו באדר א׳ ה׳תשפ״ב (27/02/2022 11:35)
בתוך אוכל, מוצש
צילום: אפרת ליכטנשטט

פרגיות במיסו. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מה זה מיסו בעצם? ולא, זה לא מרק. כדי לכתוב על מיסו פניתי למדריך השלם שכתב גל ממליה, שבשנים האחרונות הפך להיות גורו מיסו ישראלי. ממליה כתב מדריך מפורט ומאיר עיניים ואם הנושא מסקרן אתכם אני ממליצה לכם לקרוא אותו.

בקצרה, מיסו היא משחת טעם שהיא אחד מחומרי הבסיס במטבח היפני. היא מורכבת מפטריית קוג׳י, פולי סויה ומלח שעוברים יחד תהליך ארוך מאוד של התססה שבסופו נוצרת משחת הקסם הזו, המפוצצת בטעמים.

אז מה הטעם של מיסו? או! טוב ששאלתם! קשה לתאר את הטעם המורכב, אבל בגדול מדובר בטעם החמקמק והטעים הקרוי אומאמי: שילוב של מליחות, טעמים של צלייה ואפייה ארוכה (דמיינו בצל מטוגן, חמין שהיה שעות בתנור או קראסט של עוף צלוי) יש לו גם מתיקות קרמלית והוא יעמיק את הטעם של כל מאכל שתוסיפו אותו אליו. הוא משתדך נהדר לתבשילים בשריים אך יחמיא גם לחביתה, סיר אורז, רוטב לפסטה, ולפי ממליה גם לבראוניז וגלידה, ממש כמו השימוש במלח.

כמו רוב החומרים המותססים המיסו הוא מוצר חי וטעמו ממשיך להתפתח בקירור, ולכן תוכלו לשמור אותו במקרר זמן רב. קיימים מאות סוגים של מיסו (אל דאגה, בארץ יש בודדים) וטעמם משתנה לפי זמן ההתססה שלהם ועל פי ההרכב של חומרי ההתססה.

ממליה מכין את המיסו שלו בעצמו אך היום כבר אפשר למצוא מיסו בקלות בחנויות טבע. אם אתם אוהבים להתנסות בחומרי גלם חדשים ומיוחדים אתם עומדים להתאהב במיסו, קנו חבילה ולא תצטערו. ברשת תוכלו למצוא רעיונות רבים לשימוש במיסו ותוכלו להכין בקלות גם את המרק האהוב.

קציצות בשר ברוטב מיסו

קציצות נפלאות ועזות טעם שכל בני הבית זללו בהנאה

קציצות בשר ברוטב מיסו. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לקציצות:
1 קילו בשר טחון
2 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים לפירה
½ כוס פירורי לחם
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1 כפית זנגוויל טחון
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית רוטב סויה

לרוטב:
1 כף גדושה מיסו
2 כוסות מים רותחים
1 כף סויה
3 שיני שום כתושות
1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1 כף סילאן

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות.
2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות כמה דקות משני הצדדים.
3. בקערה נוספת או כלי מזיגה בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב. מוודאים שהמיסו נמס לגמרי.
4. מוזגים את הרוטב על הקציצות ומביאים לרתיחה.
5. הופכים את הקציצות במחבת כדי שיכוסו היטב ברוטב מכל הצדדים.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות.

מגישים חם עם אורז.

פנקייק קוריאני

בסטורי של רותם ליברזון ראיתי אותה מכינה פנקייק קוריאני עם מיסו, ומיד נדלקתי ורצתי למטבח. כל כך טעים! איך לא חשבתי על זה קודם?
המתכון כאן הוא שילוב בין המתכון של רותם למתכון מהבלוג של גיל גוטקין.

הבצל הירוק הוא המרכיב הראשי בפנקייק, אז דאגו שיהיה לכם טרי ובשפע. לא תאמינו כמה הוא עדין וטעים בתוך הפנקייק. ואל תוותרו על הרוטב! גיחה לקוריאה במחיר ביצה.

פנקייק קוריאני. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2־3 פנקייקים גדולים בקוטר 20 ס״מ

4-5 פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות
4-5 עלי מנגולד קצוצים דק
6-7 גבעולי בצל ירוק חתוכים לחתיכות באורך 4-5 ס״מ
1 ביצה
¾ כוס קמח (לבחירתכם)
¾ כוס מים קרים
1 כפית מיסו
שליש כפית מלח או 1 כפית רוטב סויה
מעט שמן לטיגון

לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום
חצי כפית ג'ינג׳ר מגורר
1 כפית שומשום
אפשר גם: פתיתי צ׳ילי, בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל הירקות בקערה.
2. טורפים היטב ביצה, קמח, מים, מיסו ומלח. שימו לב שהמיסו נמס לגמרי.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים כשליש מהירקות 4-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. כשהירקות שחומים מוזגים עליהם כשליש מהבלילה.
5. מנמיכים את הלהבה ומטגנים 2-3 דקות, עד שהפנקייק מתייצב.
6. הופכים ומטגנים עוד 1-2 דקות.
7. חוזרים על הפעולה עם שאר הירקות והבלילה.
8. מערבבים את כל חומרי הרוטב.

מגישים חם עם הרוטב.

פרגיות במיסו

אפילו הפרגיות לא ידעו שהן יכולות להיות כל כך טעימות!

צילום: אפרת ליכטנשטט
פרגיות במיסו. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

4 כפות שמן
½ קילו פרגיות
מעט מלח ופלפל
2 בטטות חתוכות לקוביות

למרינדה:
1 כף מיסו
1 כף סויה
2 כפות דבש
1 כפית ג'ינג׳ר טרי מגורר
3 שיני שום פרוסות
2 כפיות שמן שומשום
1 כף מיץ לימון טרי
1 גרידה מחצי קליפת לימון
1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הפרגיות כ־20 דקות משני הצדדים עד שהן שחומות.
2. מתבלים במלח ופלפל.
3. מפזרים את קוביות הבטטה בין הפרגיות.
4. מערבבים את חומרי המרינדה ומוזגים על הפרגיות. אפשר להפוך אותן כדי שיהיו מצופות היטב.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
6. מבשלים כשעה.

מגישים חם, עם אורז.

תגיות: מיסומתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "יש כאן הפגזות כבדות": חרדה במתחם שקולט את יהודי קייב

    הידיעה הבאה

    "מאות משותקים כבר פנו וביקשו להשתתף בניסוי"

    הידיעה הבאה
    "מאות משותקים כבר פנו וביקשו להשתתף בניסוי"

    "מאות משותקים כבר פנו וביקשו להשתתף בניסוי"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD