שבת, יולי 5, 2025 | ט׳ בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

חי? צומח: להכין את השניצלים המוכרים לבד בבית

אפילו אני מוכנה להודות שלפעמים מתחשק לי שניצל צמחוני תעשייתי. מבט מהיר ברשימת המרכיבים שלח אותי למטבח להכין את הגרסה שלי ולהקפיא

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ט בסיון ה׳תשפ״א (30/05/2021 12:23)
בתוך אוכל, מוצש
חי? צומח: להכין את השניצלים המוכרים לבד בבית

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מאוד ממכר וכיף לפתוח את הפריזר ולשלוף משם חצי ארוחה. אפילו שאני כל היום במטבח מכינה דברים מאפס, גם אני אוהבת לנשנש איזה שניצל כרובית תעשייתי ליד סלט קצוץ. זה טעים, זה מהיר ולאחרונה החברות גם מתאמצות שזה לא יהיה מלא בחומרים משמרים ושטויות. מצד שני, אני יודעת שלא כדאי לי להגזים עם המוכנים האלה (לילדים אני בכלל לא נותנת לגעת בזה) וכשאני מסתכלת על רשימת הרכיבים אני חושבת – למה בעצם אני לא מכינה את זה בעצמי?! אז נכון, לא תמיד יש זמן וכוח לטחון, לשְנַצֵל ולאפות, אבל כשיש לי זמן – אני כל כך נהנית, וגם יכולה לשחק עם המרכיבים כראות עיני! בואו להכין את השניצלים שאתם מכירים מהאריזות, לבד בבית! זה כל כך טעים!

שניצל תרד היסטרי

שניצל תרד היסטרי. צילום: אפרת ליכטנשטט

15־20 יחידות, תלוי בגודל שמכינים

מרכיבים

450 גרם תרד טרי שטוף ומיובש (בערך שני מגשי פלסטיק סטנדרטיים)
1 ביצה
1 כפית מלח
2 שיני שום
¼ כפית פלפל שחור
2 כוסות קוואקר
1 כפית אבקת אפייה

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
3־4 כפות שמן לשימון נייר האפייה והשניצלים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון שמים את עלי התרד. מוסיפים ביצה, מלח, שום, פלפל שחור, קוואקר ואבקת אפייה, וטוחנים קצרות בפולסים קצרים. חשוב לטחון לתערובת גסה ולא לפירה.
2. מצננים את התערובת במקרר בין חצי שעה לשעה כדי שתתייצב. אם התערובת עדיין רכה מדי אפשר להוסיף עוד רבע כוס קוואקר.
3. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים שני תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותן במעט שמן זית.
4. בידיים רטובות יוצרים שניצלים בצורות ובגודל שרוצים. מניחים אותם על נייר האפייה ומברישים בעוד קצת שמן (אני לא טבלתי בפירורי לחם אבל בהחלט אפשר).
5. אופים כ־25 דקות או עד שהשניצלים יציבים. הימנעו מאפיית יתר.
מגישים חם ושומרים בקירור עד יומיים.

שניצל ברוקולי עם פטה ואגוזים

שניצל ברוקולי עם פטה ואגוזים. צילום: אפרת ליכטנשטט

15־20 יחידות, תלוי בגודל שמכינים

מרכיבים

½ ק"ג ברוקולי טרי
1 ביצה
120 גרם פטה (לא חובה)
100 גרם תערובת אגוזים כמו פקאנים/מלך/לוז
1 כוס קוואקר
½ כפית אבקת אפייה
2 שיני שום כתושות

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
3־4 כפות שמן לשימון נייר האפייה והשניצלים

אופן ההכנה

1. שמים את הברוקולי חתוך לפרחים גדולים בסלסילת אידוי ומאדים כעשר דקות עד שהוא רך אך עדיין ירוק ורענן.
2. במעבד מזון שמים את הברוקולי המאודה ומוסיפים ביצה, פטה, אגוזים, קוואקר, אבקת אפייה ושום וטוחנים קצרות בפולסים קצרים. חשוב לטחון לתערובת גסה ולא לפירה.
3. מצננים את התערובת במקרר בין חצי שעה לשעה ונותנים לה להתייצב.
4. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותן במעט שמן זית.
5. מכינים קערה שטוחה עם פירורי לחם. בידיים רטובות יוצרים שניצלים בצורות ובגודל שרוצים וטובלים בזהירות בפירורים משני הצדדים.
6. מניחים את השניצלים על נייר האפייה ומברישים בעוד קצת שמן.
7. אופים כ־25 דקות או עד שהשניצלים יציבים. הימנעו מאפיית יתר.
מגישים חם ושומרים בקירור עד יומיים.

שניצל תירס ופטה אפוי ללא גלוטן

שניצל תירס ופטה אפוי ללא גלוטן. צילום: אפרת ליכטנשטט

15־20 יחידות, תלוי בגודל שמכינים

מרכיבים

2 קופסאות שימורי תירס ללא הנוזלים (670 גרם נטו)
1 ביצה
1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס
¼ כוס קמח ללא גלוטן (תמ״י/קונדיטור וכד׳)
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
150 גרם גבינת פטה (לא חובה)
2 שיני שום כתושות
3־4 כפות שמן לשימון נייר האפייה והשניצלים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון שמים קופסה וחצי תירס ושומרים בצד חצי קופסה.
2. מוסיפים ביצה, קמחים, אבקת אפייה, מלח, פטה ושום וטוחנים קצרות בפולסים קצרים. חשוב לטחון לתערובת גסה ולא לפירה.
3. מוסיפים את חצי קופסת התירס שנותרה, מערבבים ומצננים את התערובת במקרר חצי שעה־שעה כדי שתתייצב.
4. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותן במעט שמן זית.
5. מכינים קערה שטוחה עם פירורי לחם ובידיים רטובות יוצרים שניצלים בצורות ובגדלים שרוצים וטובלים בזהירות בפירורים משני הצדדים.
6. מניחים את השניצלים על נייר האפייה ומברישים בעוד קצת שמן.
7. אופים כ־25 דקות או עד שהשניצלים יציבים. הימנעו מאפיית יתר.
מגישים חם ושומרים בקירור עד יומיים.

רוצים גלוטן? החליפו את קמח החומוס והקמח לל״ג בכוס קמח רגיל.

תגיות: ברוקולישניצלשניצל ברוקולישניצל צמחונישניצל תרדתירסתרד

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    קצין המשטרה שהואשם בוועדת אור: "כבלו את ידי השוטרים"

    הידיעה הבאה

    הרב החדש של צבא גרמניה: "נסייע לכל יהודי"

    הידיעה הבאה
    הרב החדש של צבא גרמניה: "נסייע לכל יהודי"

    הרב החדש של צבא גרמניה: "נסייע לכל יהודי"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD