יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

דג סלמון: הכוכב של מחוז גוש ים

הדג הוורדרד טעים בכל צורה בה תרצו לאכול אותו ומתאים מאוד לקיץ. אז למה אתם מחכים?

מאת  אפרת ליכטנשטט
ג׳ בתמוז ה׳תשפ״א (13/06/2021 18:17)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אחי הצהיר שהוא לא יאכל יותר דגים לעולם, אחרי שצפה בסרט התיעודי ״Seaspiracy״, אנחנו עוד לא ראינו את הסרט ועדיין צרכני דגים לא קטנים, כשהסלמון הוא ללא ספק הכוכב.

הדג הוורדרד והשמנמן הזה פשוט טעים כמעט בכל צורה. אנחנו אוהבים אותו נא, מוקפץ, אפוי, מעושן, ותמיד הוא מתחסל, לא משנה כמה אני מכינה. סלמון הוא גם אחד הדגים הבריאים עם חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3, 6 ו־9 הטובות לעורקים וללב ועם רמות כספית נמוכות משל דגים אחרים.

הקיץ כאן, ואני מחפשת רעיונות קלילים וטעימים לארוחות ערב ולאירוח. מאז שהכרתי את ה״פסטה סלמון״ (שהתפרסמה כאן לפני ארבע שנים) אנחנו אוכלים אותה לעיתים קרובות והחלטתי שהגיע הזמן ל״פסטה סלמון״ חדשה, ואת מאפה בצק העלים הכנתי כשהבנתי שאני צריכה לארח את חמי וחמותי ולא היה זמן להתקשקש אז הפשרתי בצק עלים, פתחתי את גוגל ואת המקרר, והמאפה הזה נולד. אז בואו איתי להתחיל את הקיץ במטבח.

מאפה בצק עלים מהיר עם סלמון ועוד הרבה דברים טובים

מנה מושלמת לאירוח מלא רושם ובאפס זמן

מאפה בצק עלים מהיר עם סלמון ועוד הרבה דברים טובים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

חצי חבילת (300 גרם) בצק עלים חמאה מופשר לפי הוראות היצרן
1 ביצה טרופה
1 בצל סגול קטן פרוס לעיגולים
מיץ מחצי לימון טרי
100 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה/קרם פרש
2־3 יחידות ארטישוק א־לה רומנה חתוכות לרבעים
3־4 כפיות פסטו
100 גרם סלמון מעושן
פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הבצק על הנייר ובעזרת סכין חורצים מסביב מסגרת של 2 ס״מ. מברישים את הבצק בביצה.
2. דוקרים את החלק האמצעי של הבצק במזלג.
3. אופים את הבצק כ־10־15 דקות עד שהוא זהוב מאד ושחום בקצוות. (לא מכבים את התנור).
4. מצננים אותו כעשר דקות.
5. מניחים את הבצל הפרוס בצלחת ומוזגים עליו כוס מים רותחים. אחרי חמש דקות מסננים מהמים ומוזגים עליו מיץ לימון.
6. מסדרים על הבצק האפוי את התוספות: גבינת שמנת, ארטישוק, פסטו, עיגולי בצל סגול וסלמון מעושן.
7. מפזרים מעט פלפל שחור ואופים 5־7 דקות נוספות.

פורסים לחתיכות ואוכלים מיד.

סלמון בלימון

דגים ולימון זו אהבת אמת מאז ומעולם. אז מה דעתכם ללכת עד הסוף? סלמון חמצמץ וטעים במיוחד

סלמון בלימון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

500־600 גרם סלמון חתוך למנות
1־2 לימונים טריים פרוסים לפרוסות דקות

למרינדה:
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
1 כף סילאן
3 כפות מיץ לימון
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. משמנים את התבנית ומניחים על כל התחתית פרוסות לימון בצפיפות.
3. מניחים את הסלמון על הלימונים.
4. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, מוזגים אותם על הדג ומורחים בעזרת מברשת.
5. אופים בתנור החם כ־17־22 דקות עד שהדג מוכן.

מגישים חם.

סלמון עם אטריות אורז

מחפשים רעיונות קלילים וטעימים לארוחת ערב? מצאתם!

סלמון עם אטריות אורז. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

500 גרם סלמון ללא עור, חתוך לקוביות גדולות
2 כפות שמן
3 כפות סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
1 שן שום כתושה
1 מכל קטן (250 מ״ל) קרם קוקוס
חצי כפית מלח
200 גרם מקלוני אורז מוכנים לפי הוראות היצרן (אני השריתי אותם 10 דקות במים רותחים וסיננתי, אך שימו לב להוראות על גבי האריזה)
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את קוביות הסלמון קלות, משני הצדדים.
2. מערבבים סויה, שמן שומשום, ג׳ינג׳ר ושום ומוסיפים למחבת.
3. ממשיכים לטגן את הסלמון עוד כשלוש דקות.
4. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עד שהסלמון עשוי מבפנים (תחתכו חתיכה כדי לבדוק), הימנעו מבישול יתר שמייבש את הסלמון.
5. מניחים את האטריות בצלחת הגשה גדולה ומניחים את הסלמון עם הרוטב על האטריות. מערבבים קלות.
מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.

תגיות: אוכלדגלימוןמתכוניםסלמון

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "צבא המתים": סרט זומבים בומבסטי ועמוס

    הידיעה הבאה

    ראיין כוכב עליון: האם ראיין טוראל יהיה הכדורסלן הדתי הראשון ב-NBA?

    הידיעה הבאה
    ראיין כוכב עליון: האם ראיין טוראל יהיה הכדורסלן הדתי הראשון ב-NBA?

    ראיין כוכב עליון: האם ראיין טוראל יהיה הכדורסלן הדתי הראשון ב-NBA?

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD